.
Отговор в тема
Страница 60 от 199 ПървиПърви ... 105056575859606162636470110160 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 476 до 1 500 от общо 4966
    Мега фен Аватара на tori
    Аз да ви питам, щото нали Великден идва, тва-онова. Козунаци правите ли си вкъщи или и вие като нас отказвате да се занимавате с такива неща? Рецепти, снимки?

anonymous708973
    Guest
    О, майка винаги прави. И класически, и по-гъзарски - примерно със сладко от сини сливи.
    Аз не се наемам, не съм дорасла още, та надявам се да открия някое панетоне в Кауфланд. :д

Супер фен Аватара на Naive
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Аз да ви питам, щото нали Великден идва, тва-онова. Козунаци правите ли си вкъщи или и вие като нас отказвате да се занимавате с такива неща? Рецепти, снимки?
    Да! Задължително правя. Любимата ми рецепта е със заквасена сметана, долу ще дам линк, като, разбира се, всеки път си я адаптирам, примерно ползвам различни есенции (ром), повече или по-малко захар + стевия, според вкуса на хората, които ще го ядат. В някои слагам плънка, в други не. Но специално този със заквасената сметана става страхотен... едни конци, едно нещо. :д
    Утре ще правя и ще покажа снимки. )

http://kulinarenelixir.blogspot.com/...g-post_05.html

anonymous708973
    Guest
    Ама с хлебопекарна ли?

Град
    София
    Задължително правя поне два ръчно. Обичам да меся (а и ми се получава:Д). За повече обаче нямам времето да ги меся ръчно и хлебопекарната върши тази работа.
    Разлика във вкуса и конците няма, даже ми е по-сладко да ям тези, които съм месила собственоръчно. :Д

Иначе то е ясно, че с хлебопекарна всеки може.
    Последно редактирано от Naive : 04-18-2014 на 19:45

Мега фен Аватара на galaxy29
    аз купен козунак нито харесвам, нито ям (моооже би бих хапнала от място като ванилницата)
    от близките ми има и от двете страни
    майка ми винаги прави и винаги и се получават приказни, единствено миналата година пропусна, заради здравословни проблеми
    от две години и аз правя, 2012 с кака, 2013 с любимия си и ни се получиха чуднички
    с кака и двете правихме за първи път и се развъняхме на майки, лели и си разделихме удрянето, тя 60 пъти, аз 40 (като по-малка :д)
    миналата година, любимия ми го би на ду хаст, мъничко ни прегоря и недоволствах, но с най-добрия му приятел го бяха излапали и останах доволна
    всичко си правим ръчно, никакви машини
    майка ми казва, че рецептите са сходни (тази, която нели е дала е хубава) и най-важни са месенето и печенето
    от нея знам, че докато се меси козунака трябва да се гледа като бебе
    трябва да му е топло, трябва да му е тихичко и да не се говори на висок тон в стаята, в която се меси, 100 пъти се удря в масата
    Последно редактирано от galaxy29 : 04-18-2014 на 20:40

Мега фен Аватара на tori
    Майка се е захващала да прави с плънка от някакво сладко и си облизахме пръстите, но бях много мъничка и не помня добре. Вероятно рецептата вече е загубена из тетрадката. Така де, нея си я бива в месенето и се опитвам да и открадна „занаята“, но за момента съм се пробвала само един път на понички и два-три опита имам в мекиците. Мисля, че се получи ама на козунак още не бих пробвала.

Град
    София
    Да, за козунака е много важно продуктите да са на стайна температура, както и тестото да е меко, колкото мекото на ухото. :Д

anonymous708973
    Guest
    Това за говоренето ме уби!
    Не стига, че ще се потя - буквално - над него, ами и тишина ще му пазя.
    Да бе :д

майка ми казваше "шшшшшшш", щом се стъпеше в кухнята, докато се месеше
    а пък туй с ушето се отнася за всички тестени нещица, които трябва да се получат пухкави

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Ужаас, за продуктите на стайна температура знам, ама това с тишината - в туш ме хвърляте :Д ще трябва да се приложи на практика днес.
    И ние ще месим сами козунак, без хлебопекарни и тинтири минтири. Ще видим как ще се получи, класическа рецепта е - чак до село звъняхме да питаме за рецепти :Д

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Какво сътворихме днес в работата

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...82517762_n.jpg
    https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...89915461_n.jpg
    https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...16291441_n.jpg

"Великденските" ни масленки :Д

Но пък беше забавно и разтоварващо.

чудесни са, искам синьото пингвинче от средната снимка
    от какво са перличките и другите топчета

а пък вкъщи днес боядисвахме яйца и правихме козунаци
    яйцата се получиха малко грознички, но оправдавам себе си с това, че не бях в голямо настроение
    тананиках на тестото, докато "спеше"
    на майка ми и писна и искаше да го пускаме в машина, но аз настоявах ръчно и затуй като се "събуди" и трябваше да си "играем" с него, беше адски мъчително, защото самичка трябваше да го бия в масата ;/

http://i.imgur.com/VaRax0el.jpg този е само с орехи
    http://i.imgur.com/EL2xk3ul.jpg този със стафиди и орехи
    http://i.imgur.com/n5cylTGl.jpg а тоз със сладко от сливи и ми е фаворит, благодаря на PinkPan7her за хубавата идея

и къде са вашите снимки???
    очаквах да е препълнено

Супер фен Аватара на Deadlock
    чувството да си направил баница и дегустиращият да възкликне "Това е най-вкусната баница, която съм ял!". <3

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от Deadlock Виж мнението
    чувството да си направил баница и дегустиращият да възкликне "Това е най-вкусната баница, която съм ял!". <3
    О, душевен оргазъм! И не само с баница, с всичко. Сега като каза - много жестоко ми се дояде баница. :33

anonymous708973
    Guest
    Яйцата ми мязат на гъз, каква е тая боя, просто не знам. УЖАСНИ СА!
    Един наситен хубав цвят няма!

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Цитирай Първоначално написано от galaxy29 Виж мнението
    чудесни са, искам синьото пингвинче от средната снимка
    от какво са перличките и другите топчета
    най-вероятно от захар и други боклуци :д

купуват се готови и едната чинийка (на която е и синьото пингвинче) беше първата, преди да се сетим да им слагаме шаренийки :Д
    и съответно другите животинки са доста шармантни

И моите бои са ужасни, жълтото особено никога не се получава. Трябва да вземем догодина някакви по-различни.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Ние пък за първа година боядисвахме със седефена боя и сме страшно доволни! Много наситени, свежи и силни цветове и шарки се получиха.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Ние пък за първа година боядисвахме със седефена боя и сме страшно доволни! Много наситени, свежи и силни цветове и шарки се получиха.
    Малиии, откакто аз се хванах да боядисвам, само с такава вършея

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на tori
    Със седефените много се маже - предпочитам обикновени, но има едни перлени под формата на желатинови капсули с брокат вътре. Блестят прекрасно и като смесиш едното синьо и едното червено, се получава прекрасно наситено лилаво с милиони отблясъци. Ужасно красив цвят! Иначе всичко друго се получи, само червеното стана много тъжно розово и все още ме е яд.
    И синьо нямаме, защото майка ми се показа като доста сръчна и в следствие на това цялата къща, наред с нас двете, посиня прекрасно и яйцата останаха без левскари. Со сад.

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Аз тази година ги боядисвах за първи път с някакви бои в тубички, които се изсипват върху ръкавиците и мажеш яйцата, адски наситени цветове се получиха, в едната част добавих и кристали и станаха готини.
    А козунаците са от една пекарна, особено единият е с парченца черен шоколад и е ... ммм.
    Не ми се занимава да меся, нямам и време. Иначе гледах как става, не изглежда чак толкова трудно, ама..
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Точно тези бои са седефените

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    хахаха
    е, добре че каза, че не бях разбрала как се казват
    много комфортно и в пъти по-добре отколкото онези в бурканите , където става мазало навсякъде, а и после трябва да миеш всичко ,което си ползвал ,защото се цапа страшно
    една година си спомням една боя като прахче как я изсипах върху плочките и ги боядисах в синьо, сега нямах такива проблеми
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

anonymous708973
    Guest
    Христос Воскресе, момичета и момчета!
    Всичко най-хубаво на вас и на близките ви!

При мен плановете с празнуването са тотално с главата надолу.
    Като си опитам манджата, ще преценя кое можеше да е по-добре и ще ви напиша рецепта

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си