.
Отговор в тема
Страница 65 от 199 ПървиПърви ... 155561626364656667686975115165 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 601 до 1 625 от общо 4966
  1. #1601
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Вчера направих баси яките лесковашки плескавици
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  2. #1602
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    днес правих палачинки с пълнозърнесто брашно, кафява захар, настъргани орехи и лимонови кори
    хапвахме ги с домашно сладко от ягодки и малинки, от къпинки и от вишни


    утре леля ми има рожден ден и ще и правя някаква тарта
    ако някой има идеи, може да сподели с:
    Последно редактирано от galaxy29 : 05-14-2014 на 16:48

  3. #1603
    Супер фен Аватара на NqkfaNikakva21
    Регистриран на
    Jan 2009
    Мнения
    2 192
    Пав, искам да видя каква торта си направила ;д

    Иначе аз правих последно от тия пандишпановите пръчици (ей таковоз нещо е http://bgidea.net/wp-content/uploads...1-1024x576.jpg) с шоколадов крем. Епа, изненадах се колко вкусно стана,пък и бързо ;д
    А тея изрезки са бахти евтинията, 700гр за 1.70 някъде, като се използва за около 3-4 торти примерно. Има и бели.
    Весииии

    Една Любов, Една Борба, Един Отбор


  4. #1604
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    аз тарта щях да правя, но се отказах, защото не бях в настроение ;/
    но и подарихме готини нещица, не ме убивайте


    утре ще правя онзи якия пастетчу

  5. #1605
    Мега фен Аватара на xoxi
    Регистриран на
    Jun 2009
    Мнения
    5 952
    Да се похваля, че днес такава пица завъртях, че един час никой не е ставал от масата, всеки си взимаше по още едно парче и още едно... и още едно, а после по още едно.
    Блатът беше три пъти по-тънък от това, което бях нахвърляла отгоре. Имаше от всичко по много!!! Само гъби липсваха, но скоро мисля пак да правя такава пица... Спокойно могат да се изхранят 5-6 гладни човека с нея. Ако имах по-голяма печка, по-голяма пица щях да направя. Поне за десетима...

  6. #1606
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    мммммм, точно такава пица най-обичам
    аз никога не съм правила, само съм помагала ;/

  7. #1607
    Мега фен Аватара на tori
    Регистриран на
    Jun 2012
    Мнения
    16 955
    Цитирай Първоначално написано от NqkfaNikakva21 Виж мнението
    Иначе аз правих последно от тия пандишпановите пръчици (ей таковоз нещо е http://bgidea.net/wp-content/uploads...1-1024x576.jpg) с шоколадов крем. Епа, изненадах се колко вкусно стана,пък и бързо ;д
    А тея изрезки са бахти евтинията, 700гр за 1.70 някъде, като се използва за около 3-4 торти примерно. Има и бели.
    О! Оооо! Много ги харесвам тия изрезки. Често блатовете на тортите ми идват или твърде сиропирани, или твърде сухи. С тези нещица си става прекрасно!
    Иначе аз така и не направих целувки, НО стискаме палци утре да ми се занимава и да се хвана.

  8. #1608
    Супер фен Аватара на Naive
    Регистриран на
    Jul 2010
    Град
    София
    Мнения
    2 295
    Цитирай Първоначално написано от xoxi Виж мнението
    Да се похваля, че днес такава пица завъртях, че един час никой не е ставал от масата, всеки си взимаше по още едно парче и още едно... и още едно, а после по още едно.
    Блатът беше три пъти по-тънък от това, което бях нахвърляла отгоре. Имаше от всичко по много!!! Само гъби липсваха, но скоро мисля пак да правя такава пица... Спокойно могат да се изхранят 5-6 гладни човека с нея. Ако имах по-голяма печка, по-голяма пица щях да направя. Поне за десетима...
    не се заяждам, но по принцип тайната на божествената пица е в простите (или по-скоро малкото) съставки, но съчетани по добър начин

  9. #1609
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    майка ми казва, че майстор е тоз, който прави от нищо нещо (не само за храната)
    и я подкрепям, магия си е, когато някой спретне нещо изящно от нищото
    обаче според мен това не значи, че все тъй трябва


    още ми се яде пица, даже ще разгледам снимки, че да се подразня ;/
    може да направя тези дни или да помоля майка ми :д

    а пък толкова неща вече ми се насъбраха за готвене :д
    понеже нямам списък, ще си ги запиша тук и без туй обичам темичката
    който се познае, да си знае, че съм благодарна с:
    баунтита http://yoli-www.blogspot.com/2009/04/blog-post.html
    пълнозърнеста пица
    пастет http://empirina.blogspot.com/2014/05...l#.U3au4yMaySO
    фъстъчено масло http://www.supichka.com/2014/04/kak-...eno-maslo.html
    пълнозърнести фусилки
    жито с кафявя захар
    пълнозърнеста тарта - нещо събрано оттук http://sunshineskitchen.com/mascarpone-fig-tart/ и тук http://www.24kitchen.bg/recipe/limonov-tart
    риба с гъби, картофки и сос, както в nordsee
    червен или някакъв друг цветен боб
    този чудесен ориз http://empirina.blogspot.de/2014/04/...l#.U3a0Xd0aySN
    нещо фламбирано
    някакви кюфтенца
    хлебчета - ще ми се с лимец, но още не съм попаднала на такова брашно и не зная по колко върви
    коприва
    ще добавям, ако се сетя нещу

  10. #1610
    Мега фен Аватара на xoxi
    Регистриран на
    Jun 2009
    Мнения
    5 952
    Цитирай Първоначално написано от Naive Виж мнението
    не се заяждам, но по принцип тайната на божествената пица е в простите (или по-скоро малкото) съставки, но съчетани по добър начин
    Mоже и така да е, но аз по-божествена пица от моята не съм яла досега.

  11. #1611
    anonymous708973
    Guest
    http://www.dailyhiit.com/hiit-blog/h...otein-muffins/

    Искам това, ама чакам някой да ми даде протеин, щото не ми се купува 3 кила кофа за 50 евро

  12. #1612
    Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Регистриран на
    Oct 2011
    Мнения
    4 882
    Maлиииййй като си изпържа една мазна пържола.
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

  13. #1613
    Супер фен
    Регистриран на
    Oct 2013
    Мнения
    1 380
    Правите ли си домашен чипс? Как и с какво го овкусявате? Eдна приятелка ми беше казала, че си прави в микровълнувата, което нещо не си обяснявам как се случва..

  14. #1614
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Глупости, режеш картофа на колкото тънко можеш, ако ти е готино може да не го белиш, ма го измий, аз си правя с червен пипер, черен пипер и сол. Някой път, кога трябва да се пие, го ръся със сух чесън. Става идеално.Може и със шарена сол. Ич се не занимавай с микровълнови. Пържиш на тиган. Най - хубаво става. Може и фритюрник, ма аз си предпочитам тигана.
    Последно редактирано от prosto_chovek : 05-17-2014 на 13:22
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  15. #1615
    Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Регистриран на
    Oct 2011
    Мнения
    4 882
    Цитирай Първоначално написано от Lonsdale. Виж мнението
    Правите ли си домашен чипс? Как и с какво го овкусявате? Eдна приятелка ми беше казала, че си прави в микровълнувата, което нещо не си обяснявам как се случва..
    ^

    И аз не знам как се прави във микровълнова . Но пък съм си правил чипс.

    Ако имаш ренде което може да реже картофи до максимална тънкост или ако ти се играе да режеш картофи ( със дебелината на чипс). След това пържиш нарязаните картофи, както си се пържат картофи, във фритюрник или на тиган където ще ти е най удобно, но не забравяй че изпържваш тънко нарязан картоф т.е. ще се изпържи по бързо, така че наблюдавай, че да не ядеш изгорял чипс

    Aз лично само със сол си го овкусявам, защото така ми е достатъчно вкусно и приятно за хрускане
    Последно редактирано от SHPAIdURmeN : 05-17-2014 на 13:25
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

  16. #1616
    Супер фен
    Регистриран на
    Oct 2013
    Мнения
    1 380
    Ок ще пробвам благодаря ви.

  17. #1617
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Иначе пробвай някой път, ако имаш време, цяла вечер да преседят в бира. Ма вземи най - евтината. Ще се изненадаш Ma после врътката е да ги сушиш поне час преди да пържиш.
    Последно редактирано от prosto_chovek : 05-17-2014 на 13:31
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  18. #1618
    Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Регистриран на
    Oct 2011
    Мнения
    4 882
    ^

    Май ще го пробвам, нали няма да стане нещо гадно ?
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

  19. #1619
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Ако не ги изсушиш, ще станат лигави. Ма ако ги изсушиш, имам предвид, слагаш на една домакинска хартия чипсчетата и чакаш половин час, после, ако ти е кеф, ги оваляш в брашно, ако не, не ги, пържиш, но преди да ги сложиш, да не са мокри отвънка, ще стане хубаво мезе за бира. Аз обикновено така ги правя, ма я съм си мераклия, повечето хора немат нерви да се занимават
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  20. #1620
    Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Регистриран на
    Oct 2011
    Мнения
    4 882
    ^

    Споко, аз обичам да готвя

    Та, правилно ли съм разбрал ?
    Беля си картофките нарязвам си ги като чипс, и ги оставям във паницата за 30 мин после ги оставям потопени във "больонче" от евтина бира потопени за цяла вечер, след това ги изпържвам ?
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

  21. #1621
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Между другото, алкохолната марината е голямо нещо. Обикновено е идеална за месо, ма понякога и за зеленчуци, както казах одеве. Аз като пиша, пиша само от личен опит. Та ето няколко идеи:
    Свински пържоли с риган и бахар - Взиамате свинско. Може и пържоли. Ма кво ви душа иска. Режете една глава лук, слагате месото, заливате с водна чаша ракия, слагате начукани 3 4 зърна бахар и черен пипер. Печете на скара или на фурна без фолио, яде се със салата.
    Свинско с бира - чук е, ако се наръси с типичната за пилето подправка куркума и червен пипер. Яко черен пипер и пресен чесън на филийки. Малко доматен сок. Перфектно е за бира и вино.
    Имам още доста, ма сега не ми се пише.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  22. #1622
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Цитирай Първоначално написано от SHPAIdURmeN Виж мнението
    ^

    Споко, аз обичам да готвя

    Та, правилно ли съм разбрал ?
    Беля си картофките нарязвам си ги като чипс, и ги оставям във паницата за 30 мин после ги оставям потопени във "больонче" от евтина бира потопени за цяла вечер, след това ги изпържвам ?
    Там е работата, че евтината бира е по - миризлива и ще ти остави мириса на бира в мезето. Иначе белиш, ако искаш, щото и с кожа е хубаво, топиш ги веднага в бира + черен пипер+чесън, ако обичаш + малко бахар, ма натрошен, че са на едни зърна... като престои цяла вечер в хладилника! го вадиш, вадиш поотделно чипсчетата и ги редиш на 4 5 листа донакинска хартия за час и половина. После, ако си мераклия, овалваш в брашно и пържиш, ако искаш, направо пържиш. Препоръчвам Балканско, Астика, Бритос или Шуменско, че то на мен принципно ми смърди. Не пробвай с каменица или загорка, ще се изпарят.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  23. #1623
    Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Регистриран на
    Oct 2011
    Мнения
    4 882
    ^
    Ясно, мерси. Определено идната седмица ще го пробвам
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

  24. #1624
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Аз лично обичам с пресен чесън да ги пържа, между другото, къде е прекиснал в маринатата, ма това е въпрос на вкус. И после ги ръся с пресен копър.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  25. #1625
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Иначе, ако искате рецепта, те една:
    Лесковашки плескавици (от майстор, не от сайт):
    кило кайма, най - добре 60 на 40, ма повече да е свинското;
    2 3 люти чушки за любителите;
    чесън половин глава скълцана или наситнена с ония скълцвачки;
    половин глава стар лук, ма нарязан на много ситно, ако може да е на паста направо;
    черен пипер, колко ви душа дава;
    сол, пак така;
    малко магданоз;
    Става убийствено, Плескавицата се прави колко си е голема чинията.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си