Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
ква е разликата между шейка /примерно, като този в макдоналдс/ и това спермоподобното /смути/
аз за шейк се интересувам.. мляко и сладолед ли, що ли
Шейк бананов съм си правила. Мисля два банана, белиш и намачкваш с вилица или такова нещо си там за пюре, дори блендер не ти е нужен ако плодовете са много узрели, добавяш прясно мляко, топка ванилов сладолед (може и бананов или шоколадов май) и пиеш. Може да украсиш със разни менти отгоре, пръчици, резени банан, ягода също отива, но аз не обичам такива украси, защото съм си традиционалист и пропуснах. Май имаше в рецептата течен шоколад ако не се лъжа, но не помня сложих ли, не сложих ли...
Смути съм си правила от диня - изчистваш семките, смачкваш с пасатор или блендер, добавяш лед и сок от един лимон и пиеш.
Големите ми любимци обаче са си чисти фрешове от портокал и лимон, както и домашна цитронада. Общо-взето да живеят сокоизтисквачките.
Разликата - смутито е само плодове, мляко и лед, шейка е на основата на прясно мляко и сладолед. Или поне аз така разбирам нещата всъщност, не съм много вътре.