.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 4966

Hybrid View

Мега фен Аватара на draid
    Ето ви една рецепта за стомна кебап която си знам от край време и която лично на мен най-много ми допада.

Вземате 1кг свинско месо за готвене бут например, нарязвате го на късове с големина като да речем топче за тенис на маса (не ми хрумва сравнение в момента), вземате 4-5 връзки пресен лук, 3 връзки магданоз, няколко стръка чубрица (ако няма стръкове, може и стрита но да не е смляна), черен пипер 1/2 супена лъжица, сол същото количество, червен пипер на 1/3 лъжица. Магданоза и лука се нарязват и всичко това се слага в тенджерата под налягане (Не забравяйте да сложите една обърната чиния на дъното да не загори) слага се 200-250гр масло и се обърква хубаво в тенджерата. Прибавят се чаша и половина вода, затваря се и се вари 1ч. Изваждате готово превъзходно ястие, което на всичко отгоре няма нищо запържено.

Оригиналната рецепта се приготвя със овче месо и се запечатва с тесто в калена стомна. Бързият и съвременен вариант е с тенджерата под налягане. Месо може да слагате всякакво, но да не е мазно, т.е врат например.
    Последно редактирано от draid : 08-11-2014 на 21:28

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си