- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Сиренето стана супер, пекох го на парти грилче, защото не ми се включваше фурна. Два резена домат, отгоре доволно дебела и голяма плочка сирене (номномном), поръсена с чубрица и червен пипер, после пак доматче и някаква мазнина - олио/зехтин/масълце. Завиваш фолиото, слагаш го и чакаш. Със салатка е перфектно.
Хах супер (:
Гювечето е нещото в което може да побереш всичко изостанало в хладилника. Задуши си малко лук и чушка, сложи домат, плочка сирене и масълце, запечи за 2-3 мин или в микровълновата за 2, после чукваш две яйца и доизпичаш. Аз лично обичам да си взема и една печена люта чушка (изпечена, обелена и направена с марина от олио, сол, оцет, малко захар, чесън и магданоз/копър)
Доста обичам да готвя.
Масата базови рецепти ги умея прилично(изключае супите).
Обичам да експериментирам с разни ястия на фурна. Засега съм спретнал две-три адекватни рецепти за макарони с различни зеленчуци, меса и глупости.
Истински специалист съм в готвенето на...пържени яйца. И това не е шега. Наистина правя божествени бъркани яйца, които съм тренирал и доизпипвал в рамките на 5-6 години със страшно много тренировки.
За жалост в Щутгарт(a.k.a. Студентски град) нямам почти никакви условия за адекватно готвене. Варя картофи час и половина на котлона си. Бавна смърт. Много ми е тежко.
ЯЯЯЯ, кой се върна!! Привет!
Да вземеш да споделиш бърканите яйца ли? И аз си имам тайна съставка :д
кажете ми някакво бързо и лесно десертче че ми е скучно и ми се готви нещо![]()
заповядай
http://www.supichka.com/2012/12/burz-bananov-krem.html
http://www.supichka.com/2012/06/blog-post_06.html
едит: ако не си харсаш, имам още предложения :д
Последно редактирано от galaxy29 : 08-14-2014 на 13:30
абе вие на какви печки готвите? :д имам предвид марка/модел
не че печката ми е виновна за всичко де, ама (както се бях оправдала и с изгорелите мъфини миналия път) готвя на Раховец от преди сестра ми да се роди, значии 25 годишен :д искам нещо по-нормално, не е нужно да има 348 нива и 8 вентилатора на нея, да не е супер скъпата.. таа, ще се радвам на предложения![]()
http://www.tehnoideal.bg/uf/PECHKI/m...ki/rahovez.png
единият котлон не баца
фурната отзад грее по-силно от отпреде
научил съм се да обръщам нещата по некое време
имаш сестра ? по-нормална ли е от тебе ?
не винете печките за ваще несполуки
просто като готвачи сте боклуци
ако още един път се обърнеш към мен с такъв тон, ще те накарам да си изядеш пяната за бръснене
и преди сме говорили на таз тема
аз съм си се нагодила с нашата старица
ама не ми пречи да искам уютна кухня!
мога да мина на оглед в дома ти, за да видя каква печка е най-подходяща за кухнята ти![]()
И аз готвя на Раховец. 03 в случая. Само шкафчето под него, което вървеше в комплект с печката, работи както трябва.
А за десерта, пробвай с един ябълков пай, дето си правим със съквартиранта. Малко ми е трудно да ти спретна рецептата, защото не работя по нея, а в движение, но е нещо такова:
Взимаш 4-5 яйца и ги бъркаш мъжката. После добавяш 3(май толкова бяха) чаши захар. Бъркаш, разбира се, за да стане хомогенна смес. След това добавяш 3(да са равна пропорция със захарта) чаши брашно, бъркаш ги непрекъснато, за да не стават топчета. Слагаш по малко. Имаш готова смес.
Разтопяваш една бучка(125 грама) масло на дъното на тава. Когато маслото се разтопи(гледай да не загори), вадиш тавата и редиш чаени бисквити по дъното. Един слой, но ги чупи, ако трябва, за да стане плътно покритие. Със съквартиранта ползваме "Детска закуска"(големите квадратни... Май така бяха по име), защото е по-лесно. Трябва да си нарязала и обелила ябълките. Хубаво е да са на тънки шайби. Препоръчвам да са около половин кило. После редиш шайбите върху бисквитите и заливаш с яйчената смес. Пече се до добиване на златиста коричка.
Към сместа могат да се добавят глезотийки от типа на канели и т.н., но не съм пробвал, защото съквартирантът е много консервативен и мрънка, когато нещо не е точно копие на предното. Експериментите са непрепоръчителни в моя случай.
Лесно е и бързо. Грешките лесно се забелязват и отстраняват. Успех с готвенето.
Аз готвя на една компактна малка Moulinex. Супер е и добре се сработваме с нея. Иначе котлоните ми са някакви автентични.
Яде ми се нещо ново тези дни, някой ако има предложение за нещо, което му е харесало напоследък го слушам с интереср!
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Аз препоръчвам Сърдити картофи. Сега си ги готвя даже:
10бр. картофи
1 пакет гъбена крем-супа на прах
4-5с.л. олио
250-300гр. настърган кашкавал
2 щипки сол
2 щипки черен пипер
Картофите се обелват и нарязват на шайби. Поставят се в намазнена тава, поливат се с олиото и с 150 мл вода. Слагат се в загрята фурна на 250°С без нищо друго. Когато станат готови се заливат с разтворената в 300 мл гъбена супа(в моя случай сам си правя гъбената каша, но е доста по-трудоемко и малко по-скъпичко). Добавят се солта и черният пипер. Пече се, докато сместа, с която са заляти картофите, се сгъсти и започне да хваща ципа. Поръсва се с настъргания кашкавал и се запичат отново до златисто.
Рецептата е носител на първа наградата за месец май 2009-та година в категория "Ястия и супи" на сайта receptite.com
Стандартни и значително вкусни макар и вредни пайове се получават при използването на маслен блат.
Оооо, да!
Че то с какво друго да ги направиш?
Хаяши, гъбки, задушени с вино/бира, малко чесън и после с оризче на фурна?
Или е много готвенето? :д
Домашно готвя на нещо такова, само че не е точно тази, понеже я купихме от карфур по спешност. (раховеца сдаде багажа)
А на работа пека с професионален конвектомат, който обаче е малко смотан и на определени нива изпича повече от едната страна :д
Оле, ние също сме на раховец! :О Не мога да повярвам, моите съболезновения на всички. ;д