И аз готвя на Раховец. 03 в случая. Само шкафчето под него, което вървеше в комплект с печката, работи както трябва.
А за десерта, пробвай с един ябълков пай, дето си правим със съквартиранта. Малко ми е трудно да ти спретна рецептата, защото не работя по нея, а в движение, но е нещо такова:
Взимаш 4-5 яйца и ги бъркаш мъжката. После добавяш 3(май толкова бяха) чаши захар. Бъркаш, разбира се, за да стане хомогенна смес. След това добавяш 3(да са равна пропорция със захарта) чаши брашно, бъркаш ги непрекъснато, за да не стават топчета. Слагаш по малко. Имаш готова смес.
Разтопяваш една бучка(125 грама) масло на дъното на тава. Когато маслото се разтопи(гледай да не загори), вадиш тавата и редиш чаени бисквити по дъното. Един слой, но ги чупи, ако трябва, за да стане плътно покритие. Със съквартиранта ползваме "Детска закуска"(големите квадратни... Май така бяха по име), защото е по-лесно. Трябва да си нарязала и обелила ябълките. Хубаво е да са на тънки шайби. Препоръчвам да са около половин кило. После редиш шайбите върху бисквитите и заливаш с яйчената смес. Пече се до добиване на златиста коричка.
Към сместа могат да се добавят глезотийки от типа на канели и т.н., но не съм пробвал, защото съквартирантът е много консервативен и мрънка, когато нещо не е точно копие на предното. Експериментите са непрепоръчителни в моя случай.
Лесно е и бързо. Грешките лесно се забелязват и отстраняват. Успех с готвенето.