- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Абе то и аз рядко слагам орехи, ама да махнеш копъра, чесъна и олиото и то стана мляко с краставица, а не таратор. Смисъл щом ви харесва - ок. Аз лично не намирам за вкусен айран с краставица и изключително много харесвам аромата на копър в таратора, особено ако е сушен (по приятен аромат има). А относно краставицата, щом си имала с какво да я нарежеш, значи си имала и с какво да я обелиш. Бащата в тоя случай би казал "Баба ти все с белачка е белила".
Пробвала ли си да ги опечеш с малко бира ? Аз лично обичам да ги мажа и с малко масло и червен пипер, въпреки че като гледам цвета и ти го ползваш.
ЗА патладжани мога да ти предложа една рецепта - както си ги нарязала така, ги срязваш и през средата но не до края, оставяш ги да се отцедят за известно време, после слагаш в "джоба" който се е оформил парче сирене (стига да обичаш) и панираш с брашно и яйце. Стават чудни панирани патладжани със сирене.
Като деца много си правехме нещо подобно на лимонада, ама лимони не ползвахме. Във водна чаша една чаена лъжичка захар и малко лимонтозу се разбъркват докато се разтопи захарта и после се слага малко сода за хляб. Жалко, че не е от най-полезните неща ама доста го пиехме.
Ето ти и едно коктейлче което наистина много освежава през лятото известен е като Шърли темпъл, макар да има различни вариации:
В шейкър се слага лед, 250мл натурален сок от ябълка, сока на един лимон, 20-25мл гренадин. Разбива се и се изсипва в чаша.
Последно редактирано от draid : 08-24-2014 на 22:31