- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Oх,трепна нещо в мен. Никога не съм яла заешко,явно никога няма и да ям.
Защо ? Изключително вкусно месо, даже може би едно от най-вкусните от дребните животни.
Не знам. Като отворих снимката,направо перде ми падна...Ако не знаех,че е заек,въобще нямаше да ми направи впечатление. Глупаво е,защото пилешкото,свинското,телешк ото си ги консумирам. Много жестоко съм се самонавила нещо.
Няма животинско месо без мазнина хах. Стопява се в смисъла на стопява се.
Добре, де, има малко. Но пак не разбирам :д
Нашите зайчета си останаха същия размер...
Виж сега, мързи ме да обяснявам. Приеми, че за печене се предпочита по-големичък заек. Не че не може да опечеш и малък, просто неписан закон особено когато се пече без картофи и т.н.
НАДЯВАМ СЕ СИ МИСЛИТЕ ЗА БЪГС КАТО СИ ХАПВАТЕ ЗАЙКО БАЙКО
Пълнена чушка с ориз (с лук, моркови, домати и картофи)
http://media-cache-cd0.pinimg.com/73...dd37b7d753.jpg
Самотните хора ядат директно от дъската за рязане на кухненския плот :Д
^ спестява ми чистене на маса и миене на допълнителни чинии :Д
знам, да, и понеже ме обхваща понякога мързел, се зачудих защо не го правя и аз![]()
Искам рецепта за лесен десерт. 'Ма да не е от тия негърчета ала-бала. Или кексче или някое кремче по-добре, само да не са сладки, че винаги ги докарвам като павета 2 часа след печенето.
babity
ето ти и за кекс
http://www.supichka.com/2011/04/blog-post_11.html
http://www.supichka.com/2014/05/lesen-keks.html
Вкъщи имаме любимо кремче, хапваме си го така, ползвам го и за торти.
1л мляко, 3 яйца, 2-3 ванилийки, 6-7лъжици брашно с връх, малко масло, 1ч.ч. захар (слагам на око, честно казано)
разбивам яйцата, брашното и малко мляко добре, останалото мляко завира със захарта, като заври добавям жълтата смес, бъркам до сгъстяване, слагам ванилията и маслото, иии воалаа. Много се почита вкъщи.
По желание може да се замени малко мляко с течна сметана.
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
И преди бях писал този крем, изключително лек и вкусен е, а се прави много бързо. Трябва ти една кофичка заквасена сметана на данон (тия червените кофички), едно пакетче лешници, какао, 3 белтъка, 2 кафени чаши захар, обикновени бисквити(кръгли), кафе еспресо. Разбиваш в една купа сметаната с една кафена чаша захар с миксера, в друга купа разбиваш белтъците на сняг, добавяш другата кафена чаша захар. Смесваш белтъците със сметаната и разбъркваш с лъжица. Натрошаваш лешниците и ги добавяш към сместа, пак разбъркваш. Разделяш сместа на две равни части, в едната слагаш около една равна лъжица какао и разбъркваш. В чаша слагаш равни слоеве от какаовата смес и върху нея слагаш предварително потопена в кафе бисквита, след това допълваш с бялата смес (тая без какао), от горе лепваш една вишна/череша от сладко или коктейлна череша, оставяш в хладилника да се охлади.
О, на фурна обичам всякакво приготвено месо. Джолани, печени зайци, гърди с картофи, шпиковани меса и т.н. На фурна се правят прекалено много вкусни неща, че да кажа едно, а аз като цяло съм с доста широки вкусови предпочитания.