.
Отговор в тема
Страница 94 от 199 ПървиПърви ... 4484909192939495969798104144194 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 326 до 2 350 от общо 4966
  1. #2326
    Може би в тази тема трябва да се похваля, че се записах да съм тестер на храна. На 1-ви ще ми е първото ходене и съм много ентусиазирана. Ще ям някаква риба, която досега не бях чувала.

    А иначе днес си купих био соево мляко и е леко странно, но определено си го представям за закуска с корнфлейкс.
    [color=#B22222][size=3][b]


    Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

  2. #2327
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    Може би в тази тема трябва да се похваля, че се записах да съм тестер на храна. На 1-ви ще ми е първото ходене и съм много ентусиазирана. Ще ям някаква риба, която досега не бях чувала.

    А иначе днес си купих био соево мляко и е леко странно, но определено си го представям за закуска с корнфлейкс.
    ОООО, къде се записа? Сайт, компания, нещо??

    Какво трябва да завърша, че да се преквалифицирам в кулинарен критик? :ДДД

  3. #2328
    Голям фен Аватара на Lourenço
    Регистриран на
    Mar 2014
    Мнения
    527
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението

    А иначе днес си купих био соево мляко и е леко странно, но определено си го представям за закуска с корнфлейкс.
    Защо соево? Не пиеш ли Краве? А иначе ако вкуса/аромата на соевото не ти харесва, пробвай овесено.

  4. #2329
    Ще пробвам и това. Пия си краве иначе, аз много го обичам. Но исках да пробвам соевото, защото доста се шуми около него.

    Пантерке, в един френски сайт, които имат офис в Тулуза. Те си правят някакви социални и маркетингови проучвания, като след като се регистрираш си попълваш какво обичаш да ядеш и пиеш в сайта им. После може да си избереш от бъдещите им сеанси ден и час когато да отидеш. Като съответно всеки ден са им различни менютата. Менюто се състои от 3 вида храни, обикновено първо, второ и трето и от всяко едно ти дават по три малки порции на различни марки. Но не ти казват какво на коя марка е. И ти трябва да попълниш анкета кое ти е харесало и кое не. xD Много интересно звучи и нямам търпение.
    Аз си избрах ден в който менюто е филе от треска (така пише, че се превежда на български, за първи път я чувам), сос от песто и арабският тип кус кус.
    [color=#B22222][size=3][b]


    Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

  5. #2330
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    мммм филе от треска и кус-кус ;/
    ох, много съм гладничка, май ще ходя да си взема нещо

  6. #2331
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    Аз си избрах ден в който менюто е филе от треска (така пише, че се превежда на български, за първи път я чувам), сос от песто и арабският тип кус кус.
    Ооо, представих си я с маслиново песто, номном. Обаче ми липсва някаква подправка на този кус-кус. Вземи разконспирирай какво точно има :д

  7. #2332
    Мега фен Аватара на therichbitch
    Регистриран на
    Oct 2008
    Град
    Sofia
    Мнения
    5 536
    омг, искам и аз да съм тестер на храна , звучи адски забавно иии.. вкусно>

    днеска ядох броколи с хиляда сирена и подправки, дори аз не можах да изям всичко, доста тежки станаха нещо

  8. #2333
    anonymous708973
    Guest
    Ти не беше ли казала, че си злояда?

  9. #2334
    Мега фен Аватара на Blab
    Регистриран на
    Mar 2007
    Мнения
    8 105
    такива проучвания има и у нас.
    обикновено ти плащат 20 лв. и/ли ти дават нещо за вкъщи:Д

  10. #2335
    Мега фен Аватара на therichbitch
    Регистриран на
    Oct 2008
    Град
    Sofia
    Мнения
    5 536
    Винаги в съзнанието си съм свързвала "злояд" не само с придирчивостта относно храната, но и с количеството, така че не се определям точно като злояда, но пък Хаяши каза, че си попълваш какво обичаш да ядеш и както се вижда, има меню за деня.
    Просто ще си избирам разни видове рибки, като нея, от този тип всякакво ям :Д
    Да ми плащат, за да ям... sounds like heaven to me

  11. #2336
    anonymous708973
    Guest
    Мда де, но според мен цялата идея е друга - идеята е някакъв feedback, а човек, който яде всичко/повечето неща, може да е по-полезен. Бая кулинарни предавания гледам, обикновено топготвачите или критиците са с доста всеобхватни вкусови предпочитания.

    Нз, някой като ми изцепи, че не ядял гъби/чушки/сирене или нещо толкова базово, в съзнанието си викам "мда бе, представям си да ти поднесат аспержи, завити в бекон/тарталети с мус от сьомга/гъши дроб с боровинки, ще гледаш като теле в железница". Просто експериментаторското в такива хора не е силно изразено, поради което и не виждам как ще са полезни за проучването, като нямат голяма база данни с вкусове и комбинации, с която да сравнят.

  12. #2337
    Супер фен Аватара на pifiella
    Регистриран на
    Mar 2008
    Град
    Шоколадовия град
    Мнения
    2 456
    Правих мъфини-изядох ги,правих палачинки-изядох ги,правих сладолед-изядох го! Поука-спирам да влизам в кухнята,докато не ми се родят деца,на които да правя пюре!
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

  13. #2338
    Мога да готвя много неща, но напоследък най-често ми се налага да правя картофи с бекон, сметана и кашкавал... Приятелката ми просто умира за тях -_-

  14. #2339
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Мда де, но според мен цялата идея е друга - идеята е някакъв feedback, а човек, който яде всичко/повечето неща, може да е по-полезен. Бая кулинарни предавания гледам, обикновено топготвачите или критиците са с доста всеобхватни вкусови предпочитания.

    Нз, някой като ми изцепи, че не ядял гъби/чушки/сирене или нещо толкова базово, в съзнанието си викам "мда бе, представям си да ти поднесат аспержи, завити в бекон/тарталети с мус от сьомга/гъши дроб с боровинки, ще гледаш като теле в железница". Просто експериментаторското в такива хора не е силно изразено, поради което и не виждам как ще са полезни за проучването, като нямат голяма база данни с вкусове и комбинации, с която да сравнят.
    Всъщност не е така. Те правят проучване от един и същ вид храна, на коя марка се харесва най-много. Аз по принцип не ям месо и въобще не се съм слонна да експериментирам точно в тази област, което в кулитарията си е табу. Но примерно с риба, плодове и зеленчуци нямам проблеми. Идеята е, че ти не си длъжен да ядеш каквото и да е и те не те карат.

    Една приятелка ще си идва в неделя, май ще я посрещна със суши, че е най-мързелешкото.
    [color=#B22222][size=3][b]


    Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

  15. #2340
    Мега фен Аватара на therichbitch
    Регистриран на
    Oct 2008
    Град
    Sofia
    Мнения
    5 536
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Нз, някой като ми изцепи, че не ядял гъби/чушки/сирене или нещо толкова базово, в съзнанието си викам "мда бе, представям си да ти поднесат аспержи, завити в бекон/тарталети с мус от сьомга/гъши дроб с боровинки, ще гледаш като теле в железница".
    Хората не се делят на такива, които ядат всичко базово и следователно могат да оценят нещо по- изчанчено, от една страна, и такива, които, ако не ядат базови неща, край, не виждат по-далеч от носа си. Както и дефиницията за "базово" е доста относителна за всеки един индивид и аз лично я виждам като функция на разбиранията му за храната.
    Хората просто не обичат даден продукт и това доста често не е в корелация с въображението им.
    ПОнеже си дала конкретен пример, ще се позова на него, даже ми е адски удобен. Е, мога да се прежаля да изям всичко, което не ми е точно по вкуса, с изключение на едно нещо- това са чушки (аз не ги виждам като базови), но и трите неща, които изброи, бих яла, а две от тях съм яла.
    Така че спред мен оценката на експериментаторското в човек само по това, дали харесва шкембе, чушки и чесън на н-та, е леко прибързана.

  16. #2341
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Нз, някой като ми изцепи, че не ядял гъби/чушки/сирене или нещо толкова базово, в съзнанието си викам "мда бе, представям си да ти поднесат аспержи, завити в бекон/тарталети с мус от сьомга/гъши дроб с боровинки, ще гледаш като теле в железница". Просто експериментаторското в такива хора не е силно изразено, поради което и не виждам как ще са полезни за проучването, като нямат голяма база данни с вкусове и комбинации, с която да сравнят.
    Извинявай, но аз примерно обичам да експерементирам в кухнята, по отношение на храните. И все пак не ям гъби (като малък имах натравяне и отгоава не ям), дреболии, жили, кожи и мазното... Не ми харесва и ми се гади от тях (буквално). Сега, ако няма какво друго да ям и става въпрос за оцеляване и тях бих ги ял, но при условие, че има и мога да си наготвя...

  17. #2342
    Цитирай Първоначално написано от DarkWitcher Виж мнението
    Мога да готвя много неща, но напоследък най-често ми се налага да правя картофи с бекон, сметана и кашкавал... Приятелката ми просто умира за тях -_-
    Това и аз много го обичам без бекона обаче .Само картофки и сметана и кашкавал

  18. #2343
    Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Регистриран на
    Oct 2011
    Мнения
    4 882
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    О, на фурна обичам всякакво приготвено месо. Джолани, печени зайци, гърди с картофи, шпиковани меса и т.н. На фурна се правят прекалено много вкусни неща, че да кажа едно, а аз като цяло съм с доста широки вкусови предпочитания.
    Moже ли да ми напишеш рецептата на едно от ястията, ако ти се занимава, може и на повечето ястия.
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

  19. #2344
    Моля за помощ. Търся си кухненски робот, но си нямам хал-хабер от тея неща. Какво правят тея машинки всъщност - нарязва зеленчуци, меси тесто, пасира, сокоизстисква (страшна дума :Д ) миксира, блендер, смила? :Д аз бих го ползвала главно да ми реже зеленчуците и за блендер, но дали не е по-добре в тоя случай да си взема прост блендер... нищичко не разбирам, помогнете :Д и препоръчайте марка
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

  20. #2345
    Супер фен Аватара на Jaune
    Регистриран на
    Aug 2010
    Мнения
    2 490
    Мъфини с пресни смокини? Някой? :Д

  21. #2346
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Цитирай Първоначално написано от SHPAIdURmeN Виж мнението
    Moже ли да ми напишеш рецептата на едно от ястията, ако ти се занимава, може и на повечето ястия.
    Ето ти рецепта за гърди с картофи, може и джолани ако намериш в Била обикновено има и гърди и джоланчета. Прави разлика между гърди и ребра. Ето ти гърди http://www.bg.all.biz/img/bg/catalog/29514.jpeg, ето и ребра http://importmeatspain.com/showimage...pg&w=300&h=300. Гърдите имат доста повече месо по тях за разлика от ребрата. Та вземаш си 1кг гърди, може и 1.5кг зависи каква разфасовка има. Можеш да ги нарежеш на парчета по посока кокалите от ребрата, ама през 2-3 ребра, а може и цялото парче да сложиш. Ако го оставиш цялото ще трябва да запечеш месото преди да сложиш картофите, че иначе може да не се опече. Иначе режеш там картофи на око, в зависимост от това колко ще правиш и това колко ти е голяма тавата. Режеш ги като за гювеч на едри парчета. Месото предварително го намазваш малко с масло, червен пипер, сол, черен пипер. Картофите също ги разбъркваш с малко сол, слагаш месото и картофите, добавяш малко вода, чаша например, добавяш и масло към картофите на парчета на око, завиваш с фолио и печеш 30-тина мин, след това отвиваш бодеш картофите за да видиш дали са готови, бодеш месото за да видиш дали е готово, ако са готови махаш фолиото и запичаш за 5-10 мин до златисто. Това е мега проста рецепта, по същият начин може да направиш и пиле разрязано на две с картофи или джолани. Ако се прави само джолан, той се приготвя по малко по-специфичен начин. Друго ще пиша по нататък.

  22. #2347
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    Моля за помощ. Търся си кухненски робот, но си нямам хал-хабер от тея неща. Какво правят тея машинки всъщност - нарязва зеленчуци, меси тесто, пасира, сокоизстисква (страшна дума :Д ) миксира, блендер, смила? :Д аз бих го ползвала главно да ми реже зеленчуците и за блендер, но дали не е по-добре в тоя случай да си взема прост блендер... нищичко не разбирам, помогнете :Д и препоръчайте марка
    боже мой
    това на аватара ти ли си
    ужастна кифла
    чантичката отпред
    телефончето
    муцката
    и при това се гордееш с тази снимка
    и си я сложила за аватар

  23. #2348
    Супер фен Аватара на pifiella
    Регистриран на
    Mar 2008
    Град
    Шоколадовия град
    Мнения
    2 456
    Джоли,аз имам Витал център от няколко години и си има всичко в него. Блендер,сокоизтисквачка,чо пър и още някакви джаджи... Но ми се счупи палчето на сокоизтисквачката и вчера си поръчах нова,днеска си я чакам. Като цяло гледай мощността и дали частите,които се мият са иноксови или податливи към ръжда...такива неща.
    Мисля,че още 2 дни ще има намаления в емаг,всякакви кухненски роботи са с около 50% намалени. И ако искаш по-компетентно мнение виж в бгмама-там си имат теми,в които "разкостват" електроуреди.Предимства,не достатъци,всичко ще ти кажат.
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

  24. #2349
    Супер фен Аватара на Jaune
    Регистриран на
    Aug 2010
    Мнения
    2 490
    Завъртях мега добрите мъфини, но всичко е на око... :Д
    Ама примерно:
    80-100гр масло
    100гр к мляко
    4 щедри лъжици мед
    1/2 чаша овесени ядки
    3 пресни смокини /малки/
    няколко натрошени ореха
    бакпулвер
    канела

    Всичко се омесва и пече... мале, аз съм природен талант, нито яйца имах, нито грамаж, просто исках да си вложа енергията в нещо и воала, ахаха. Към 15-20 мин ги пекох на 200 градуса /предварително загрята фурна/.

  25. #2350
    Някакви идеи как да оползотворя 2 плика с ябълки .Правих си крембъл ползвах си за шейкове и смутита ама не свършват в разни салати ама не свършват.Да е нещо леко и ненатръсващо

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си