- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
пу, защо щастливата случайност и мен не ме дари с някой симпатичен германец с подчертано неарийски черти, а все ме наказва, damn![]()
иначе, яко (за фурната)
Последно редактирано от therichbitch : 09-02-2014 на 22:41
Мда, съквартирантът никак не е рус и синеок, пълно лапе изглежда с 24-каратова усмивка, пък е магистър, което значи поне на 22 :д
Аргументацията е на ниво![]()
Аргументацията е на ниво
Когато баба ти успее да отгледа кокошка, готова за клане, за 45 дни, тогава ми говори за моите вярвания.
Пък аз не ям месо, защото не е вкусно...
Но пък станах голям любител освен на рибата тон и на червената пъстърва и сьомгата.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
^
Дрaйд блaгодaря зa рецептaтa, която ми беше дaл. Ще ти покaжa сготвеното ястие :Д сaмо дa нaмеря време.
П.С. Не подхвaщaйте отново тaзи темa, дaли месо или дaли зел. и плд. е нaй-полезно дa се яде. Въпрос нa предпочитaния. Лично aз, си ги бaлaнсирaм зa 100% удовлетворение
![]()
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Оле..ама кой яде морски свинчета?!? През ум не ми е минавало. Мили са ми.
Яйца и пилешко от магазина?Не!
Пуйката и мисирката са едно и също,нали? Като малка ме е гонил МИСИРи ми е останало травма.
Толкова съм свикнала на боклукчивите млека и сирена от магазина,че като ям домашни такива,не ми е вкусно.
Ако един ден привикна към домашното мляко,сама ще си заквасвам кисело. Не е толкова трудно,мисля.
Да кажа само, че на калпазанка картофките изглеждат адски вкусни <3
Пък на драийд кремчето вече не изглежда толкова гадно. Представих си го от онези гадните сметанени смеси.
Някой да има идея за салата с риба тон, обаче да не е комбинирана с айсберг?
cuz I swear, I don't care ... ;]]
Напоследък я обичам със спанак,моркови и люти чушки . Също изпитани рецепти са с гръцки йогурт,червен лук и разни подправки лПонякога за да разнообрязя варианта с айсберг слагам орехи и яйца .Целина ,малко лютичко и бадеми и се получава доста вкусна комбинация всъщност.Пробвала съм риба тон със боб ,домати, гъби ,лимонов сок и ябълки имах период в който почти само таак ядях рибата тон.
Дано съм помогнала![]()
Последно редактирано от girlwithblueeyes : 09-03-2014 на 16:11
един въпрос - на кое му казвате гръцки йогурт?
заквасена сметана, цедено мляко?
Доколкото знам е цедено мляко, но не разчитай много на мен.
едит: Между другото за по-горната рецепта видях, че съм пропуснала да кажа, че вместо яйца за тестото сложих намачкан на каша банан. Бях чела преди няколко дни във вестника, че е добър заместител и реших да опитам. Придава един много особен вкус.
Бях попаднала по някой от образователните канали на филмче, в което се разказваше за странната кухня. В Чили или Перу беше снимано, та там ядат морски свинчета. Ресторантите си имат вивариуми и когато клиент си поръча ястие с пухчо, готвачът отива във вивариума и хваща едно свинче. Съответно животинчето започва да пищи. Не съм гледала самото заколение, но филмчето още ми е пред очите.
Мерси, мерси.Тайната е, че са готови бланширани от плик и са пържени в 23,30 българско време. Тукашните сортове са кошмар за печене и пържене, та вече не пилея пари да купувам пресни.
Благодаря
Linzertorte със сладко от ягоди.![]()
Последно редактирано от kalpazanka : 09-03-2014 на 19:03
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Така. Сега готвя първото си пиле с ориз в живота и много се надявам да стане. Това ще ми е пети опит с ориз, всичките предишни доста неуспешни :д
Нещо не се харесвам с обикновените рецепти. Не мога да готвя ориз, не мога да правя най-обикновени български палачинки, супите също не са ми сила, а много обичам :/ Но пък мога да правя прекрасни омлети :д
нвм, стискайте палци форумно
Амииии, поне става за ядене (за разлика от другите пъти). Не е лошо, но не е както го обичам. И малко има вкус на пилаф, сигурно защото го правих с домашно пиле и то доста аромат пусна в бульона, а аз сложих само бульон, без вода :/
Но да, ядливо е. Другият път по-добре (:
това е разновидност на маслен сладкиш, или по друг начин - пай (като този, който Снежанка прави с птичките:Д)
трудността ще ти е при работата с тестото, щом не си пробвала досега. замесва се бързо, оставяш му време да стегне в хладилник и също толкова бързо го разточваш и слагаш в тавичка, защото маслото се топи ужасно бързо от топлината на ръцете и тестото ти омеква и не можеш да работиш с него, докато отново не стегне.
обожавам маслено тесто и го използвам (прекалено) често в сладкарските си експерименти, затова си позволявам да дам мнението си, иначе оставям на Калпазанка да предостави рецептата, която е използвала))
ще ти предложа да опиташ тази рецепта за най-прекрасните маслени бисквити на света;
Ще ти споделя моята тайна за добро за пиле с ориз - Идеята е да запържиш пилешкото месо в тигана, а не да го вариш и когато се позапържи да прибавиш към него ориза да се бланшира малко и след това да изсипеш сместа в тавичка и да добавиш тогава водата леко топла де, пробвай някой път, няма да съжаляваш със сигурност.![]()
cuz I swear, I don't care ... ;]]