.
Отговор в тема
Страница 96 от 199 ПървиПърви ... 46869293949596979899100106146196 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 376 до 2 400 от общо 4966
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    ^ аз само тях ям и съм си доволна, даже, като се замисля, не съм яла месо от 10 дни :Д
    един въпрос: с българка ли живееш? (питам предвид ястията, които явно споделяте)
    Нем, новият съквартирант е германец, но когато готвя нещо на фурна (аз нямам), го готвя при приятелка българка, която живее на 30 секунди от нас

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    пу, защо щастливата случайност и мен не ме дари с някой симпатичен германец с подчертано неарийски черти, а все ме наказва, damn

иначе, яко (за фурната)
    Последно редактирано от therichbitch : 09-02-2014 на 22:41

anonymous708973
    Guest
    Мда, съквартирантът никак не е рус и синеок, пълно лапе изглежда с 24-каратова усмивка, пък е магистър, което значи поне на 22 :д

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението
    Искаш ли да дадеш рецепта за крема или ще ни оставиш само да си гледаме? ;д
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    И преди бях писал този крем, изключително лек и вкусен е, а се прави много бързо. Трябва ти една кофичка заквасена сметана на данон (тия червените кофички), едно пакетче лешници, какао, 3 белтъка, 2 кафени чаши захар, обикновени бисквити(кръгли), кафе еспресо. Разбиваш в една купа сметаната с една кафена чаша захар с миксера, в друга купа разбиваш белтъците на сняг, добавяш другата кафена чаша захар. Смесваш белтъците със сметаната и разбъркваш с лъжица. Натрошаваш лешниците и ги добавяш към сместа, пак разбъркваш. Разделяш сместа на две равни части, в едната слагаш около една равна лъжица какао и разбъркваш. В чаша слагаш равни слоеве от какаовата смес и върху нея слагаш предварително потопена в кафе бисквита, след това допълваш с бялата смес (тая без какао), от горе лепваш една вишна/череша от сладко или коктейлна череша, оставяш в хладилника да се охлади.
    Може да сложиш и 4 белтъка преспокойно.

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Конкретно АЗ няма да допринасям с нищо за зверствата в кланиците. Конкретно АЗ с МОИТЕ действия.
    Колко очарователно сладки сте.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Конкретно като спре пилешкото - ще спре да си вкарва в организма безумни хормони на растежа.
    (Не ми сравнявай с ГМО плодове и зеленчуци, благодаря!)

Като стана дума за месо - аз лека-полека захващам да поизключвам телешко и свинско по лични причини, да се опитам да ям пилешко по-рядко по горната причина и да залагам на пуешко и риба
    Как се казваше ? Блажени са вярващите.

anonymous708973
    Guest
    Аргументацията е на ниво

anonymous708973
    Guest
    Аргументацията е на ниво

Когато баба ти успее да отгледа кокошка, готова за клане, за 45 дни, тогава ми говори за моите вярвания.

Пък аз не ям месо, защото не е вкусно...
    Но пък станах голям любител освен на рибата тон и на червената пъстърва и сьомгата.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Аргументацията е на ниво

Когато баба ти успее да отгледа кокошка, готова за клане, за 45 дни, тогава ми говори за моите вярвания.
    Когато баба ти успее да отгледа ягода колкото кайсия, тогава ми говори, че трябва да спреш да ядеш месо защото е вредно.

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    ^
    Дрaйд блaгодaря зa рецептaтa, която ми беше дaл. Ще ти покaжa сготвеното ястие :Д сaмо дa нaмеря време.

П.С. Не подхвaщaйте отново тaзи темa, дaли месо или дaли зел. и плд. е нaй-полезно дa се яде. Въпрос нa предпочитaния . Лично aз, си ги бaлaнсирaм зa 100% удовлетворение
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Голям фен Аватара на Andjyy
    Град
    София
    Оле..ама кой яде морски свинчета?!? През ум не ми е минавало. Мили са ми.
    Яйца и пилешко от магазина?Не!
    Пуйката и мисирката са едно и също,нали? Като малка ме е гонил МИСИР и ми е останало травма.
    Толкова съм свикнала на боклукчивите млека и сирена от магазина,че като ям домашни такива,не ми е вкусно.
    Ако един ден привикна към домашното мляко,сама ще си заквасвам кисело. Не е толкова трудно,мисля.

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Да кажа само, че на калпазанка картофките изглеждат адски вкусни <3

Пък на драийд кремчето вече не изглежда толкова гадно. Представих си го от онези гадните сметанени смеси.

Мега фен Аватара на Smrazqvashta
    Конкретно АЗ няма да допринасям с нищо за зверствата в кланиците. Конкретно АЗ с МОИТЕ действия.

Преди http://prikachi.com/images.php?images/503/7579503O.jpg
    След http://prikachi.com/images.php?images/505/7579505L.jpg
    И десертът
    http://prikachi.com/images.php?images/500/7579500F.jpg
    Десерта ти изглежда чудесно. С какво е?

Мега фен Аватара на Lilanda
    Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението
    Това ще го изпробвам още утре и ще ви кажа отзивите после. ;д
    Кексът стана мноооого вкусен, много съм доволна от себе си. В тестото добавих и малко стафиди, че се чудех за какво да ги използвам и се получи доста добра комбинация. И най-важното, на всички им хареса.

Супер фен Аватара на TheDevilInMe
    Някой да има идея за салата с риба тон, обаче да не е комбинирана с айсберг ?
    cuz I swear, I don't care ... ;]]

Напоследък я обичам със спанак,моркови и люти чушки . Също изпитани рецепти са с гръцки йогурт,червен лук и разни подправки лПонякога за да разнообрязя варианта с айсберг слагам орехи и яйца .Целина ,малко лютичко и бадеми и се получава доста вкусна комбинация всъщност.Пробвала съм риба тон със боб ,домати, гъби ,лимонов сок и ябълки имах период в който почти само таак ядях рибата тон.
    Дано съм помогнала
    Последно редактирано от girlwithblueeyes : 09-03-2014 на 16:11

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    един въпрос - на кое му казвате гръцки йогурт?
    заквасена сметана, цедено мляко?

Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Дано съм помогнала
    girlwithblueeyes, мерси много за идеите, определено бях зациклила

Мега фен Аватара на Lilanda
    Цитирай Първоначално написано от Ewok Виж мнението
    един въпрос - на кое му казвате гръцки йогурт?
    заквасена сметана, цедено мляко?
    Доколкото знам е цедено мляко, но не разчитай много на мен.

едит: Между другото за по-горната рецепта видях, че съм пропуснала да кажа, че вместо яйца за тестото сложих намачкан на каша банан. Бях чела преди няколко дни във вестника, че е добър заместител и реших да опитам. Придава един много особен вкус.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от Andjyy Виж мнението
    Оле..ама кой яде морски свинчета?!? През ум не ми е минавало. Мили са ми.
    Бях попаднала по някой от образователните канали на филмче, в което се разказваше за странната кухня. В Чили или Перу беше снимано, та там ядат морски свинчета. Ресторантите си имат вивариуми и когато клиент си поръча ястие с пухчо, готвачът отива във вивариума и хваща едно свинче. Съответно животинчето започва да пищи. Не съм гледала самото заколение, но филмчето още ми е пред очите.

Да кажа само, че на калпазанка картофките изглеждат адски вкусни <3
    Мерси, мерси. Тайната е, че са готови бланширани от плик и са пържени в 23,30 българско време. Тукашните сортове са кошмар за печене и пържене, та вече не пилея пари да купувам пресни.

Цитирай Първоначално написано от Smrazqvashta Виж мнението
    Десерта ти изглежда чудесно. С какво е?
    Благодаря
    Linzertorte със сладко от ягоди.
    Последно редактирано от kalpazanka : 09-03-2014 на 19:03

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Така. Сега готвя първото си пиле с ориз в живота и много се надявам да стане. Това ще ми е пети опит с ориз, всичките предишни доста неуспешни :д
    Нещо не се харесвам с обикновените рецепти. Не мога да готвя ориз, не мога да правя най-обикновени български палачинки, супите също не са ми сила, а много обичам :/ Но пък мога да правя прекрасни омлети :д

нвм, стискайте палци форумно

Мега фен Аватара на Smrazqvashta
    Благодаря
    Linzertorte със сладко от ягоди.
    Никога не съм пробвала да правя точно такова. Ще ми кажеш ли рецептата? Трябва ли ми специална тавичка?

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Амииии, поне става за ядене (за разлика от другите пъти). Не е лошо, но не е както го обичам. И малко има вкус на пилаф, сигурно защото го правих с домашно пиле и то доста аромат пусна в бульона, а аз сложих само бульон, без вода :/
    Но да, ядливо е. Другият път по-добре (:

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от Smrazqvashta Виж мнението
    Никога не съм пробвала да правя точно такова. Ще ми кажеш ли рецептата? Трябва ли ми специална тавичка?
    това е разновидност на маслен сладкиш, или по друг начин - пай (като този, който Снежанка прави с птичките:Д)
    трудността ще ти е при работата с тестото, щом не си пробвала досега. замесва се бързо, оставяш му време да стегне в хладилник и също толкова бързо го разточваш и слагаш в тавичка, защото маслото се топи ужасно бързо от топлината на ръцете и тестото ти омеква и не можеш да работиш с него, докато отново не стегне.
    обожавам маслено тесто и го използвам (прекалено) често в сладкарските си експерименти, затова си позволявам да дам мнението си, иначе оставям на Калпазанка да предостави рецептата, която е използвала))

ще ти предложа да опиташ тази рецепта за най-прекрасните маслени бисквити на света;

Супер фен Аватара на Jaune
    Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    (като този, който Снежанка прави с птичките:Д)
    Очарователно

Амииии, поне става за ядене (за разлика от другите пъти). Не е лошо, но не е както го обичам. И малко има вкус на пилаф, сигурно защото го правих с домашно пиле и то доста аромат пусна в бульона, а аз сложих само бульон, без вода :/
    Но да, ядливо е. Другият път по-добре (:
    Ще ти споделя моята тайна за добро за пиле с ориз - Идеята е да запържиш пилешкото месо в тигана, а не да го вариш и когато се позапържи да прибавиш към него ориза да се бланшира малко и след това да изсипеш сместа в тавичка и да добавиш тогава водата леко топла де, пробвай някой път, няма да съжаляваш със сигурност.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си