- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Зариби ли се и ти по домашните пици?![]()
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...ff07b3dad391db
Супер простичко, но много вкусно ми се получи.
2 яйца, с печени чушки, гъби, зехтин и слънчогледово олио, босилек и магданоз, сок от портокали и лимон и една круша за десерт.
След като си открих дефицит на желязо, а и със сигурност имам някакъв дефицит на протеини, реших, че задължително трябва да започна да се храня здравостловно. Цялата седмица ядох риба, но днес съм на вегетарианско отново. Ужасно трудно ми е да намирам време да приготвя храна, обаче.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Хаяши, аз съм си зарибена от студентка.Като се разнесеше онзи ми ти аромат на почти готова пица, моят опукваше по 4 филии с останалия излишен кашкавал
А и много се кефех, като ми каже "Готвачката ми тя"
Голям кеф ми е да врътна нещо, като знам, че има на кого да сервирам. Сама да се храня не е работа...
Хихи, благодаря ти. Готвенето съм свела до елементарни и бързи рецепти без много продукти, за да мога да се наспивам, когато съм в почивка.
Я дайте идея за салата с риба тон, царевица и маруля. Ама без дресинги/заливки/изгъзици![]()
Последно редактирано от kalpazanka : 09-28-2014 на 19:08
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Недей, че аз сега си правя храна само за себе си и се опитвам да се старая, защото при 3 опита за припадане в една седмица е очевидно, че нещо ми куца. xD
Иначе за салатата - царевична салата (рукола, маруля или каквато друга зеленийка обичаш), риба тон, авокадо, домат, царевица, сирене (или моцарела) и крутони. Дресингът, който аз слагам е лимонов сок и студенопресовано масло от орех.
Много си я обичам тази салата, защото е пълна с полезностти и си я правя в зависимост какво имам в хладилника.
Мерси, Хаяши. По това време съм в чуденка откъде да се снабдя с крутони и лимони
Между другото и аз съм с един вечно граничен хемоглобин и вечно гранични серумни белтъци, затова карам на пилешко и риба. До два месеца предстои да пускам контроли, да видим какви съм ги натворила. Обаче вече си искам постно, направо ми писна от вариации на пиле.
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Мама много ми се кара, че ѝ обяснявам продробно как и защо съм в дефицит на разни неща. И при положение, че не ям почти никакво друго месо освен риба... е ясно за желязото и протеините. На всичкото отгоре между лекциите, ученето и тичането по разни бюрокрации много често не намирам време да ям изобщо. И съм карала няколко дни под ред на 500-600 калории, с което въобще не се гордея. А не искам да се храня със junk food всекидневно. Чудя се как да го измисля да хапвам поне 3 пъти на ден полезна храна. Нося си някакви cereal bars (как е на български?) в чантата за фрапантни хипогликемии, както и бананчета и ябълки. Мисля да бутна и едно много миниатюрно бурканче мед. Ако някой има други идеи, ще се радвам много да чуя.
А крутоните аз си ги правя сама. Хлябът тук изсъхва за норматив и винаги имам някоя неизползваема багета, която си нарязвам и запържвам за 5 минути. Много вкусни ми се получават винаги.
За салатата - пробвай вариация на салатата Цезар, като сложиш риба тон и не я заливаш с дресинги. Може би, ако нямаш против чеснов сос, ще ти хареса. Аз с риба тон съм си правил майонеза, риба тон и нарязани пера зелен лук, но това не е точно салата.
Пиците винаги им мажа блата със зехтин, преди да редя каквото и да било. Става по - хубаво.
А вчера направих супер яките пържоли на село, в печка на дърва се пекоха сума ти време, после бяха уникални. А днес сутринта ги нарязахме и с лук, червен пипер и магданоз в една тенджера и се раздрусва - друсан кебап - пак стана много хубаво.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Само аз ли обичам крутоните печени? :о Пържени направо ми бият на пържена филийка и няма как да не си ги хапна с мед, вместо да ги сложа в салата/супа/квото-и-да-е.
Последно редактирано от kalpazanka : 09-28-2014 на 19:52
Ако са за бира, и аз слагам подправки. Иначе солчица и зехтин ако са за нещо. Правила съм и една работа с филия, намазана със масло и шарена сол, че бащата бая ги харесва, но аз си ги предпочитам овкусени по обикновения начин, защото ми бият твърде много на сандвичи без плънката отгоре.
далматинчо, покажи рецептата за яката пица с тесто от пържени картофки
едит: и бтв като съм заговорила за теб
тази пица си я показвал и преди, много добре помня
сега я показа само за да впечатлиш анджелина
и не мога да те понасям заради това, толкова ме дразниш
Последно редактирано от galaxy29 : 09-28-2014 на 20:34
http://metro.co.uk/2014/08/30/if-you...or-you-4851261
не ми викай далматинчо ве главанак
сигурен съм че е останала впечатлена
особено когато не обича пица ;д
не се прави на жертва
и като сме на пиците