- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
еми за надценките.. това, дето си го споменала, не е ли магазин за джунджурии, не за манджа
нормално е да имат по- висока надценка, но голяма част от нея е заради наемите на помещенията, така че не си мислете, че малките магазинчета нямат почти никаква печалба, те продават на по ниски цени, но пък не плащат баснословни суми за наеми
а дали разчитайки на високи цени или на висок оборот (при предлагане на ниска цена) ще спечелят повече, зависи от мн др фактори, само че те често се пренебрегват и продавачите се хвърлят на първия вариант
назад обсъждахме възможности за основа на торта. попаднах на това, което ми се струва подходящо за целта:
http://celiakbg.blogspot.com/2011/12...post_6272.html
//колко бързо можете да ми предложите какво да си спретна с оризовото брашно, което намелих току що, и минимален брой други съставки?)
^1 ч.ч. брашно - каквото и да е
1 ч.ч. мляко
3 яйца
лъжица масло
разбива се напълно, насипва се в намазнени форми за мъфини/ крем карамел и става подобие на йоркширкски пудинг, много е яко, супер бухнало става...като пухкава палачинка, пълни се около половин на формата!!! набухва супер много, пече се макс 20 минути, после се вади и се надупчва с вилица/нож, за да не спадне
не знам дали работи веган варианта, но няма как да не почти...
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
След голямо отлагане, част от продуктите свършиха и днес направих едно свинско със зеле, понеже на нашите не им остана време да отидем до магазина, а от доматите и лука направих (бъдете готиви за изненада) САЛАТА.След около половин час зелето трябва да е готово, та след като хапнем, ще ви се похваля с реакции хаха.
Надявам се. ;3
Мaцки някaкви рецепти зa конско месо,по възможност по простички?
И си нaпрaвих стрaхотен дип от aргaново мaсло,бaдеми и мед зa върху крекелите утре:Д
Пич, мацка, конското е като телешкото, вари го или го печи много време, поне 2 часа, щото трябва да омекне, щото няма мазно. Прави го с домати и лук както свинското, може и шпиковно и всичко е точно.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
синеочке, не съм забравила за обещаната рецепта
майка ми прави много вкусни и я разпитах, та в крайна сметка ще ти дам линк с подобни, че не ми се пише
ето тук http://harmonica.bg/recepti/retsepta...lad-ot-shipki/
и няколко забележки и допълнения
за тестото може и кристална захар да си се ползва, не е задължително да е на пудра
освен това, не е задължително да е кис млякото, прясно също става
а за намазването, преди печене поръси с кристална
в линка е поръсена с пудра след изпичане и ми изглежда ужасно
жълтучкото за мазане, можеш да разредиш с мляко или вода, че да стигне за повече
много са вкусни и с мармалад от сливи
а ако искаш солени, просто намали дозата захар в тестото
и да ви се похваля, че открих тикви вкъщи, за които не подозирах и само чакат да бъдат превърнати във вкуснотийка
Последно редактирано от galaxy29 : 10-05-2014 на 20:36
и коне ли почнахте да ядете
да взема да си сложа един на профилната, да ви дразни апетита :X
и то е за ядене
Последно редактирано от therichbitch : 10-06-2014 на 01:11
аз си го обичам
дребно е за тези парички
НО получавам устен оргазъм и си заслужава
prosto_chovek ,galaxy мерси зa рецептите,в Петък кaто съм по свободнa ще ги изпробвaм и ще пишa кaкво е стaнaло.
очкосинка, моля
хм, тази рецепта май е по-хубава и лесничка http://www.zajenata.bg/домашен-кинде...cepta3956.html
днес правих гофрети и бях тръгнала да ги снимам, но чинията много се омаза със сладко, ядосах се и се отказах, пък и прегладняхме със сестра ми, докато ги нагодя за снимка ;/