.
Отговор в тема
Страница 132 от 199 ПървиПърви ... 3282122128129130131132133134135136142182 ... ПоследнаПърви
Резултати от 3 276 до 3 300 от общо 4966
  1. #3276
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    Цитирай Първоначално написано от skate Виж мнението
    dobre sam v kuhnqta hvar4at nqvsqkade mekici ;da;sdahwahahaha
    забелязала съм, че се правиш на дебил или си, нз ;/

  2. #3277
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението
    Злааааатен си. Точно за днес ми трябваше рецептата.

    Вярно, че горчица беше, не мед.

    Този път ще се готви с помощта на мамето, та не се и съмнявам, че ще станат страхотни и няма да има излагации, но все пак ще ви кажа по-късно дали са ми харесали. ^^
    Ама то и мед и горчица може, пак става хубаво
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  3. #3278
    Супер фен Аватара на Supermassive____
    Регистриран на
    Jun 2012
    Мнения
    2 812
    Най-често се навъртам около скарите, барбекютата и чеверметата.

  4. #3279
    Мега фен Аватара на Lilanda
    Регистриран на
    Apr 2012
    Мнения
    7 820
    Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    Ама то и мед и горчица може, пак става хубаво
    Мама имаше мерак да е с мед и в крайна сметка минахме без горчицата /оказа се, че тази, която имаме, е стара ;с/. Станаха чудни просто.

    Днес сме пак на мръвки, но какво ще е точно все още не знам. Чакам да ме извести.

  5. #3280
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Защо не пробвате телешка кавърма? От плешка, че е по - мазно, по - евтино и мен ако питаш увира по - лесно. Защото аз я правя първо нарязвам ама много наситно телешкото (един трик от мен, гледай накъде вървят тъканите на месото и режи перпендикулярно на посоката им, така се дъвче по - лесно после), после го варя докато се свари почти, ама не изцяло, после го запържвам с лук и всичко останало, дето се прави кавърма и става идеално
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  6. #3281
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    ;O голям си разбирач, бе
    и ето защо класната казваше, че без математика не може :д

  7. #3282
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    И без ток не можеш да си го сготвиш (ако си в апартамент)
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  8. #3283
    Мега фен Аватара на Lilanda
    Регистриран на
    Apr 2012
    Мнения
    7 820
    Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    Защо не пробвате телешка кавърма? От плешка, че е по - мазно, по - евтино и мен ако питаш увира по - лесно. Защото аз я правя първо нарязвам ама много наситно телешкото (един трик от мен, гледай накъде вървят тъканите на месото и режи перпендикулярно на посоката им, така се дъвче по - лесно после), после го варя докато се свари почти, ама не изцяло, после го запържвам с лук и всичко останало, дето се прави кавърма и става идеално
    Ооо, телешката кавърма мама я прави невероятно. Трябва да я подсетя тия дни.

    А иначе като каза телешко, се сетих, че не съм яла от поне 2-3 години. ;с

  9. #3284
    Мега фен Аватара на Ewok
    Регистриран на
    Apr 2010
    Град
    The Moon of Endor
    Мнения
    5 775
    Пък скоро ще имаме прясно свинско (smirk)
    И надявам се един-два телешки стека за мен, понеже скъпото не яде телешко -.-

    И стекчетата ги планувам за най-обикновена скара със сол и пипер medium-rare, (а може и пепър стек, ако Андрейчето се съгласи да ми го направи) пък свинското все още не знам какво ще е, но така или иначе той ще го готви, че аз не съм мн мн по месата

    To be continued... :д
    Последно редактирано от Ewok : 11-21-2014 на 14:02

  10. #3285
    Повече от фен Аватара на MaCetY
    Регистриран на
    Feb 2014
    Мнения
    350
    Да ви се похваля, че вчера изненадах мама и тате с крем карамел, който успях да направя абсолютно сама и се получи страхотно.

  11. #3286
    Онзи ден с едни приятели правихме печени картофи с масло и подправки, задушни гъби с праз и пчена сьомга. Получи се невероятно!

    Аз май съм питала, но какво си правите сутрин за закуска? Трябват идеи за балансирани закуски с достатъчно калории, че да не ми става лошо по обяд, а моите взеха да ми омръзват вече.
    [color=#B22222][size=3][b]


    Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

  12. #3287
    Мега фен Аватара на 102
    Регистриран на
    Aug 2012
    Мнения
    8 312
    чикия
    аааааа охохохохо ххахахаа
    уаааа отврат

  13. #3288
    Най-ми е лесно да си правя яйца. А и много ги обичам.

  14. #3289
    anonymous708973
    Guest
    Абе, хора, за втори път ми се случва да комбинирам гъби със сметана и пак станаха кисели. Как правите гъбено-сметанов сос, да не трябва да добавя 1л. сода или захар?

  15. #3290
    Повече от фен Аватара на MaCetY
    Регистриран на
    Feb 2014
    Мнения
    350
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    Онзи ден с едни приятели правихме печени картофи с масло и подправки, задушни гъби с праз и пчена сьомга. Получи се невероятно!

    Аз май съм питала, но какво си правите сутрин за закуска? Трябват идеи за балансирани закуски с достатъчно калории, че да не ми става лошо по обяд, а моите взеха да ми омръзват вече.
    Като съм на даскало сутрин закусвам в голямото междучасие - баничка с боза. Събота и неделя макарони с мялко, печени кренвирши, яйца на очи с някакво саламче.

  16. #3291
    Мега фен Аватара на Ewok
    Регистриран на
    Apr 2010
    Град
    The Moon of Endor
    Мнения
    5 775
    Месото пристигна.
    Довечера - medium-rare телешки стек.
    Искаше ми се да е пепър стек, но не си струва да купуваме цяла опаковка демиглас (сос) само за 4 порции :/
    Всъщност ще видим, ако е по-издръжлив...

    Имаме адски много домашна кайма и свинско за минимум месец напред :Д

  17. #3292
    Повече от фен Аватара на sweet__potion
    Регистриран на
    Jan 2012
    Мнения
    340
    Цитирай Първоначално написано от MaCetY Виж мнението
    Като съм на даскало сутрин закусвам в голямото междучасие - баничка с боза. Събота и неделя макарони с мялко, печени кренвирши, яйца на очи с някакво саламче.
    Мисля, че няма да и харесат примерите, които и даваш. Баничка с боза; кренвирши не са най-здравословното ядене....

  18. #3293
    Мега фен Аватара на Lilanda
    Регистриран на
    Apr 2012
    Мнения
    7 820
    Мама е направила страхотно кексче с локум, какао, орехи ии вече там стандартните за кекс яйца, брашно, сода за хляб, захар и етц. Едва ли е нужно да ги изброявам. :Д Ако не обичате локум, не е кой знае какъв проблем, защото не се усеща кой знае колко. ПРОСТО БОЖЕСТВЕНО Е. Обещах ѝ в събота и аз да забъркам някакво десертче. :Д

    едит: Сега забелязах поста на Хаяши. Аз обикновено си правя плодова салата или палачинки с някакво сладко /или с плодове съответно/, но понеже сутрин преди училище нямам особено много време, хапвам една ябълка и потеглям.

  19. #3294
    Мега фен Аватара на Ewok
    Регистриран на
    Apr 2010
    Град
    The Moon of Endor
    Мнения
    5 775
    бтв, хаяши, ако си намериш истинска боза във Франция и, ако обичаш, това е доста удачно за закуска + някакъв плод примерно. Доста е хранителна :д

  20. #3295
    Голям фен Аватара на Andjyy
    Регистриран на
    Oct 2011
    Град
    София
    Мнения
    914
    Цитирай Първоначално написано от Ewok Виж мнението
    Имаме адски много домашна кайма и свинско за минимум месец напред :Д
    Гошко няма ли го вече?? ;(

  21. #3296
    Супер фен Аватара на Naive
    Регистриран на
    Jul 2010
    Град
    София
    Мнения
    2 295
    офофоф
    купих си пелмени от Берьозка и си ги направих
    и официално обявявам, че не съм им фенка
    опитах се да пробвам различни видове, опитах се да ги харесам, ама просто не са ми вкусни
    и сега направих такова количество... някой от София може да ми дойде на гости да ги изяде, ако обича
    Последно редактирано от Naive : 11-24-2014 на 16:21

  22. #3297
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    ей сега идвам

  23. #3298
    Мега фен Аватара на AliceSw
    Регистриран на
    Aug 2006
    Град
    a place called home
    Мнения
    5 391
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Абе, хора, за втори път ми се случва да комбинирам гъби със сметана и пак станаха кисели. Как правите гъбено-сметанов сос, да не трябва да добавя 1л. сода или захар?
    какви гъби използваш като вид - ако са сурови не би трябвало да имаш такъв проблем, ако са стерилизирани/ мариновани и тн може да сложиш захар, но става по-пикантно и се усеща

    ако сметаната е квасена, може да е от нея

    сода в никакъв случай не се слага - ще пресечеш сметаната
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

  24. #3299
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    ама то и каква е логиката тук за сода ;о

  25. #3300
    Мега фен
    Регистриран на
    Aug 2010
    Мнения
    6 259
    обикнонвено се смесва течна(не заквасена) сметана с топено сирене или (не бяло) сирене, което се топи лесно в йенска тенджера

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си