- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Това коуслоу ще пробвам да му направя по-здравословна вариация с повечко кисело мляко и по-малко майонеза следващия път, когато изпитам желание да си направя цялата кухня в зеле
Направих картофено-морковено-гъбена супичка, мъжо си облиза пръстите, днес пак. Ама тя наистина си стана мега вкусна!
Морковите може да пропуснат - знам, че има някои претенции тук![]()
Последно редактирано от PinkPan7her : 12-11-2014 на 06:56
Зима е. Съответно е време за суджуците, филетата и прочее. И ето как правя аз филе Елена на балкона. Взимам рибици 2 3 парчета. Слагам ги в един леген и хубаво ги посипвам с морска сол и половин до 3/4 канче вода. Държа ги в солта 48 часа, след което ги вадя, кисна ги 4-6 часа в студена вода, след което ги измивам и отцеждам, после ги овалвам, докато са още мокри, в чубрица, сминдух, черен пипер, чеснова паста, на някои слагам и малко лют червен пипер. После ги закачам с конци да съхнат на балкона на кукичките на простора 30 дни, покрити с вестници, за да не ги кацат гълъбите, след което са идеални за ядене. Бащата ги държи 1 месец в сол, после ги кисне 2 седмици във вода, пак става добре, но не мога да се занимавам аз лично толкова много. Това за любителите на домашни зимнини.![]()
Последно редактирано от prosto_chovek : 12-11-2014 на 09:54
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
напразно се зарадвах, взела е някаква гадна марка бони, а не като предишната -.-
Сръбска наденица, каквато ще да е, става идеално в гювече със сирене, магданоз, пера зелен лук, домат и чубрица и яйце отгоре.
ами аз я обичам просто изпечена с картодена салата и винце
зима е. съответно е време на масовите убийства на невинни живи същества за задоволяването на вкусовите рецептори на шибаните хора.
не ме игнорирайте бе, нападнете ме както нападате животните преди да ги заколите и изядете. а, забравих, вие сте подлизурковци и си купувате наготово месцето от магазина за да не ви напомня какво е било преди всъщност и как ядете МЪРША
днешните емоции плюс малко винце, нищо повече
по темата - утре майка ми ще прави меденки, ще ви информирам, ако станат вкусни ;д
Недей Дъгичке , знам че ти е тъжно и се чувстваш безсилна. Но така само предизвикваш на много хора и без това лесно докачливия нрав , после да разнасят всички вегетарианци , че били до един назидателни надменни копелета. То малко им трябва. Вдъхновявай с личен пример , позитивност , излъчване , а не със забележки. Който трябва - ще разбере , който не трябва - не си струва. Знам че е трудно , ще се справиш.
Стара манджа с нахут , зеленчуци , индийско орехче и къри:
http://oi62.tinypic.com/dw6l9x.jpg
П.С. Никога не съм яла просо![]()
Последно редактирано от BlackWings : 12-12-2014 на 22:00
добре де
един мъж работещ на изпарения в некой комбинат по осем часа дали ще издържи на трици ?![]()
Всичко може , ако си е набавил необходимите жизненоважни нутриенти и калории. В растителните храни има всичко , което има и в животинските , само дето трябва да ядеш тройно по-голямо количество , защото са ниско калорични.
Всеки може да е здрав , независимо месояден , вегетарианец или веган , ако се храни информирано и интелигентно , и има изградена култура на хранене.
това тройно по-голямо количество оказва ли влияние на джоба
защото тези хора се бъхтят по осем часа в ада за немного пари
също така не може да тръгват за работа с една раница храна
Който иска , намира начин . Който не иска , намира оправдания. Всеки сам си подрежда приоритетите.
Друг път ще ти направя подробни сметки , но не , не излиза по-скъпо , ако ядеш сезонни плодове и зеленчуци , а не ягоди през януари.
омгомгомг
ще има masterchef тук!
и няма да е продукция на тъпия слави!
ох, данодано само жури не са тъпия манчев или ути или или недай боже ШЕФ ПЕТРОВ *пуке*
Имаме толкова кадърни професионалисти - Андрей Токев, Ради Стамболов..., а не ония смешници
много се вълнувам(е)!
Баба днес ми направи страхотен качамак. По - хубав от нейния никой не прави![]()
тебе баба ти само те глези
Баба е най - добрата![]()