- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Хора ,дайте някоя рецепта за мъфини ... Миналата година си спомням видях от този раздел точно една рецепта,и станаха много добри ... Но я изгубих,така че ...?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Аааа сега за пръв път видях Кончита Вурст коя била
Да ви е сладко![]()
Страхотни спагети болонезе станаха, мога да изям тенджерата. Come originali italiani.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
В "руската салата" няма варени макарони, а варени картофи, морков, грах, салам, майонеза, също и кисели краставички. И даже не е руска салата, в Русия никой не е чувал за това наименование, наричат я салата Оливие - френска демек, просто ние сме я "получили" от Русия.
Това, което Дриймърката описва, съм го опитвала някъде, но не знам дали си има собствено име.
Макарони в руска салата wtf ? Сефте чувам това, ама явно някъде и такова слагат.
пък аз вчера си направих снежанка от цедено кисело мляко, прясна краставица и малко чесън на прах, мързеше ме да кълцам истински
а, и малко олио
Хораааа, ако нямате грил тиган, купете си! Честно, няма такава инвестиция!
Просветих мъжо по темата, и двамата ядем гриловани зеленчуци като ненормални :д
Гъбкиии, няма такава вкусотия. Също тиквички, патладжан, чушка... Оставям зеленчуците да се мариноват за 10 минутки със зехтин, соев сос, червен пипер, сол, чесън, съвсем обикновено. Днес направихме и сладки картофи, божествено е!
И една пържолка.
Просто... по-добре похарчени 13 евро не съм имала!
За зеленчуци не съм пробвал, но определено не ми допада как става месото в такъв тиган и не откривам очевидна причина за това.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
На 21 съм и предимно готвя от ъъъ бая години. Завършил съм средното си в гимназия със специалност готвач, записах и да следвам, но прекъснах защото ми предложиха работа на Миконос (гръцки остров) . В последствие заминах в Германия да работя и сега пак съм в България и пак готвя
. Най-обичам да приготвям тирамису . На момичетата доста им харесва, пък и е подходящо за закуска в леглото
![]()
Не знам, аз обожавам.
Следващият ми проект е да се опитам да наподобя едни мръвки, които си взимах от магазина до нас вече мариновани. Знам, че в маринатата има чесън, джинджифил и някакви зелени подправки :д
Даже си направих пин-стена в пинтерест с рецептички! Имам желание да гриловам и ананас.
Мариновах му пилешко днес - той не обича особено - със зехтин, черен пипер, сол, червен пипер, червено вино и табаско, облиза си пръстите!
Последно редактирано от PinkPan7her : 01-10-2015 на 17:04
Каква е разликата м/у обикновен тиган и грил тиган, освен че единият е оребрен а другият е гладък. Яла съм направвени неща в грил тиган и не откривам разлика, честно казано.
Ооо, и аз много обичам зеленчуци на такъв тиган. Но скоро ще инвестираме в електрическа скара с половин оребрено и половин плоча и сигурно ще се спукаме да готвим на нея :д
От небето до земята. Грил тигана е домашна скар (от оная, дето пуши и овонява всичко в двора на дим, дето наклаждаш въглища), а между скарата и обикновен тиган разликата е огрооооомна. Ако сложиш зеленчук почти без зехтин в обикновен тиган (в грил тиган не се сипва мазнина!), така щети залепне, че бедна ти е фантазията. Ако го полееш с повечко мазнина, ще се пържи. В грил тигана се гриловап- става като steak по американски, с черното оребряване, ама без да вониш на пушек.
Аз и в обикновен тиган не сипвам олио/зехтин/масло, просто според мен водещо е покритието на тигана.
Но както и да е, щом си доволна, честит да ти е и да си го ползваш с удоволствие![]()
Аз идвам да се оплача колко съм непохватна. Обожавам да тъпча пуканки докато зяпам сериалче или филм, но не харесвам тия от пакетите. С майка ми наскоро открихме, че в магазина за зеленчуци има такива, които се правят в тенджера. Досега не бяхме виждали пуклива царевица по магазините. Ей, гледах десет хиляди пъти как става - толко е просто, че не знам. ОБАЧЕ хвана ли се на правя аз, или ги загарям, или са много мазни, или тъпата тенджера не е измита като света та загаря самичка, или пресолявам... Баси, мога да готвя разни работи, десертите са ми най-силната страна, дори и да меся мога, а едни нищо и никакви пуканки не мога да си направя на тенджера.
Да - можете да ми се смеете, няма да рева. Много.
а
тия пукалки са най-яки за които говориш
една приятелка има машинка за правене ама от старите още дето никва мазнина не се слага
нема такава пукалка ве ! <3
ада ли? ако е тя, ще има още една причина да искам да я видя ;/
и аз най-обичам тез пуканки, на микровълновата и купените в пакетче не са толкова яки
тори, трябва да движиш тенджерата постоянно, все едно пържиш нещо на тиган и плъзгаш, че да не загори, сещаш ли се :д а пък с другите работи би трябвало да се оправиш, щом вече си сгафила
Аз преди си правех такива в касерола. Слагам масло и царевицата и увивам във фолио (първият път не ги увих и всичко стана в пуканки :Д) и на бавен огън, като раздрусваш от време на време. Солят се след това, но аз не обичам с много сол.