- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Да ти кажа честно аз не разбирам много от италианска кухня и нямам самочувствие да знам много рецепти. Това, което съм чела и съм правила, сигурно намерено от нета, е следното: приготвя се запържен лук с кайма, подправки, сол. Прави се сос Бешамел, нужен е и доматен сос (аз взимам от кутийка). Прави се много лесно: ред кори за лазаня, ред кайма и сосове. Отгоре се настъргва кашкавал, малко преди да се извади от фурната. Моят приятел прави макаронките по подобен начин, ама вместо Бешамел, слага просто прясно мляко. Болнезе ли е, не е ли, не знам, ама е много вкусно.
В тефлонов или керамичен (май) тиган става много добре. Аз от години си правя яйцата без мазнина и стават много вкусни.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Вчера забърках един пататник. До този момент не бях опитвала, камо ли пък готвила подобно нещо.
Сполучливо се оказа, аз принципно обожавам картофи във всякакъв вид. И е лесно за приготвяне, направо идеално за начинаещи в кухнята.![]()
You are broken, I can fix you...
В петък ще правя Павлова с маскарпоне и кафе за любимия ми (ще я започна в четвъртък вечер, де, блатовете). По рецепта на Лулуто. :д
Блата стандартен ли ще го правиш? Целувчен?
Е, да, целувчен. То иначе никаква Павлова няма да е. :Д
http://vbox7.com/play:235e84bb2f
Това някой пробвал ли го е ?
Талятели с пиле и сметана правих вчера, толкова добре се получиха, че едвам се движех след обилната вечеря![]()
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....
пица, яйца, сандвичи... пиле на грил... пържени картофи, пържолки![]()
ми такова мога да ям цял живот
коли за скрап изкупуване на коли за скрап за гр. София и региона
Минавам да се похвакя с много лесни и вкусни американски палачинки, че на всичкото отгоре са веган, минават и за здравословни ^^
Снимката не е кой знае колко представителна, но пък и двамата с приятеля ми си облизахме пръстите![]()
Галакси, ябълки, банан и орехи
http://pinterest.com/pin/404761085235868961/
Мисля, че тива е линка![]()
Снощи ядох фахита, влюбена съм! Намерих рецепти в Пинтерест, това ще се готви следващата седмица всеки ден, усещам! Изглежда супер лесно, да не говорим, че е и здравословно. (Говоря само за частта с месото и зеленчуците; тортията със заквасена сметана не е от най-препоръчителните неща :д).
минавам и аз да ви се похваля какъв вкусен шарен кекс спретнах снощи, почти се изяде
![]()
cuz I swear, I don't care ... ;]]
Планирала съм си супер лесната вечеря! Минавам през магазина, който мразя адски много, но е единствения с пилета на грил - вземам едно и съм почти 50% готова
За гарнитура съм намислила един ориз, много лесно се готви - нарязвам на ситно лук и настъргвам един морков, запържвам в малко зехтин заедно със сол и червен пипер и половин кубче от бульоните на Маги, харесвам този с уж телешки вкус. Слагам 3 чаши топла вода и 1.5ч. ориз, след като водата завриЧетох трик да не се слепва ориза с малко оцет, мисля да пробвам, ще сложа една ч.л. преди да сложа ориза, да видим как ще се получи. Варя на слаб огън винаги и когато е почти готов похлупвам и отмествам от котлона, дозадушава си се и става супер
Добре, че е приятелят ми да ме открехне на този начин на готвене, че аз преди си играех първо да запържвам и ориза, а това ме изнервя....
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....
Ако искаш да не се слепва, киснеш ориза 12 пъти във вода, после му слагаш и солта, така не залепва. Вариш го..
Отделно вместо да пържиш и да слагаш бульон, режеш: моркови на кубчета, грах, червена чушка, добавяш и царевица, всичко това го задушаваш само на пара с много, много малко зехтин. Прибавяш ги после към ориза и става убиец. По-здравословно и вкусно.
Последно редактирано от VinDiesel : 02-18-2015 на 13:10
Аз бульоните от мързел ги ползвамНо днес ще гледам да надвия на мързела и ще пробвам така, както си описал, утре ще докладвам дали съм се провалила или не
![]()
Няма да се провалиш, вярвам в теб.