.
Отговор в тема
Страница 146 от 199 ПървиПърви ... 4696136142143144145146147148149150156196 ... ПоследнаПърви
Резултати от 3 626 до 3 650 от общо 4966
    Супер фен Аватара на shmatarok
    Ще пиша на родителското тяло, когато получа отговор, ще споделя.

Супер фен Аватара на Jaune
    Тамън си направих много любимо нещо, което е хипер просто, но хипер вкусно - запечени моркови с лук. В случая беше с праз (хич не пестих откъм количество), режа на тънко в тава, слагам зехтин, соев сос и куркума (понякога и мед слагам, но няма сега) и пека на 200градуса 20-ина минути. Ауууу, разкош.

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    ^Ще се пробва, звучи много апетитно!

anonymous708973
    Guest
    А аз вчера направих крем супа от червена леща с кокосово мляко и джинджифил. Божествена стана, толкова плътна и с такъв наситен, уютен, леко ориенталски вкус^^ Мъж ми си облиза пръстите. Ще се прави редовно, адски е лесно.

Супер фен Аватара на Jaune
    ^рецепта? много обичам червена леща, обаче т'ва кокосово мляко.. веднъж взех едно, което беше като сметана (май трябва да се вари, ама не можах да му хвана цаката)

anonymous708973
    Guest
    На немски ми е оригиналната рецепта , ще разкажа как аз го направих.

Най-важното: До момента на пасиране супата изглежда като пресечена! Водата не се хомогенизира с кокосовото мляко, то стои на бучки! Гадничко си изглежда, ама... ще изтраеш :д

Значиии, първо ти трябва около 700 мл зеленчуков бульон. Аз нямах и отказвам да използвам Маги, затова налях в тенджерката гореща вода и оставих 4 с.л. сушени зеленчуци на Пикантина (няма сол, сода, натриев глутамат и тем подобни гадости) вътре да се киснат 10 минутки. Няма нужда да ги обираш след това, те си се сваряват като нормални и накрая се пасират. Добавяш една консерва кокосово мляко - около 400 мл.
    Нарязваш и добавяш на парчета чушка и морков + настърган джинджифил, посоляваш и оставяш да заври (при мен се образуваше една жълтеникава пяна, която отстраних). Идеята е, че червената леща се сварява много бързо - на моята пишеше 7-10 минути, след 10 беше напълно кашава; а другите зеленчуци имат нужда от повече време.

Когато те омекнат - 15 минути някъде, добавяш измитата леща и сипваш мъничко черен пипер и чесън и МНОГО къри и пикантен червен пипер. Оставяш лещата да се свари. Ако се наложи, добавяй топла вода, няма страшно, вкусът няма да пострада. Като се свари, пасираш цялата щуротия и ГОТОВОООО! <3 Не е съвсем гладка текстурата, спокойно.

Това е, суперлесничко е!

Мега фен Аватара на galaxy29
    ъх, тея последните две рецепти изглеждат като някакви буламачи ;/ ама бих опитала все пак :д

anonymous708973
    Guest
    Абсолютно на буламач мяза, до момента, в който не го пасираш, наистина е така.
    Една такава топла вкусна супичка, направо бомба <3

Иначе днес към мръвката ще правя гарнитура от киноа и гъби с чесън. Съвсем базова е рецептичката, има я в пинтерест. Обмислям каква зелена подправка да сложа, че имам само сух риган, ем, ще му се наложи да пасне.

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Хора дайте нек'ви идеи за спагети (прияло ми се е, а утре в хранителния режим ми се пада въглехидратен ден)
    Но да не са най-известните карбонара или болонезе.. Нещо по така да е.. Може и талиатели...
    Нещо, което сте опитвали и да имам мръвка в него.. че тука имам едни месаци... дет ме чакат.. ;/

От Ина специално чакам идеи, че я знам като некъв кухненски маняк...
    Но и другите мое се включите..
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Аз много обичам талиятели с манатарки и бяло вино, може и скаридки да се сложат, ако ти се занимава. За такива с месо не мога мн мн да ти помогна. Може с някакви пилешки гърди и сметанов сос, ако искаш и сирена ще вървят... И с телешки късчета и доматен сос е хубаво.

Гъби ям само на пица (нямам идея защо..)
    Но т'ва със скаридите е идейно..

Утре ми е мега зареждащ ден и ще се разцепа от спагети тия с телешките късчета и доматен сос звучат хубаво ако набия яко подправки и чаша червено винце май ще е екстра.. тия ще се за обяд и евентуално за вечеря може такива със сирена и пилешко..
    За закуска ще ям юфка със сирене и мед..

Интересно ми е понеже не съм опитвал такава комбинация скаридите ако си ги съчетая със телешко дали ш върви?
    А иначе ми идва и една друга идея.. за..
    Пилешки хапки с 2 вида сос и талиателе с броколи и 4 вида сирена.. ама ми идва малко хард да си ги приготвя такова мързи ме да го изпипвам.. ;/

Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.

anonymous708973
    Guest
    Ина не яде сирена вече, понеже пази талия :д Само моцарела и бяло българско сирене.
    Иначе със скариди, гъби и бяло вино; морски дарове с доматен сос като по-нискокалорична версия, "Алфредо" е с пилешко, гъби и сметана.

Ай не ми се обяснявай тука талия малия..
    ще ти споделя малко велики мисли!
    Маса се прави на маса, тъй че ако нямаш маса сядай на маса.
    РанътЪ праи борбътЪ
    Dr. Gregory House

Супер фен Аватара на TheDevilInMe
    cuz I swear, I don't care ... ;]]

Моля ви, дайте ми изпитана рецепта за лесна торта. Скоро ще имам рожденик и ще каним гости. Много ми се искаше да направя торта, но не ми се занимава да пека блатове, глупости. Най-лесно ми се вижда с бисквити. Правила съм обикновена бисквитена торта - ред крем, ред бисквити. Някакви други идеи?
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    Правила съм подобна на бисквитената, но вместо обикновени бисквити нареждам бишкоти, напоени в смес от кафе и малко ром + ред банани между бишкотите и крема, чудесно става.

Супер фен Аватара на Corb1225
    Чийзкейк ми се вижда подходящо, но пък трябва да умееш да работиш с желатин. Ето една примерна рецепта:
    http://kulinar.bg/%D0%9B%D0%B5%D1%81...r_i.40318.html

Цитирай Първоначално написано от heartshapedbox Виж мнението
    Правила съм подобна на бисквитената, но вместо обикновени бисквити нареждам бишкоти, напоени в смес от кафе и малко ром + ред банани между бишкотите и крема, чудесно става.
    Харесва ми тази идея!

Иначе с чийзкейк хич не ми се занимава. Изобщо не знам дали ще ми се получи, а трябва да направя торта за 30 човека.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Готовите блатове не са ли опция?

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Готовите блатове не са ли опция?
    Не знам какъв блат трябва да е... някакъв огромен.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Може да направиш две торти
    Едната шоколадова, другата сметанова или с крем брюле

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Може да направиш две торти
    Едната шоколадова, другата сметанова или с крем брюле
    Няма да са две, еле пък различни. Ще действам без да им давам право да си избират от коя да си хапнат. Бисквитена ми се вижда най-лесно, пък и май всички я обичат.

Голям фен Аватара на Lourenço
    Не разбрах точно дали искаш рецепта за блат или бисквитена торта:

https://www.howtocookthat.net/public...e-cake-recipe/

^ често правя тази, и всички много я харесват, самото тесто се приготвя доста бързо, само трябва да се пече на ниска температура за по-дълго време. Става адски мекичка и пухкава.

Цитирай Първоначално написано от Lourenço Виж мнението
    Не разбрах точно дали искаш рецепта за блат или бисквитена торта:

https://www.howtocookthat.net/public...e-cake-recipe/

^ често правя тази, и всички много я харесват, самото тесто се приготвя доста бързо, само трябва да се пече на ниска температура за по-дълго време. Става адски мекичка и пухкава.
    Принципно за бисквитена. Иначе ми се струва, че съм яла домашно приготвена торта по подобна рецепта и беше уникална тортата! Мерсии!

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    Чийзкейк ми се вижда подходящо, но пък трябва да умееш да работиш с желатин. Ето една примерна рецепта:
    http://kulinar.bg/%D0%9B%D0%B5%D1%81...r_i.40318.html
    То едно умение...
    Мерилин, бюджет имаш ли?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си