- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Аа, ами торта "Шарлота"? Оная с бишкотите по края и сладко отгоре? Като привържеш бишкотите с панделка, стои много празнично.
Мерси на всички за идеите. Ще помисля още малко, а като дойде рождения ден, обещавам да постна снимка.![]()
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Последно редактирано от therichbitch : 03-12-2015 на 19:59
И аз лека полека ще се включвам :Д
Правих крем супа броколи - 3 моркова, 2 картофа, кочан и половина броколи, половин глава лук , две скилидки чесън, зехтин и сметана на око. Ползвах пилешки бульон, не намерих друг.
Много прост и постен вкус имаше, докато не добавих сметаната, тогава стана нян нян нян нян !
А сега правя кекс с какао и ром ^^
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
И според мен бисквитената е меганеподходяща. Това е домашна бърканичка, която бих направила за 2 часа в петък, че да има сладко за уикенда, не за рожден ден на гадже/брат/баща. Чийзкийкът също е лесен като изпълнение, обаче е далеч по-представителен. Всяка торта с блат, крем на база маскарпоне и сметана плюс някакви плодове/сладко плюс "измазана"със смлени ядки/кокосови стърготини е по-добре. Никой не говори за печене на три вида блат и три различни крема.
иначе "Неделя"-та все още предлага няколко добри торти - поръчването е по-добър вариант от бисквитена, според мен.
Зависи, ако се направи по-завъртяна + някаква декорация можа да стане ефектно според мен, нищо, че е бисквитена торта.
Принципно поръчвам от Лагуна, защото имам една любима там. (Да, не обичам сладко, ама на "Наоми" не мога да устоя.)
Сега ме е яд, че не намирам снимка на тортата, която моята приятелка направи за един рожден ден на наш общ приятел. Първо, че жестът беше оценен от всички, второ, че тортата изчезна още докато я режехме. Не личеше, че е бисквитена, беше украсена и изглеждаше супер. Не чух някой да мрънка, че няма блат, по-скоро се редяха за второ парче.
Не знам що си представихте няква домашна бъркотийка дето я прави човек в неделя следобед. И най-простия сладкиш може да изглежда готино, ако човек се постарае.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Да, аз дори когато правя бисквитена торта само за тесен семеен кръг я правя супер изпипана, Мерилинка е права, всичко е до въпрос на креативност, желание и любов
http://irinchi.blogspot.com/2012/09/blog-post_10.html мисля, че може да ти е от голяма полза http://yoli-www.blogspot.com/2012/12/blog-post_13.html
Последно редактирано от TheDevilInMe : 03-13-2015 на 12:07
cuz I swear, I don't care ... ;]]
мдам и според мен си е подходяща бисквитената торта, ако ще и кейк някакъв да е, стига да е със старание, а не с отбиване на номера
ето няколко идейки за бисквитена торта и от мен:
http://www.btv.bg/video/shows/bonape...n-i-nosht.html
http://elija-cooking.blogspot.com/20...blog-post.html
http://www.gotvetesmen.com/recipes/a...-byal-shokolad
http://torti.bg/recipe/бисквитена-торта-с-кисело-мляко/
и една бишкотена и чийзкейк, въпреки че каза, че не искаш, ама е много як и не мисля, че е по-сложен от тез торти
http://gotvarstvo.bg/a/bishkotena-torta-strawberry
http://recepti.m.gotvach.bg/r-8807-Л...ийзкейк
Последно редактирано от galaxy29 : 03-13-2015 на 15:14
Освен в случаите, когато просто не е готин.
От друга страна, като се замисля, и лайното може да изглежда готино, ако го украсиш с фондан и цветенца отгоре, т.е. нещата май не опират само до това как изглежда.
Та, Наоми-то е мн вкусна и несложна:
http://www.btv.bg/article/shows/kuhn...rta-naomi.html
П.П. Днес правих тесерактова торта, с 8 блата- по 2 за всяко измерение, с мн шоколад и натрошени бисквити орео, стана превъзходна, утре, на светло, ще постна снимка, ако я хване фотоапаратът, де.
Последно редактирано от therichbitch : 03-13-2015 на 20:45
Аз не греша, просто боравя с жлъчен сарказъм. Кой разбрал, разбрал.
Хора, няма торта! :Д
http://lmgtfy.com/?q=tesseract#
Така де, беше ирония към Мерилин за сложността на това, да изпечеш няколко блата.
Гугълнах го, мислех, че си направила някакво невероятно творение
Язък! :д
Иначе печенето на блатове няма да го коментирам даже... обаче виж, рязането им на 2-3 равни блата ми е мътна и кървава, затова си ги пека като идиот по един :д
Едит:
Направих си крем супичката с червена леща <3
Идеи за следващата седмица:
- азиатска манджичка: пилешко в марината от чесън, оризов оцет, соев сос, джинджифил и лютив сос на тиган + много лук + моркови + чушка + оризови нудели.
- протеинови палачинки
- пилешко с коричка от овесени ядки, яйца и филирани бадеми + някакви подправки, идея си нямам още какви ще ги съчиня. Иска ми се и горчица някак да вкарам в рецептата, май ще намажа пилето с нея.
Намерих ето това - http://www.taylormadebytaylorbee.com...ders-with.html. Хм.
Последно редактирано от PinkPan7her : 03-14-2015 на 13:34
хъх, да бе, аз съм да не съм Хокинг
сега сериозно: за едно изпращане реших, че ще правя суши, защото всички, които ще каня, много обичат и само в Хепи висят
искам такива да направя http://i.ytimg.com/vi/WMABvhVyrs4/hqdefault.jpg
и най- различни други, де
Къде в София да си купя нори? 100% има специализирани магазини (ама като не го знам), по Метро няма да ходя.
Никога не си правила и се хвърляш директно на тези? о.О Искам снимки, като се получи.
Доста повече неща ти трябват - не забравяй оризов оцет и дървената подложчица!
Иначе това намерих - https://www.facebook.com/TakoFoodsSu...o?tab=overview
Сан Стефано 4.
аз съм сръчна в такива сръткави нещица, бамбукова рогозка имам и оризов оцет имам, и уасаби и всякакви такива, само водораслите ми липсват :Д
мерси мнНамерих и един на Пиротска, ще си избера.
Евала![]()