.
Отговор в тема
Страница 149 от 199 ПървиПърви ... 4999139145146147148149150151152153159 ... ПоследнаПърви
Резултати от 3 701 до 3 725 от общо 4966
  1. #3701
    Мега фен Аватара на Rabalka
    Регистриран на
    Sep 2012
    Мнения
    3 652
    Цитирай Първоначално написано от Lourenço Виж мнението
    Побеляла ли си?
    Не почерняла сам бе

  2. #3702
    Мега фен Аватара на VinDiesel
    Регистриран на
    Feb 2008
    Град
    Плевен квартал Оринч Каунти
    Мнения
    5 008
    Цитирай Първоначално написано от Rabalka Виж мнението
    Пази челото.

  3. #3703
    Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Регистриран на
    Mar 2011
    Град
    BG
    Мнения
    6 295
    Цитирай Първоначално написано от Deadlock Виж мнението
    Извън личните ми споделяния, вие отнасяте ли се към храната като към източник на енергия? Обръщате ли внимание коя храна как влияе на енергийните ви нива? Наблюдения?
    Аз да. Колкото и тривиално да звучи, като ям свежи храни и се чувствам свежо, имам енергия за много повече неща.
    Последните два-три дена съм се отпуснала и ям много сладко, разни тестени неща и т.н. и усещам, как по-лесно се уморявам и съм доста по-мързелива ;д

  4. #3704
    Мега фен Аватара на VinDiesel
    Регистриран на
    Feb 2008
    Град
    Плевен квартал Оринч Каунти
    Мнения
    5 008
    Цитирай Първоначално написано от heartshapedbox Виж мнението
    Аз да. Колкото и тривиално да звучи, като ям свежи храни и се чувствам свежо, имам енергия за много повече неща.
    Последните два-три дена съм се отпуснала и ям много сладко, разни тестени неща и т.н. и усещам, как по-лесно се уморявам и съм доста по-мързелива ;д
    От тия неща яж само сладкото за енергия.

  5. #3705
    Супер фен Аватара на Deadlock
    Регистриран на
    Feb 2008
    Мнения
    1 482
    Цитирай Първоначално написано от heartshapedbox Виж мнението
    Аз да. Колкото и тривиално да звучи, като ям свежи храни и се чувствам свежо, имам енергия за много повече неща.
    Последните два-три дена съм се отпуснала и ям много сладко, разни тестени неща и т.н. и усещам, как по-лесно се уморявам и съм доста по-мързелива ;д
    Точно това ми трябва да чуя! :Д

    Пантерка, стабилна закуска със сигурност. Ако не съм закусила, имам чувството, че ще припадна, а и принципно не мога да понасям големи прозорци без храна.

  6. #3706
    Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Регистриран на
    Mar 2011
    Град
    BG
    Мнения
    6 295
    Цитирай Първоначално написано от Deadlock Виж мнението
    Точно това ми трябва да чуя! :Д
    Радвам се, че съм помогнала тогава :д

    Цитирай Първоначално написано от VinDiesel Виж мнението
    От тия неща яж само сладкото за енергия.
    Това е ясно, просто съм му отпуснала края тези дни.

  7. #3707
    Мега фен Аватара на Lilanda
    Регистриран на
    Apr 2012
    Мнения
    7 820
    В тая тема винаги има по някоя простотия, която искрено ме разсмива.

    Инке, яйцата не се готвят само по познатите на теб начини, че да е "кой колкото може".

    Да не говорим, че на готвач, който готви на професионално ниво /поне за мен/, му се вижда трудно да направи яйца по панагюрски. Всичко си има чалъм, особено пък в готвенето.

  8. #3708
    anonymous708973
    Guest
    Да бе, сигурна съм, че в тийнейджърски форум се правят кулинарни шедьоври с яйца.
    иначе всичко е "кой колкото си може". Не ми се получава пустият lemon curd и това е.

  9. #3709
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    много ми се ядат ей такива прасковки http://www.zajenata.bg/прасковки-от-...cepta3074.html ;///

  10. #3710
    Мега фен Аватара на Lilanda
    Регистриран на
    Apr 2012
    Мнения
    7 820
    Охх сега и на мен ми се доядоха...

  11. #3711
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    искаш ли да ми направиш, че кака ти е настинала ;/


    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Да бе, сигурна съм, че в тийнейджърски форум се правят кулинарни шедьоври с яйца.
    както знаеш не влизат само тийнове, просто името му е зле сложено ;/ пък и тийн да си, пак не пречи..
    а и дори обикновените яйца са си готвене и като цяло обикновените ястия, тва че за теб и другите неприятници като теб, готвене е само нещо завъртяно тип шесторна плитка, не значи, че обикновените нещица не са ;д

  12. #3712
    anonymous708973
    Guest
    Между обикновено ястие "яйца на тиган" и обикновено ястие тип мусака, пиле с ориз има известна разлика.
    ся очаквам да чуя, че филийките с кайма са готвене. за някой, дето ръцете са му в задника, дето вика баба ми, сигурно.

    абе, що не дойде кака ви Деси да ви обясни някои работи, нея я разбирате по-лесно някак.

  13. #3713
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    дам има разлика и дам и те са готвене

  14. #3714
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    явно си се метнала на баба си

  15. #3715
    Мега фен Аватара на LoadRunner
    Регистриран на
    Nov 2014
    Мнения
    6 985
    филийките с кайма са си готвене, може да сложиш кисела краставичка, кашкавал, черен пипер, сол, кимьон, после домат да си нарежеш. Тука имаш рязане на дъска с нож и прецизиране на количествата, значи е готвене. А то готвенето е лесно като цяло, хамалска работа .. само тр да режеш и белиш и да си гледаш рецептата и да не загори както си гледаш и филийките.
    Ама варените картофи не са готвене.
    Забравих че и яйце слагаш и бъркаш, типично движение за готвенето.
    Последно редактирано от LoadRunner : 03-17-2015 на 20:17

  16. #3716
    Мега фен Аватара на Lilanda
    Регистриран на
    Apr 2012
    Мнения
    7 820
    Цитирай Първоначално написано от galaxy29 Виж мнението
    искаш ли да ми направиш, че кака ти е настинала ;/
    За теб винаги.

  17. #3717
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от LoadRunner Виж мнението
    А то готвенето е лесно като цяло, хамалска работа .. само тр да режеш и белиш и да си гледаш рецептата и да не загори както си гледаш и филийките.


    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    - пилешко с коричка от овесени ядки, яйца и филирани бадеми + някакви подправки, идея си нямам още какви ще ги съчиня. Иска ми се и горчица някак да вкарам в рецептата, май ще намажа пилето с нея.
    Хм.
    Тъкмо го "сготвих". Лелеее, облизахме си пръстите! Нарязах пилето на по-големи парчета... не е на жулиени, на по-едричко така (абе, както са в KFC) , намазах го с горчица, потопих в яйце и овалях в смес от овесени ядки и филирани бадеми (която предварително минах на блендера, за да стане по-ситна, но може да се избегне, ако се използват фини овесени ядки). Сложих да се пече и след около 5 минути полях мъничко със зехтин. Аз пекох на аерогрил (?), който няма отделни функции, ако сте с фурна, последните 5 минутки включете на грил и на по-висока температура. Разкошно стана, хрупкавко и запеченко, даже от сол нямаше нужда, "рецептата" се пише при любимите, ще се прави често!
    Утре ще прикача и снимка

  18. #3718
    Мега фен Аватара на therichbitch
    Регистриран на
    Oct 2008
    Град
    Sofia
    Мнения
    5 536
    Моята съквартирантка ми се "заканваше" как щяла да ме научи да си готвя, защото тя от години у тях само на готвено е свикнала. Буташе само омлети, палачинки (преди да мине на безвъглехидратна диета с банани и грозде..) и ориз със спанак. Научи ме на безценни неща, отде да знам аз, че се слагало 3:1 вода на ориза, брей. Ама всичко тънкости си има.
    --------------
    тя: купих си някакъв нов вид ориз
    аз: аа браво, какъв?
    тя: ами, един такъв по- бял и дълъг
    аз: отпред "басмати" ли пише
    тя: нз, ама не въм го виждала в България, много е як
    аз: (вече отдавна установила, че е по- проста от цъфнал селски чепик) аа, честит да ти е, тук има много неща, които в Бг ги няма, аз пък си намерих овесени ядки от кашу
    тя: аа, аз, нали знаеш, че не обичам кашу
    Последно редактирано от therichbitch : 03-17-2015 на 23:33

  19. #3719
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    Цитирай Първоначално написано от LoadRunner Виж мнението
    дрън дрън празни приказки като цяло дрън
    защо си смени аватара с този?
    преди да си го снениш, в тая тема ме беше питал какво щях да направя, ако съм богата и щях да те питам 'защо да не си златаната рибка', ама не ми се отговаряше, та дам... КРИПИ, наистина се плаша от себе си ;/

  20. #3720
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Моята съквартирантка ми се "заканваше" как щяла да ме научи да си готвя, защото тя от години у тях само на готвено е свикнала. Буташе само омлети, палачинки (преди да мине на безвъглехидратна диета с банани и грозде..) и ориз със спанак. Научи ме на безценни неща, отде да знам аз, че се слагало 3:1 вода на ориза, брей. Ама всичко тънкости си има.
    --------------
    тя: купих си някакъв нов вид ориз
    аз: аа браво, какъв?
    тя: ами, един такъв по- бял и дълъг
    аз: отпред "басмати" ли пише
    тя: нз, ама не въм го виждала в България, много е як
    аз: (вече отдавна установила, че е по- проста от цъфнал селски чепик) аа, честит да ти е, тук има много неща, които в Бг ги няма, аз пък си намерих овесени ядки от кашу
    тя: аа, аз, нали знаеш, че не обичам кашу
    Как си знаех,ех! :*
    На майка съквартирантката едно време пък се опитала да готви боб на тиган преди да го свари

  21. #3721
    Вие пък какви сте зли. Аз един ориз на новата печка два часа го пекох и в един момент се усетих, че печката съм я сложила на 100 градуса.
    Купих си киноа най-накрая аз. Тези дни трябва да сготвя нещо с нея. Ще се радвам, ако предложите рецепта.
    [color=#B22222][size=3][b]


    Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

  22. #3722
    anonymous708973
    Guest
    Йееей, веднага!

    Начи, първото е салатка от Хепи - http://www.happy.bg/bg/menu/bar_grill.html?cat=17 Виж "Спанак с Киноа". Дресингът йм е от соев сос, горчица, балсамико и зехтин.
    Другата ми салатка, която за разлика от тази, става по-бързо и не е такава плесканица.
    Киноата я слагаш в купа, овкусяваш само нея с кашичка от голямо количество пикантен червен пипер, чили флейкс и зехтин; добавяш ситно нарязани домати + боб и царевица от консерва. Това е.

    И в двата случая киноата я изстудяваш първо.
    Наскоро опитах и в комбинация с гъби с чесън на тиган, но наистина става само за гарнитура, не за основно. И сякаш все пак ми допада повече с ориз (конкретно това).
    Иииии суши с киноа, естествено!

    Накара ме сега да се разровя и да видя какво ново ми се иска да пробвам с киноа (Боже, заклевам се, пробвам поне по 2-3 нови неща всяка седмица.)
    Хм, сега, като гледам, най-вероятно ще пробвам quinoa breakfast bowl с йогурт, някакъв плод (най-лесно е да взема замразени горски плодове или само малинки), филирани бадеми (че имам под ръка) и някакви други ядки.

    Има изобилие от рецепти, ама някак не ми се нрави идеята да я пека. В салатки е супер, слагаш едно яйце също за малко вкус и още протеинче.

  23. #3723
    Супер фен Аватара на TheDevilInMe
    Регистриран на
    Jul 2009
    Мнения
    1 157
    Като стана дума за яйца, примерно на мен омлетът изобщо не ми се получава, много ми е пипкав
    cuz I swear, I don't care ... ;]]

  24. #3724
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от TheDevilInMe Виж мнението
    Като стана дума за яйца, примерно на мен омлетът изобщо не ми се получава, много ми е пипкав
    Прегаряш ли го или не успяваш да го обърнеш?
    Един от най-големите уроци, които научих, е, че силният котлон не помага на нещата да се сготвят по-бързо. :д
    Преди оставях яйцата (докато се варят) буквално да подскачат, чупеха им се черупките, излизаше белтъкът, трагедия някаква. Месо съм прегаряла милиони пъти.
    Та, идеята ми е - всичко става на умерен котлон. Тъкмо си изпекох филийки на сух тиган, след което месо на грил тигана. И двете на среден котлон, станаха страхотни

  25. #3725
    Повече от фен
    Регистриран на
    Nov 2011
    Град
    Благоевград
    Мнения
    358
    Аз обичам да готвя, обичам и да експериментирам. Най-често правя пица, закуски (обикновено тесто и вътре плънка по избор), палачинки (тях малко по-рядко, но ми се получават доста добре). Все още се уча и често гледам от интернет дори за неща, които вече знам. В десертите съм в двете крайности - или стават страхотни, или не стават за ядене.

    Правя и мъфини. Ако не сте сигурни дали текстурата на тестото за мъфини е добра, тя трябва да не се разтича свободно, а да е по скоро лепкава.

    Относно палачинките - ако нямате мляко може да заместите с газирано безалкохолно. Аз съм пробвала с лимонада или кока-кола. Също се получават хубави, но с мляко са по-сладки (поне според мен).

    Нямам много опит, но това е малкото, което мога да споделя.

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си