- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
имам гъби, доматено пюре, моркови, лук, магданоз и исках да направя сос за спагети ама незнам как
някой да пише рецептата и начина и последователността че гъбите стоят от 5 дена вече....
С доматеното пюре значи говориш за болонезе, там има и кайма обикновено.
Но по принцип запържваш първо зеленчуците в малко мазнина (каквото ползваш там), после се добавят каймата (може да сложиш и червено вино) и доматеното пюре- на бавен огън и накрая подправките. Това е.
запържваш лука до златисто, прибавяш гъбите и морковите и запържваш, докато омекнат, накрая доматеното пюре и магданоза и да не забравиш сол.. оставяш още малко, махаш, заливаш спагетите, рендосваш кашкавал и воала
дам, може и кайма или бекон и те се слагат така, както каза ричи
а пък с вино никога май не съм опитвала, ама звучи вкусно...
имам си кайма да
значи да спазвам последователността на тази жена от по-горе?
ама аз един път сложих гъбите и доматеното пюре да бълбукат заедно и стана полу-гадно защото гъбите май убиха доматеното пюре и не искам пак да стане така
да не би гъбите да се правят отделно?
също май по-добре да не слагам моркови защото ще има да ги чакам часове да омекнат
ако искаш да стане вкусно, първо гъбите отделно и им слагаш масло, черен пипер и сол![]()
може да си свариш гъбите предварително, за да си пуснат сока; //не знам какви са ти гъбите всъщност, но предполагам печурки
морковите се задушават заедно с лука (с малко вода, под капак; ) за отрицателно време;
аха ама като го знам МОРКОВА какъв е
въобще няма да омекне за отрицателно време
пробвай да го нарежеш;Д
и да и черен пипер може, тъкмо ще станат три подправки за щастие
добре
пропускам моркова и гъбите отделно както си подозирах
А защо не помисли над въпроса дали гъбите ти не са отровни?
ама прости ги запържи предварително и после добави другото, иначе напразно излишни съдове.. ;/
и кажи на близките ти, дали искаш да те кремират и какво що, ако нещо стане ;/
аз масло не ям май и от години не съм си купувал ама имам един зехтин който ми е отдавна
ама съм чел че зехтина не е добре да се готви с него
май остава само доброто старо гадно о-ли-о
с каквото и да е струденопресавано масло не е хубаво да се готви, смисъл такъв да се топлообработва, ама примерно на вече махнато от огъня ястие и поизстинало.. може да се добави, та ако не е такъв вид, няма проблем, виж му етикета..
Последно редактирано от galaxy29 : 06-29-2015 на 21:56
и да не би да си опитвал само гадно масло и да не си опитвал ей това http://www.rostar-bg.com/uploads/ima...7693_small.jpg
мне, зависи от маслото и по колко ядеш, абе накратко.. осъзнай се ;/