- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Или примерно ако искаш да са мариновани аз лично най - много уважавам за пиле маринатите с бяло вино и с кисело мляко.
Първата - бяло вино на 3 средни бутчета 200мл, чаена лъжица и половина мека горчица, лук, чесън, черен пипер, къри или кориандър, сол. Седи мминимум 2 часа в хладилника покрито/увито в купата преди да се пече. Може да се пече с маринатата като сос.
Втората - за същите бутчета 2 кофички кисело мляко, супена лъжица и половина мед, черен пипер, зехтин, малко сол, къри/босилек, може и соев сос. Седи в хладилника една вечер. Аз лично маринатата след това не я ползвам като сос, но става за поливане, ако си мариновал пилешки пържоли, върху скарата.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."