хаха, мерси )
Споделям:
За блата- брашно, какао, яйца, захар и масло на стайна температура, аз добавих и малки парченца школад.
Не пиша грамаж, защото почти винаги променям това, което съм видяла като рецепта, за да го нагодя според собствените си нужди. Разбиваш яйцата, захарта и маслото, добавяш пресяти брашното и какаото + малко бакпулвер. Печеш до суха клечка. После режеш с конец, колкото блата ти трябват. Тези са много леко сиропирани с горещ сироп от мляко, какао и захар.
За крема м/у блатовете- нарязва се/настъргва се млечен шоколад, загрява се течна сметана, но да не до прекалено горещо, добавя се
бавно, постепенно към шоколадовите парченца до получаване на еднородна смес, добавя се малко масло, охлажда се за 1-2-3 часа, за да се сгъсти. А за крема най- отгоре и отвън просто сложих и малко черен шоколад, като съотношението шоколад/сметана беше по- голямо от първото, за да се получи по гъст. Редуваш блат- крем- блат и накрая с втория намазваш стените и отгоре.
На подбна торта обикнвено се слагат някакви ядки отгоре, само че аз не си падам по комбинация ядки/шоколад, затова поръсих любимите си кокосови стърготини

Това е, вкусна е, но да не забравиш да си носиш инсулина в джоба.