- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
http://prikachi.com/images/129/8856129y.jpg
http://prikachi.com/images/144/8856144H.jpg
http://prikachi.com/images/143/8856143d.jpg
чийзкейкове, от май месец са май, за братовчедка ми е с оформените ягодови сърца, другия е за братовчед ми и леля ми, той е без, не заради братовчеда, а заради леля ми
правих ги еднакви иначе, с натрошени овесени и какаови бисквити, заляти с разтопено масло, оставих ги набързо във фризера да стегнат, помня, че едва ги набутах, после ги намазах със смес от заквасена сметана, кисело мляко, домашно сладко от боровинки и желатинин, пак ги оставих да стегнат и накрая украсих с бита сметана и нали ягоди, формите ги намазах с масло и така
Последно редактирано от galaxy29 : 07-31-2016 на 12:49
Аз пък последно правих мариновано в зехтин, лайм и чесън бяло пилешко месо с гъби на фурна. Снимки вече не може да има.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
само на мен ли ми се виждат гадни, едни такива трошливи все едно гледам кекс
и тия ягоди много розови нещо
блата би трябвало да изглежда като на елока
мазно
Не успях да снимам втория тарт, но пък много ми го похвалиха и се хареса от рожденичката, което беше най-важното.
Кремът беше по-друг, повече ми хареса от оригиналния (който също модифицирах леко), но вече знам как ще стане най-идеален.
Обаче, докато го правех, ми се счупи основата няколко пъти (чак накрая ме просветли защо и как така първия път стана от раз).
Та, първата счупена основа сложих в една формичка, която я придържаше, сложих вътре ванилов крем нишесте и украсих с малинки. Не стана, нещо мн гъсто направих нишестето, като цяло не бях варила никога преди това и следвах някаква рецепта, която обаче беше за натурално нишесте с добавени неща, а аз ползвах такова готово овкусено и добавих още някои неща и явно трябва да си следвам инструкциите на пакетчето, ако реша евентуално някога пак да правя такъв тип нишестен крем, понеже не съм фен особено
ето снимка, сухо стана, ако беше ок крема, щеше да стане вкусно
http://prikachi.com/images/717/8860717T.jpg
Втората основа, която стана по-красива от първата и тъкмо я похвалих и се счупи и тя, натроших и ще остане за основа на чийзкейкове, то това си е бисквитено тесто така или иначе.
Третата беше печеливша.
Апък докато разточвах за големите форми, всеки път ми оставаше по малко тесто, което слагах в малки формички и от трите опита ми се получиха 4 малки тарталети. Сложих им шоколадов ганаш и крем от разбита заквасена сметана, малко ром и банани
те се получиха доста прилични
http://prikachi.com/images/716/8860716K.jpg
Браво, Ewok! Искаш ли да те наема като главен готвач? Срещу 2000 лв на месец би трябвало да успеем да се споразумеем!
Пилешко филе с марината от лимон, зехтин, сусам, розмарин, мащерка и други благинки. За гарнитурката селски картофки, царевица, моркови и грах, като от зеленчуците само грахта е купена, другото е от на баба градината![]()
http://i.imgur.com/LwgUDYK.jpg
Паста правя малко аз
http://i.imgur.com/0FfIaPb.jpg
![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Ония ден сготвих патладжани на мъжа ми ,всичко добре,но...прекалих със солта без да искам и добре,че той яде много солено иначе щях да ги хвърлям![]()
Да, суфле, лава... Така, де - направих вчера ама нещо изгоря и не остана течна. Тоест, изпуснах момента да го извадя. Беше адски вкусна, сочна и богата торта, определено, но не беше с течен център, а аз на това се надявах. 5 минути ако бях побързала, можеше и да е... Сервирах с домашен сметанов сладолед и парчета пъпеш и беше номномном. <3 Ама ако беше И истинска лава... Цена нямаше да има!
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...b7&oe=585B2472
^ Т'ва е въглен, ве!
Получаваш оценка: 2,50.
Ама, активен въглен, нали?
Ех, жабо, жабо, колко си наивна. :р
Но да знаеш - на мен повече ми мязаш на лисица, а не на жаба: tori, когато е ядосана.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
днес правих кремчета от какаово нишесте, мляко, вода и кафява захар и майка ми ми даде идея да добавя още какао към нишестето, че то е само 10 % иначе, сега са в хладилника и вече са се охладили мм
наскоро правих салата от краставици на кубчета, риба тон, царевица, магданоз, ябълков оцет, лим сок, ленено масло и сол, мислех и копър, но реших, че няма да си отива
ненаскоро исках да споделя, че правих панирани рулца от топени сиренца навити в бекон, оваляни в бира и смлян корнфлейкс и отделно гуакамоле за топване, с което при сервиране олях хаха, а пък тези, дето бяха с готово нарязан бекон станаха вкусни, но другите парчета станаха мн дебели и може би за по-месоядните си им е било ок, но на мен не ми харесаха
Последно редактирано от galaxy29 : 08-25-2016 на 20:55
а да.. и като пълних купичките с крем, капна на плочките и новото ни коте го облиза и му се скарах, че не трябва да яде сладко, но му казах "нищо, малко няма да ти навреди" хаха
не ми казвай че ще станеш като тия жени с многото котки
не ми казвай и сама мога да се досетя, че смисълът на прозиращото пликче от аватара ти е прозиращият ти мозък
визуализираш ли си го вече
по цял ден си на работа, вече стара мома (тва в далечното бъдеще)
със замечтан поглед, винаги с лека усмивка и витаеща някъде, прибираш се вечер и с отключването на вратата се струпват твойте дечица
10 котенца, търкащи се, миришещи сладки котенца
и ти бавно бавно със задоволство вадиш от джоба пакетче уйскас и им казваш на глас "Ой сладките ми дечица, Мама липсва ли ви цял ден?" с широка усмивка и леко наклонена глава
чак ми стана зловещо