- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Трябва ли жените да се бият ?
да
не
разбира се
Мда, и аз така ги виждам нещата.
Исках да допълня - аман от тъпи сексистки спорове. Напълно съм съгласна с ЛейдиДи - равенство не може да има, имаме равни права, но различни възможности. И в това няма нищо лошо. Ние сме партньори и се подкрепяме. Това за огромна изненада на мъжленцата тук означава, че - о,ужас! - един мъж може да греши също толкова колкото и една жена. И му прави чест да го признае.
Мед ми е капало на сърцето, когато съм чувала "Извинявай, миличко, не помислих преди да го кажа/направя". Обратният вариант също важи. Да сгрешиш е човешко, да се извиниш за това заслужава единствено и само уважение и похвала, а не обвинения, че си жена/путка/нямаш топки/мъж под чехъл.
Удряйте си жените, "възпитавайте" ги в страх, въобразявайте си, че имате пълноценни връзки, но не си натрапвайте вижданията, особено когато не можете да ги защитите. От 10 поста задавам един и същи въпрос, получавам само уклончиви отговори и ВПЕЧАТЛЯВАЩА аргументация от сорта на "не можеш да кажеш "вървяла човечка и мъжа й" или "учените още спорят дали жените са хора".
Еми... окей.
Аз пък не разбирам ти защо продължаваш да се занимаваш, при положение че виждаш, че няма да ти се даде точен отговор, просто защото няма как да се аргументират...Остави ги да си живеят в средновековието..Явно за тях такова нещо като еманципация не съществува..Еми нека..Ако бях на твое място, отдавна бих спряла да се занимавам..
Е, виждам че вече си започнала да схващаш за какво иде реч. Тази дума "Сексизъм" я няма в никой от българските тълковни речници. Сега вече се говори с модернизми. По скоро ще е по правилно да се нарича "антифеминизъм" и представи си само, феминизмът се прокламира, а сексизмът трябвало да се забрани и да се преследва от закона. Ама че справедливост. Да речем, че аз не желая да имам за личен лекар жена, а пък съм в ситуация да не мога да избирам. Веднага ми се натрапва схващането, че съм с предразсъдъци и прочее. Това вече го налага системата, която трябва според мен да се промени.
Всъщност я има в Официалния правописен речник на българския език, издание на БАН от 2012 г. Без значение дали е модернизъм или чуждица, думата е призната за използваема в българския език. Може би е време да си ъпдейтнеш речника.
И аз не желая личния ми гинеколог да е мъж, ама нейсе. Има ги и такива![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Ето това е, ТИ НЕ ЖЕЛАЕШ! Точно за това ще трябва да ядеш шамари, защото някои неща, не са концерт по желания и женските желания, трябва да са съобразени с мъжките. Ще си ъпдейтвам речника, когато ми изнася. Уикипедията не е еталон за истинност. Всяко нещо признато под натиск, може да бъде променено в последствие, дори и да е от БАН.
Виждам, че се правиш и на психолог. При това положение трябва да знаеш, че в човешката психология съществува "подчинен" и "доминант". Женският пол, не може да доминира над мъжкия и причините са ясни още от древността. Физически е много по-слаб и няма достатъчно умствен капацитет в сравнение с мъжкия.
Е аз не бях онлайн иначе ти отговорих..
Обаче си жена, което те прави тъпа и заслужаваш шутове в бъбреците по дефолт.![]()
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
А бой?
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
По интересното е че повечето мъже посягащи на жените си също са били свидетели на подобни сцени като деца и въпреки това и те правят същото.
Мони, това ни е вродено..Ставаме същите като родителите си без да го осъзнаваме..Наскоро гледах психологически портрет на рандъм семейство през годините..Израстването на децата беше същото или сходно с това на един от двамата родители..
Вероятно ако се замислиш, ще осъзнаеш, че и ти имаш много сходни черти с майка ти или баща ти..
Dr. Gregory House
Инке, не виждам какво лошо виждаш в това мъж ти да те пошляпва (не перверзно) като пресолиш манджата. Смисъл какво е десен прав и суплекс между двама влюбени?
Dr. Gregory House
Да ме шляпат за пресолена супа, и не перверзно?
Ко? Не.
Dr. Gregory House
Сега ще я оправя. ;С
Dr. Gregory House
Мери джейн не отговори.![]()
Dr. Gregory House
Готово.
Dr. Gregory House
По принцип съм силно против удряне на когото и да било без видима причина. Да не забравяме обаче, че много девойки си мислят, че всеки трябва да им търпи изблиците само, защото не трябва да се посяга на жена. Винаги има една граница и независимо колко обичаш даден човек, той винаги може целенасочено да я прекрачи. Тук не става въпрос за ситуации в които мъже системно пребиват жените си поради собственото си безсилие и комплекси.
Имах една приятелка която си позволи да ми удари шамар на публично място без да има видима причина за това, то причина за недоволство е имало, но в никакъв случай позволяваща и такова действие. Спаси я само това, че дълги години се стремях да постигна завидна уравновесеност и чувствата които изпитвах към нея. В противен случай вероятно щеше да остане да лежи на паважа. Тогава и разясних какво би се случило ако си позволи да ми посегне някога отново, тъй като аз никога преди това не съм и дал дори съмнения, че бих и посегнал. Та мили дами хубаво е да знаете къде е границата и да не се опитвате да посягате на половинките си, защото както за вас е задължение на мъжа да ви пази като по-крехко създание, то така ваша е отговорността да пазите достойнството на мъжа до вас, а знайте малко мъже биха преглътнали да ги удря много по-слаб човек от тях и да ги прави за смях, докато лежи на остарялото виждане, че жена никога не се удря.
Дрейд, мисля, че тук се имаше предвид ситуация, в която жената те изнервя, а не да ти посяга.
Посягането на мъж аз го намесих - казах, че за мен е унизително, а и съм напълно съгласна, че е смешно да налитам на по-силен от мен човек. В много крайна ситуация бих прибегнала до това и вероятно никога, никога пред хора.