Някъде от средата на септември.. началото на октомври ми се появи интензивен косопад. При всяко сресване четката ми за коса е покрита с косми и всеки път, когато прокарвам пръсти през косата, в ръцете ми остават поне по 10 косъма. Усъмних се, че е заради новия ми шампоан, защото косопада започна, когато започнах да го използвам. Но не беше заради това, защото след като го смених, дори малко да отслабна, пак го имаше.
Четох, че обичайният есенен косопад, който се среща при почти всички, е нормална реакция на организма и не би трябвало да продължава повече от 4-6 седмици. Затова се притеснявам, защото в моя случай вече станаха почти 2 месеца и половина и все още няма наченки да спира.
Една приятелка даже наскоро ми каза, че косата ми изглежда по-рядка. :S Вече не използвам преса, а сешоар само в краен случай. Казаха ми, че може да е заради липса на някакви вещества или стрес, но аз нито съм си променяла хранителните навици, нито съм подложена на по-голям стрес от преди. :S:S
Помогнете! Какво да правя? Много ме е страх да не ми оредее прекалено. Дали да ходя на лекар или да използвам различна козметика..?? :S Благодаря предварително