Белези от акне трудно ще премахнеш с домашни маски. Трябва ти избелващ крем или пилинг, като задължително нанасяш слънцезащитен крем през деня.
Иначе относно хранителния режим: това за сладкото не при всички е валидно. Основните неща са да се избягват пържено, газирано и полуфабрикати. Всички други храни, които оказват негативно влияние са индивидуални. Мен от сладкото не ми се влияе кожата.
Кое е полезно:
Вода - в разумни количества. Да изпиеш 2 литра наведнъж не е полезно, гледай да разпределяш приема равномерно през деня.
Зелен чай - прочиства организма
Лимон - намалява киселинността на организма и подобрява стомашния баланс ( в разумни количества).
Зеленчуци и плодове - мисля, че е ясно.
Подходяща козметика - строго индивидуално е, най-добре да се консултираш с лекар.
Спорт - това е много важно! Когато спортуваш порите ти се прочистват чрез потта. Да не говорим, че подобрява цялостното състояние на организма. Не говоря за лека атлетика, а за домашна гимнастика/тичане в парка/фитнес.
Грим - по възможност спри да ползваш за поне месец. Ако не можеш без грим се постарай да ползваш продукти, които не са комедогенни.
Козметик - веднъж месечно при някоя кадърна козметичка или дерматоложка.

И най-вече трябва постоянство. Ако от много време имаш акне няма как бързо да се изчистиш.