- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- само на 5 години,а толкова яната и отмъстителна
Имам сестра на 5 годинки която е доста яната.Иска все на нейната да става,постоянно трябва някой да и обръща внимание.Сега преди 1 час идва при мен и ме кара да играем на карти и аз съвсем нормално и казвам,че имам за учене по-късно ще играем.И тя си взе картите и излезе от стаята като нарочно остави вратата отворена и каза няма да я затворя.(знае,че аз държа вратата да се затваря)
Съобветно отивам при нея и и казвам на н ми прави напук,че следващия пък като ме помоли нещо и аз няма да го направя,няма да и купувам нищо и пак никаква реакция от нейна страна.
Как мога да процедирам при подобни случай?И моля без глупости от сорта набий я хубаво.
Ем... деца. Да не е зодия овен?Ще мине с възрастта... вашите какво казват?
Разочаровала се е просто, че не искаш да играеш с нея. Малките деца са така, впечатляват се от всичко.
Иначе си е ваша вината, че сте позволили да стане такава.
Говорете с нея, обяснявайте й, че е грозно да се държи така и не е правилно. С времето ще се оправи, ако осъзнае, че това е грешно поведение.
И спря да се върти за миг земята..
"яната" ината ли трябва да значи??
Такива са децата, когато им се позволява да са такива. Ще порасне и сигурно ще се пооправи...
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
АЗ СЕСТРАТИ САМ Я ЕБАЛ опс забраийх си капслока и не се притеснявай доктора каза че ще са петзнаци не се тревожи не е чак толкова зле
О, не бой се, като бях малка и аз бях същото диване ;д Много сме се карали със сестра ми (4 години по-голяма от мен), ама с времето пораснах и вече осъзнавам какво гувно съм била ;д Даже, ако трябва да съм честна, си разменихме ролите, ама тва е друга тема.
Не давам гаранция, че сестра ти като порасне, ще се оправят нещата, обаче при мен така стана. Пък и каквото и да ѝ обясняваш, не мисля, че ще те разбере. Можеш да кажеш на родителите ти, все пак те са тези, които трябва да я възпитават, така че може би ще знаят какво да правят.
Ако си изобретателна и умееш да лъжеш, ще се получи. Имам 4 племеничета, все момичета. 3 от тях са вече ученички, третата е на 2 годинки. Скоро и тя ще започне да разбира и хайде старата песен на нов глас. Две от тези деца може да се каже, че в нас се отгледаха, аз съм се занимавала на 100% с тях, задавали са ми какви ли не въпроси и съм изпадала в невероятни ситуации покрай тях. Всеки, който има малко братче или сестриче, би трябвало да разбере за какво става на въпрос.
Съчинявала съм цели романи, само за да ги накарам да (не) направят нещо. Разбира се, ако тръгнеш да говориш с тях, така както говориш с възрастен човек, няма да те разберат, нито ще им помогнеш.
Тайната е в това да ги накараш да правят нещо, знаейки, че то е важно. С времето те сами ще осъзнаят защо точно е важно и след време ще са ти благодарни.
И спря да се върти за миг земята..
Такива са малките. И на една съученичката сестрата е така,да не кажа по-зле. Седем годишна е,обаче е един от най-гадните хора,които съм виждала,честно
Трябва да й мине като порастне,но ако на 11-12 пак е така е сериозно положението..
Нямам сестра, но първата ми братовчедка като беше на 5 годинки беше същата..Беше някъв ужас..Постоянно искаше да става на нейната..Аз я игнорирах, сега е на 10..И ми е като сестра, обичам я много и съжалявам за времето когато я пренебрегвах и игнорирах..
Сестра ти е едно напълно нормално 5 годишно дете, с по-голям/а сестра/брат. Още е малка и си мисли, че всичко се постига със сърдене и каране. Ще порастне и ще се промени.
всички деца с аразлични трябв ада й покажеш , че не трябва да прави така тя е на 5ще тръгне на ПГ и на училище ще й се отразява на приятелството й с другите....най - добре като направи пак така - скара й се , това ако не помогне прави се че не ти пука макар че ще продължава....най - добре поговори с нея..или пък я накажи по някакъв начин з ада разбере
Същият проблем го имам и аз!Сестра ми е на 6-пълен КОШМАР!Казвам й че не трябва да прави така,а тя само ми се пули.Мама вече и тя е вдигнала ръце с нея.Тези дни ще опитвам да я игнорирам.
Не ми пука какво мислят за мен хората.Важно ми е какво мислят за мен,хората които аз държа на тях!
Моля ви се , аз като съм била на 5 години съм била цяла напаст . Всички малки деца са такива с възрастта ще се оправи ..
Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
Много ясно, че всички малки деца са ужасни, нарцистични, интересуващи се от собственото си его малки изчадия.
Моето ще е изключение. ^^
Вдигам темата, за да изкажа възмущението си. ^^
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.