- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Предбрачен секс
"Тъй че те вече не са двама, а една плът. Прочее, което Бог е съчетал, човек да не разлъчва."
"Аз пък ви казвам: който напусне жена си, освен поради прелюбодеяние, и се ожени за друга, той прелюбодействува;"
стават едно тяло, когато не могат да се въздържат от любовен акт: целувки, прегръдки, и т.н., иначе не са едно тяло, понеже е съвсем нормално да се разделят когато трябва да отидат да работят на отделни работни места, или когато единия трябва да помага на родителите си, или да се грижи за децата, както и поради други естествени причини, но няма нужда да бъдат превръщани в сиамски близнаци
"Не лишавайте един друг от съпружеско сношение, освен ако бъде по съгласие за малко време, за да се предавате на молитва(най-общо: заради някаква важна работа), и пак бъдете заедно, да не би сатана да ви изкушава чрез вашата невъзможност да се въздържате. Но, това казвам, като позволение, а не като заповед. Обаче, бих желал всичките човеци да бъдат какъвто съм аз. Но всеки има своя особен дар от Бога, един така, а друг инак." 1 Коринтяни 7: 5-7
Последно редактирано от npp : 01-08-2013 на 14:52