- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Английски език у дома
Първо ще започна с моята история, аз съм момче на 15 години.
Нали знаете как в българските училища няма никаква дисциплина и повечето ученици не изобщо не знаят защо са там ?
Аз бях от тях до миналата година, но вече не съм. Въпреки това осъзнах, че съм изпуснал ценен материал. Искам да науча английски език. От вас искам да ми кажете:
- Според вас възможно ли е да се научи английски език сам от компютъра.
- Колко време би отнело.
- Ако сте учили тъка да споделите.
- Ако знаете някой добри програми или сайтове.
Ако случайно искате да знаете защо толкова искам да го науча. Искам да го науча за да мога да гледам анимета с английски субтитри защото българските много се бавят, а и не само английският отваря много врати, който не бих искал за мен да останат затворени.
Мерси предварително
Здраявей първо е хубаво това че си решил да научиш нещо и си видял какво си изпуснал . Но нещото което ми направи впечатление е че искаш да го учиш заради аниметата нещо което ми се вижда несериозно но това си е мое мнение . Английският както сам казваш отваря много врати към света за унита ,за живота извън България мисля ,че по скоро това трябва да е твоята амбиция а не аниметата . Запомни едзно нещо езикът не се научава с един урок той се учи години а не за някакви си седмици . В момента уча вкъщи датски и съм си намерила един самоучител аз правя така в една тетрадка си пиша лексака и граматика измислям си домашно и си го пиша . И всяка седмица карам майка ми да ми прави мини тестчета за да видя докато съм . И задължително съм отделила 2 дена в седмицата от 2 астрономически часа . Истината е в желанието и амбцията не да си останеш само с искането трябва да седнеш серизно и да учиш . Имам познати които след 6 месеца АЕ вкъщи ходиха на изпит Toefl r имаха доста висок резултат но въпреки това не спряли и продължават да ги усървъншестват езикът . Четат книги,гледат филми а не спряли на едно място само защото според изприта вече знаят езикът .Колкото до сайтове не съм гледала но знам че ето този е добър
http://самоучителпоанглийски.com/
Успех!!!
едит-сега се сетих ,че този е платен
Ето друг
http://learn-bg.com/uroci-po-angliyski-ezik
Общо взето в ента има доста на мен позднати са използвали тези двата и са много доволни .
Последно редактирано от rihanna_shakira : 01-09-2013 на 15:31
Не е точно заради аниметата де, имам предвид, че тъка го открих, когато всичките ми приятели казаха, че ги гледат с английски субтитри и се почувствах гадно.
Аз знам, че в интернет има много но точно поради тази причина пиша прекалено са много. И искам някой който е пробвал вече или знае нещо което ще помогне. Мерси все пак.
Последно редактирано от aannoonniimmeenn : 01-09-2013 на 16:24
Пише се тАкаи да, можеш да го научиш.Аз, примерно, от няколко години си го уча сама от интернет, филми с английски субтитри, форуми... Но за да го учиш сам, ако нямаш никаква основа, тоест не знаеш най-първите и елементарни правила, тогава ще ти бъде трудно.По-добре да тръгнеш на курс, според мен.
Един език за да се научи, трябва И да се говори, да се пише много, да се правят упражнения и да има кой да ти обясни къде са ти грешките и защо, какво не разбираш. Трудно може да се научи САМО от интернет. Ако имаш някаква основа, можеш да я надграждаш до някаква степен и сам, но ако започваш от нулата, няма никакъв начин да се научи език само от интернет.
И спря да се върти за миг земята..
Преди време по бтв новините ,даваха за някакав сайт направен от българин , който прави видео уроци по анлгийски език ... Бях го посетил , започваше се от най-елеметарното към по сложни уроци , но уви забравих сайта ... Ако някой се сеща ..![]()
По мое мнение онлайн курсовете са по-добри от другите тъй като можеш да учиш когато и където ти е удобно. Аз попаднах на един и съм супер доволна за 6 месеца научих толкова колкото за 2 години от другите курсове. Ако искаш го провери - www.speakingfriends.com/bg