- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- 10 януари - 16 години по-рано
10 януари 97-ма : http://www.youtube.com/watch?v=kjnzwvz3-Yw
наши дни : http://www.youtube.com/watch?v=86gavHpprB0
тъжна работа
Законът е закон,
но той врата в полето е
и луд е оня, който потърси там сърцето си...
Който смята, че трябва ГЕРБ да се махнат и да се върне БСП, нека да си спомни 14ти Януари 2008ма...
Ако искате отново да сме така...
http://www.youtube.com/watch?v=8hCZV_QGPwU
"Всичко отдалечено от морето е провинция." Ъ. Хемингуей
Може и да плува, може и да лети, но не го прави защото го мързи!
Мишинка
BrainDamage
викайте за партиите ура накрая ще им ядете кура
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
2008-ма ??? Я пак 2008-ма ??? Тоя протест не беше ли 2009-та и не се ли стигна до напрежение заради група хулигани, които провокираха полицията ?
Както и да е.... тука изобщо не става на въпрос за герб или бсп, който си мисли, че с тва ще се оправят нещата се лъже, нужни са радикални промени, а не просто да се сменят управляващите върхушки
Последно редактирано от Oy7ofCon7roL : 01-10-2013 на 08:17
Законът е закон,
но той врата в полето е
Мм 2008ма беше...Ии да, до някъде бяха виновни хулиганите, но по-големия проблем беше заради "подадения" сигнал за бомба... дали такъв реално е имало, знаят само от полицията.
Или просто са им казали от парламента да изчистят... След това въведоха закон забраняващ протестите пред парламента и президентството.
Иска ми се да дойдат от Европа и да поемат управлението за 10тина години... барем да ни пооправят малко...
Мишинка
BrainDamage
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Законът е закон,
но той врата в полето е
ГЕРБ не стават и чеп за зеле, но въпроса е кой друг? Не гласувах на изборите за парламент и президент точно защото нямаше достойни кандидати. Сега положението не е по-различно. На кого да гласуваш доверие, като всичките са си играли на един пясъчник като малки?
дреме ми дали бизнеса е малък среден и голям искам да работя
все за бизнес ми говориш
какво направи БСП със здравеопазването,майчинст ото
колко предприятия закри и колко докара до фалит?знаеш ли че БСП е подписала договор за купуването на най-скъп газ в Европа?
знаеш ли колко глоба плати България на ЕС заради БСП? знаеш ли че тези пари са ги дали майка ти и баща ти?
галусвай си тях и им слушай глупостите сега тяхната попара сърбаш
Последно редактирано от haritov : 01-10-2013 на 08:35
никъде не съм казал, че бсп са китка за мирисане, аз лично смятам да гласувам за Кунева, но въпроса е че ние трябва сами да си отстояваме позициите , както някой някога беше казал "достатъчно е много хора да се съберат на едно място и да си пожелаят нещо и то ще се сбъдне"
за колю http://bnt.bg/bg/news/view/2826/obja...i_s_policijata
Законът е закон,
но той врата в полето е
Моя грешка, вярно е 2009та извинявам се...
И пак е когато бяха БСП на власт...
Мишинка
BrainDamage
Като беше тоя протест при миналото правителство, бях в София и зад парламента нямаше абсолютно нищосамо отпред, а отзад все едно беше друга държава, хората си вървяха спокойно
![]()
n00bs
Никога няма да се оправим, тей яко сме в лайната, че няма излизане
Кво като работим и взимаме 1500 лв заплата, ако с нея можем да си купиме два хляба и едно кисело мляко \примерно\ ? Идеята на малкия и средния бизнес е да има конкуренция, а не монополи. Кво напраиха герб в тая част на икономиката ? Строят си там магистрали и тва е. Не че е лошо, ама.... колко хора си затвориха по-малките магазини и оставиха още хора без работа ? А дали монопол не е точно тва, някви компании или както искате ги приемете да си го раздават на произвол с цените на услугите, които предлагат.. е тва вече и нас пряко ни засяга ! В момента една от най-търсените професии е счетовдството... или поне така чух, но пак е въпрос на логика, че колкото повече фирми има, толкова повече работа ще има, а не един лидл и една била.. пак примерно.
Отделно протеста беше 2009та и... момчетата просто решиха, че ще е забавно да мятат огради. Ей така, за цирка :д
dgdg
10 Януари - 20 години по-рано
АЗ!![]()
Кунева е добър политик и показва че може, но и при нея има проблем. Тя по мъж е Пръмова. Ето кой е тъст й:
Иван Пръмов
Роден е през 1921 г. в село Войнягово, Карловско. През 1936 г. става член на Работническия младежки съюз, а от 1939 г. влиза в ръководството на неговата околийска организация в Карлово.
Участва в Съпротивителното движение по време на Втората световна война. През 1943 г. става партизанин във Втора средногорска бригада "Васил Левски" и е осъден задочно на 15 год. затвор по ЗЗД.
Завършва Агрономическия факултет на Софийския университет ( 1948 ) и започва работа в Централния комитет на Димитровския съюз на народната младеж (1948 - 1951). Първи секретар е на Околийския комитет на БКП в Карлово (1951-1952) и секретар на Окръжния комитет на БКП в Пловдив (1952-1954).
Заместник-министър (1954), а от 1957 г. - министър на земеделието и горите в правителството на Антон Югов. Следващите му длъжности са секретар на ЦК на БКП (1963-1978 ), председател на Централния кооперативен съюз (1978-1986) и посланик във Варшава (1986-1988 ). От 1958 до 1990 г. е народен представител.
Последно редактирано от dimitar_ak : 01-10-2013 на 14:07
аз предлагам да я закаривамеда си намираме диктатор, др начин да се оправи няма как да стане
n00bs
Аз лично си спомням сравнително добре 10 януари и събитията които
доведоха до него. В началото на 1996 долара беше 120 лева, към края
стана 4000. Спомням си някакви шоута по Канал 1 където се ебаваха
"доларът расте толкова бързо, че скоро ще стане 1000 лева". Е, той
стана 1000 лева до няколко месеца. В магазините имаше значително
по-малко продукти отколкото сега и цените им се покачваха всеки ден.
Приватизацията на големите предприятия се извършваше по такъв начин,
че де факто бе ликвидирана тежката индустрия, хората които работеха в
заводите останаха на улицата, имуществото беше разпродадено на
безценица.
Разликата между тогава и сега е, че тогава имаше непосредствена
заплаха за оцеляването на по-голямата част от населението. Хората не
виждаха накъде по-надолу може да се дълбае дъното което се дълбаеше
откакто БСП бяха на власт. Това ги накара да излязат на улицата и да
се опитат да запалят парламента и да разбият главите на депутатите с
камъни.
Сега обикновените хора знаят че нещо не е съвсем както трябва, но не
знаят точно какво и повтарят по инерция заучените мрънканици че "това
е България", че "сме толкова затънали в лайната, че няма как да се
оправим", че "единствения изход е през терминал 2". Същевременно
живота им е значително по-стабилен отколкото преди 16 години и имат
поне с какво да се прехранват, съответно нямат мотивация да излязат на
улицата, освен че като излязат няма да знаят за какво.
А будните хора с мнение не са много и всеки има различни виждания
относно това какво не е наред. Затова и на протест се събират по 10
човека с еднакво мислене, а масата не застава зад тях и не ги
подкрепя.
Тогава все още си играех с барбита.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ