- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Защо Българите нямат пари?
Темата е много интересна и било хубаво всеки да се замисли над този въпрос и да прецени какво ще прави с бъдещето си. Аз не съм българка, всъщност едната ми баба е българка и от части тя е причината от 5 годишна да посещавам България - както и да е ;д. Няма да давам примери като някои потребители които са посочили какъв е стандарта на живот в другите страни, по принцип съм от Италия и това което забелязвам е, че всяка страна си прилича с всички останали по няколко факта. Едва ли някой би упрекнал, че за неукия е много по- трудна възможността да си намери работа било то в България, Италия, Германия дори.. и т.н. Има много студенти които учат за престижна работа а завършват с подарена тройка и имат претенции и съвсем нагло обвиняват държавата (в случая България) за това, че не могат да си намерят работа. Обаче сред тях за жалост има и компетентни българи които са в същото положение като онези некадърници и за това- ДА, държавата е виновна.. в живота нямаш ли пари си никой, всичко останало е бла бла бла. Това което ме дразни в повечето 15-16 годишни е, че не оценяват възможността да учат чужди езици, защото английския примерно е език който може да ти осигури хубава работа и на територията на България.. вече не сме на възраст която ни дава възможност да поживеем още малко и да бъдем безотговорни.. просто всичко стана много смешно. Тази година ставам на 18, сбъдвам мечтите си една след друга, постигам, градя, правя планове.. надявам се и други да са на моето мнение
^ offtopic:
Каза,че не си българка,каква си по народност? Просто ми стана интересно.
След като баба ти е българка,следователно майка ти/баща ти българин/ка.
Нямаме производство ?
Няма производство=няма пари.
До тази формула стигнах.
^ точно.
И от там следва,че износът ни е много по-малък от вноса.
Купуваме чужди стоки- недопринасяме на бюджета
Купуваме български стоки - допринасяме
Просто е.
Парите трябва да имат обръщение.
Мне... Но какво ли има да спориш...
Горните постове са в отговор на пантерката...
Проблема е, че всеки говори за активи,бондове,стокове,опц и блаблабла ама никой си няма и най-малка представа как тези неща всъщност работят. Освен ако нямаш добро финансово и икономическо познание и дебела пачка нищо няма да спечелиш от тези неща...
Знаете ли на мене кое ми е интересното? Всеки се оплаква как взимал 300-400лв на месец и било нищо. В същото време ги гледам същите тези хора в БМВ-та/Ауди-та/Мерцедеци и ходят на почивки веднъж на няколко месеца.
В България всеки 1.5ти има Iphone или друг скъп апарат, нищо, че тези апарати в БГ са няколко работни заплати. Или се седи по кафенца по цял ден или по барове цяла нощ.
За завършването на некъв си пиклив 12 клас се мятат $4-5к за 1 ден, без дори да ни мигне окото и тн
Та, интересното ми е с тези пикливи заплати в БГ как подяволите става това???
Последно редактирано от Sh@d0w : 01-31-2013 на 02:49 Причина: блааа
Hah. To na teoriq mnogo lesno. Idi w supermarketa i prebroi kolko rodni stoki wzimashdai da goworim po sushtestwo. Ikonomicheskiqt princip mi e predelno qsen.
Ot telefona sum
Според мен циганите са виновни, но не чак толкова колкото сме и ние " уш българите " ..
1. Най-вече проблема е от алчните цигани, които все мамят/грабят и ни ебават, а ние стоим като мишки!
2. Ние сме си виновни, че не правим нищо и в училищата учат за историята на други държави, за това 80% от младите не знаят кой е Васил Левски или Христо Ботев..
3. Виновни сме и самите ние, че не се интересуваме от това което се случва в държавата ни и че сме станали една пумия..
Айде вие решихте всички проблеми.![]()
Creative Technologie
Охх, Всеки говори за очеизвадните проблеми, а никой за тяхното разрешаване.....Затова всичко е в един покой.
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Това ,че ви мързи гъза да се мръднете и да започнете добра и доходна работа изкарвате депутати , роми и куп други проблеми ай стегнете се малко никой не ви е виновен ,че нямате акъл в главата и неможе да работите ...
50 % от българските граждани живеят охолно защото знаят какво е работа !
останалите 50 % по цял ден стойте и гледате на кой да си го изкарате и се оплаквате накрая ,че нямате пари ...
Мдам : http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=26...15&a3=716#cont
http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=26...11&a3=713#cont
Със седем хиляди лева на година колко охолно се живее.
Знаеш ли колко странно е работещите в общиснкия сектор да получават повече от онези, работещи в частния ?
Знаеш ли защо е и лошо това ?
Сега виж тази табличка :
http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=23...91&a3=792#cont
И ми кажи къде според теб тези 50к души ще си намерят работа, имайки предвид върху какво!! е съсредоточена българската икономика.
Истината е проста в случая - взимаш диплома в областта на информационните технологии или отиваш да бачкаш на някоя автомивка. Всичко друго е тото.
Може да звучи малоумно, но прегледай внимателно цифрите - ще разбереш защо го пиша това.
После се замисли защо нещата стоят по този начин. Аз ще ти подскажа - корупция и монополизъм, защитаван от властта. За никой не е тайна, че в Б-я всичко става или с връзки и подкупи, или с куп нерви и пропиляно време.
Ми изненада - на хората в даден момент им писва да се боксират с вятъра. Някои дори не си правят труда да опитват.
И занапред се възспирай от подобни епитети по чужд адрес, особено с оглед на факта, че гордо можеш да се окичиш с отличието 'празноглава бухта на месеца'. Теб ако целта на живота ти е да си продаваш времето за 2 лева на час - моля. Никой не те спира. Някои от нас обаче се надяват родителите им след 10-20 години да не взимат по 150 евро пенсия, а децата им да не се превръщат в неграмотни, цинични, обезверени отрепки.
Баси много ме изнерви. Такава наглост няма просто. Да седи и да обяснява, че хора, които десетилетия наред си късат задниците за жълти стотинки и се чудят как да си отгледат децата, ги мързяло и само мрънкали ...
Много са ми интересни хората,които твърдят как ни мързяло за това и онова,че имало много работа,че била доходоносна.
От личен опит знам как съм бачкала по 8-9 часа на ден,с 30 минути почивка и просто няма да споменавам какви мизерни пари съм изкарвала. Пък и имах доста колеги,които са се хванали на тази работа,защото просто не ги взимат никъде другаде.
Извод ?
В тази държава нищо не се оценява. Работа има,така е,но тя е предимно за младите,неквалифицирана и ниско платена.
Защо се получава така ? Реално в нашата държава няма какво да се работи освен чистачка,сервитьорка,прода вачка,камериерка на морето. Говоря масово,че това работят 80-90 % от населението.
Другите 10-20 % са така нареченият елит. Връзкарчета,мамини и татини синчета,деца на политици,министри и т.н.
Техният стандарт на живот е в пъти по-висок от този на масовото население.
И така в нашата държава съществуват два типа хора-много бедни и много богати.
Решението- терминал 1 и терминал 2.
Мили хора, гледате на бедността по много неразбиращ и абсолютно недокосвал се до нея начин. Гладът не е единствената форма на това да си беден. Дърдорите за цигари и хлябове и въобще не зацепвате смисълът на това да се оправяш с малка сума пари. Животът не е само ядене, пиене, спане и кенеф. Ако беше толкова просто, щяхме да сме животни. В един момент на всеки, който се оправя тамън със свръзването на двата края, му се ще за 2 минути да си поживее като човек. Обяснявате как хората не можели да намерят начин да си изхарчат парите правилно, ама обикаляте моловете за парцали по 50-200лв. Изненада би било сигурно, че дори тези нещастни мизерници с ниските заплати, които нямат пари за ядене, може да имат И ДРУГИ нужди като да запалят цигара пред телевизора, да си вземат нова дрешка, да си купят книга, да излязат на кафе без да броят стотинки. Не веднъж ми се е случвало да се ограничавам в яденето за седмица-2, но да си купя тарантула. Еми, човек съм, живее ми се. Всичките ми нужди не се свеждат до ядене. Един здрав, прав индивид има нужда да се усмихне на нещо. И има право да има хобита или да колекционира неща. По същия начин едни родители искат да купят на децата играчки, а една баба може да иска да си взима вестник всеки ден. Така един 18-годишен младеж иска да учи в университет и един нормален родител иска да може да го прати там. В нормален вид. С пари за храна и подслон, и учебници, и прочие.
В България можеш да имаш висше над 5.50 и пак да не си работиш по специалността, а да ти се налага да бъдеш:
Това:Първоначално написано от whitediamond
а/ не са професии, отдаващи се на мързели;
б/ не са професии, които предлагат финанси, склонни да покрият много над "ядене, пиене, спане и кенеф";
Та е нормално българинът да се оплаква, че няма пари дори (мили боже) понякога да си позволява разни глезотии.
Проблемът е точно, че:
Не може всеки да е програмист, бизнес администратор, счетвоводител, мутра и тн. Има професии, които СЪЩО изискват много учене и акъл, както и труд като цяло, но или заплащането е минимално, или въобще няма поле за реализация. Това не прави хората, захванали се с подобни професии некадърници. Ей тук държавата ни удря на слабо място. И като цяло организацията на нещата. В болднатото.Първоначално написано от whitediamond
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Предишния ми пост очевидно няма да бъде оправен, та за това ще копирам част от предишния си пост. Дано не стане и той невидим...
Знаете ли на мене кое ми е интересното? Всеки се оплаква как взимал 300-400лв на месец и било нищо. В същото време ги гледам същите тези хора в БМВ-та/Ауди-та/Мерцедеци и ходят на почивки веднъж на няколко месеца.
В България всеки 1.5ти има Iphone или друг скъп апарат, нищо, че тези апарати в БГ са няколко работни заплати. Или се седи по кафенца по цял ден или по барове цяла нощ.
За завършването на некъв си пиклив 12 клас се мятат $4-5к за 1 ден, без дори да ни мигне окото и тн
Та, интересното ми е с тези пикливи заплати в БГ как подяволите става това???
Не знам защо с такова впечатление си останал. Втора употреба коли се купуват масово - дали ще е бмв, волво или някой опел няма някаква потресаваща разлика в цената. Виж, поддръжката е друго нещо, но всеки си има глава на раменете и я ползва както намери за добре.
Айфон можеш да си купиш за 200-300 лева втора употреба. Това са 20 лева на месец в годишен апект. Ако взимаш нов на изплащане е от типа на 70. Тъпичко е, съгласявам се, но не виждам нищо учудващо/непосилно.
На почивка можеш да отидеш за жълти стотинки - http://vsichkioferti.bg/#city%5B%5D=...%5D=5&keyword=
И тук не виждам проблем.
За бала можеш да минеш и с 500 лева. Куверите са от порядъка на 200 лева. Ако имаш малко акъл ще си вземеш и костюма на намаление - http://www.andrews-fashion.com/ . Аз от тук панталон и 2 ризи си бях харесал и дадох нещо от типа на 70 кинта. Да не говорим, че ако се разходиш из центъра и двойно по-евтино можеш да минеш.
В кафенцето като вляза си взимам 1 бира или 1 кафе. 2-3 лева са това, брат.
Ако си сумирам 'глупавите' разходи да ми излязат 100-ина лева месечно. Да кажеш да профуквам по хиляда окей, ама не стоят баш така нещата.
Та като сме го подкарали на тая тема - я ми кажи (принципно) със 700 лева заплата как да си купя софт, който сумарно струва близо 30 000 ? Да пестя от кафета и разходи за телефон ли ?
Съвсем сериозно те питам впрочем. Не знам откъде я извади тази логика, че едва ли не тука всеки си вее байряка и пръска мангизи наляво и надясно.
Най-'дебилните' разходи, които се правят масово тук, са по нощните заведения обикновено, но дори там често се минава тънко с разни 'оферти' от типа на бутилка алкохол + Х напитки за 30 кинта ... примерно.
Да, втора употреба коли се купуват масово и то те най-вече, но 1 С-клас или 1 7-мица не струва 20 нито 200лв. Тези коли не са рядкост по улиците... Да не говориме, че пред всеки шибан блок в София(а сигурно и по другите градове) ще видиш поне 1 такова паркирано. И да, не са само с-класи или пък седмици, но има и много други лъскави коли по улиците на България. Има и по-старички, има и по ниски модели като 5-тици, е-класи, 3-ки, ц-та и тн, но и те не са без пари. Особено когато ми обесняваш как средната заплата в България е 300 лв... В България има повече лъскави коли на бройка от населението от колкото тука...
И да, някой стар iphone може да е 200-300лв(не ги знам толкова добре цените както тебе), но не е рядкост в България да видиш 17 годишен и нагоре с поне iphone 4s или 5. Да не говориме, че в раздел "у дома" често става на въпрос за такива телефони. Колко е iphone 4s или 5 в БГ? До колкото знам 5 е 2000лв, а 4с е 1600 бил?(поне така каза 1 приятел които си беше в България миналата година, който каза, че не може да повярва колко хора имат тези телефони след като цената му е космическа а да не говориме и за "ниските ни заплати". И телефоните не са единствената електроника, но тази която най-много хваща окото.
А това, че можеш да вземеш телефон с договор за 3 години го знам. Но и колко се вътриш по този начин без да го разбираш също го знам...
А за този сайт, аз не съм го гледал на сериозно, но цените по такива сайтове не са точно тези които са. Какво пише с дребния шрифт? Или в България такива законни нямаме? Ем... Когато аз си бях в България за последно си спомням колко плащах за стаи по хотели, и като се има на предвид, че аз не съм се бутал по престижни хотели или тн. Но пак идва въпроса след като 1 заплата е 300лв как можете да си го позволите?
Да, на бала можеш да минеш и с няклко лева(или 0 както аз направих), но това въобще не са всички. В седмицата(2? или там колкото са) колко луксозни коли се наемат? А колко струват те? Да не говориме, че момичетата специално пръскат хиляди в гриможе, рокли и др глупости. А поканата на целия род в ресторант да не е безплатно? И за какво е всичкото това? Защото си завършил некъв си 12-ти клас? Понеже си купил по 1 бутилка на всичките си преподаватели? Направо си е повод за празнуване, и не какво и да е, ами точно това което се прави в България. И пак идва въпроса, ако заплатите са по 300 лв, как можете да си го позволите?
Ти може да си взимаш по 1 биричка като ходите по кафенцата, но в моите представи по цял ден се кисне по кафенцата, а по цели нощи в клубовете. И понеже това не е нещо което мога да оборвам нека да кажеме, че съм в грешка. Нека да кажеме, че младежите са по дискотеките 4-5 пъти в седмицата. И от къде тази енергия? И ако офертата е 30лв за там каквото каза ако това го плащаш всяка вечер, тъй като не седиш на вода това какво прави на месец? А твоята заплата е?
И тн и тн и тн. Моето лично мнение е, че Българина в България живее спокойто с много повече от 300 или пък 700лв на месец... И да може и да греша, но с който и да говоря тука той/тя има същото мнение над тези неща... Ако погледнете нещата от страни и се абстрахирате от собствените си живот само за секунда ще видите това което аз виждам.
Ето ти го и мойто мнение над нещата. Българина НЕ иска да се оправи! Той не иска нищо да се промени! На него му харесва този начин на живот и ако му отнемеш възможноста той да мрънка той няма да е щастлив!
А сега по въпроса ти как да събереш 30к след като взимаш 700 лв на месец. Нито те познавам, нито те знам с какво се занимаваш, какво правиш или пък твойте разходи. Не мога да ти кажа как да събереш 30к, но мога да ги кажа 2 неща. 1. Няма цял живот да правиш 700лв на месец. 2. Най-голямата простотия която 1 човек може да направи е да си сложи всичките яйца в 1 кошница.(Тука обаче има и изключения)
И като каза за закуски или кафенца. Ми, аз кафенца не пия, и не обядвам в даскало...
ПС: Забравих да спомена, че Българина е сноб и плаща данъка обществено мнение. Много е важно да имам дизайнерски дрехи с които да ходиме да работиме като продавачка в Била, за да може всички да ни видят...
Последно редактирано от Nakadah : 02-03-2013 на 06:08
(фейспалм емотиконка)
Ползвам въпросните уебсайтове с оферти редовно - нямал съм проблеми.
Доста избушеняци ;д познавам - по 1-2 пъти седмично излизат, рядко повече. Едно шише за трима отива обикновено - 10 на човек прави това. 20 на седмица, 80 на месец.
Китайките парцали на пазара са по-скъпи от 'марковите' дрехи по време на намаления, а и не само.
Не следя цените - просто проверявам преди да пиша - http://prodavalnik.com/ads/?q=iphone . Iphone5 - 1300 с ДДС - http://www.mobilebulgaria.com/mobile...=3380&sub=shop
С кредитна карта тамън 130 на месец ще ти излезе.
Не съм те карал аз да ходиш в страната на неограничения би ес.И като каза за закуски или кафенца. Ми, аз кафенца не пия, и не обядвам в даскало..
Сиси много хубав пост е пуснала малко по-нагоре - прочети го. Не разбирам какъв ти е проблемът с това, че хората искат да си купят нещо, на което да се порадват ? И да ги скъташ тези пари к'во ще ги правиш ? Ще ги инвестираш в нещо ли?? Да влизам ли пак в НСИ да видиш какви са ти шансовете ? Да ги сравним после с някоя западноевропейска държава искаш ли ?
Добре! Аз греша! Опитвах се да кажа колко е скъпо да си позволиш даден лукс когато очевидно не е така. Българина няма проблем да си ги позволи тези дадени глезотии. Тогава за какво мрънкате за заплатите си след като можете да си позволите толкова много? Така или иначе пак стигаме на същото место...
И това свързано с темата как по-точно? Но след като каза "страната на неограничения би ес" ще ти кажа, че абсолютно същия "би ес" идва/го има в България. Разликата е, че българина го приветства с широко отворени ръце...
А аз пък не разбирам защо си мислиш, че съм против хората си купят нещо на което да се радват. Проблема е, че българина мрънка как не може да си позволи дадено нещо след като очевидно може... За какво тогава мрънка?
Шансовете ми? Сравняваш България с Франция/Германия/Италия? Държава без икономика с държава с икономика? Държава в която няма качествено образование с държава която има?
Това определено е добро сравнение! Давай! А може ли после и да сравниш България вс Румъния? И 2-те държави бяха приети в ЕС по 1 и също време.
Останал си с грешно впечатление. Или това съм аз. Но всеки път, когато се прибера в България, ми става много тъжно за хората и начина им на живот. Не бих си позволила да кажа, че българинът живее добре - просто не е така.
Не знам от къде и от кога са твоите наблюдения, но слагаш всички под общ знаменател. Има хора всякакви - има ги тези, който карат нови БМВ-та и се разхождат с маркови дрешки и скъпи телефони, има ги и тези, които мрънкат за всичко, а не правят нищо, но има и такива, които работят, учат, трудят се, но безрезултатно, защото ги спъва системата.
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]
Чудесно, но Сиси е написала, че си е купила тарантула, не че дава по 130 лв за телефон. Ти осъзнаваш ли колко нелепо нещо си написал. 130 ЛВ НА МЕСЕЦ за суперскъп телефон, на който половината функции не му ги ползваш, в страна с минимална работна заплата 310 лв? А ако двама от членовете на семейството изплащат телефони, а третият иска дънки за 200 лв?
Българинът е голо на голямо и не знам къде трябва да живееш, за да го оспориш това.
Примери безброй - от семейство, което живее на Скобелева майка, но децата им ходят с доста маркови анцузи и маратонки/кецове; през жена, която изкарва 400 лв на месец за себе си и детето си, но не иска да се откаже от колата си; до мръхльото 25+, който не може да отдели 50 лв от заплатата си от 1000+ и иска татко да му даде 15 000 кеш за колица и то не каква да е, защото той е от голямото добрутро.
Самият ти излизаш с безумното твърдение: "И да ги скъташ тези пари к'во ще ги правиш ?"
Ще ги сложиш в банка, за да имаш "бели пари за черни дни". Ще си направиш "Застраховка живот" за 10 години и когато след 10 години все още си жив и здрав, ще имаш хиляди настрана. Ще ги отделиш, за да не муаш кренвирши, ориз, картофи и макарони по 2 пъти в седмицата.
Ама нееее, то това е непонятно на българина.
Леле, точно в този момент съм благодарна, че не съм родена в средностатистическото бг семейство, блестящо с пълния абсурд на народния ни манталитет.
...и през това време другата част от света е розова![]()
Creative Technologie
Не съм икономист, поправи ме ако греша, но кътането на всяка стотинка в икономика, съсредоточена върху предлагането на услуги, едва ли е в интерес на обществото.Самият ти излизаш с безумното твърдение: "И да ги скъташ тези пари к'во ще ги правиш ?"
Ще ги сложиш в банка, за да имаш "бели пари за черни дни". Ще си направиш "Застраховка живот" за 10 години и когато след 10 години все още си жив и здрав, ще имаш хиляди настрана. Ще ги отделиш, за да не муаш кренвирши, ориз, картофи и макарони по 2 пъти в седмицата.
Ама нееее, то това е непонятно на българина.
И отново си задавам въпроса - ако заделяш по (да речем) 200 лева на месец - след 10 години какво ? Окей, сигурно ще ти е спокойно и така нататък, но тези ~15к евро какво мислиш, че ще направиш с тях. Жълти стотинки са това - нито апартамент можеш да си купиш, нито някакъв полезен за българската икономика бизнес да започнеш.
И така - 15к евро - за какво са ти ? Сериозно ?
Темата поначало е малоумна, нямах изобщо намерение да пиша и не знам къде ми беше акълът, че реших да отговарям на провокативни постове. Но след като така и така съм започнал - разбирате, че без да ги има тези 'неадекватни' консуматори за никъде не сме, нали ? Осъзнавате, че за да можете да си купите нещо на прилична цена, се налага и други хора да се възползват от офертата, нали ? Жестоко се съмнявам някой от вас да е корпоративен магнат, че да си позволявате да заклеймявате сънародниците си задето им се живее. Повечето тук сигурно бачкат в някое кафене или някоя фирма, занимаваща се с пълни простотии. Заплатите ви идват от същите тези хора, които обявявате за глупаци.
И в отговор на последното твърдение, а именно
Давам ти пример. На майка ми родителите за 30 години 5 апартамента са купили в София без да се лишават от нищо. Дядото беше пожарникар, бабата шивачка. Не звучат да са били някакви богаташи, нали ? Въпросът е, че е имало смисъл от това да заделят по някой лев, тъй като има в какво да го вложат. Вследствие на това сега аз мога цял живот да не си мръдна пръста ако искам и да живея само от наемите.Тогава за какво мрънкате за заплатите си след като можете да си позволите толкова много?
Това не ти го пиша обаче, за да ти се похваля какви далновидни роднини имам, а за да ти обясня защо хората очакват хем да могат да си позволят някоя глезотийка, хем да заделят някой лев в банката. Едно време съвсем различно е било - вярно, всички знаем какъв бе резултатът от въпросната икономическа система, но хората очакват да живеят нормално, а не да се чудят какво да правят със стоте-двеста лева, които им остават в края на месеца.
Да направим ли сметката сега теб ако ти се роди дете с жената колко време ще ви се наложи да пестите, че да му купите един апартамент като му дойде времето ? Между 100 и 200к струва един апартамент в приличен квартал в момента. Дели го на 240 (20 години) и излиза, че минимум по 400 лева трябва да оставяте настрана. Е окей, де - 20 години от живота в скотуване са това - сериозно ли нормално ти се вижда ? Да не споменаваме и, че за 20г. инфлацията ще ти е изяла половината спестявания, особено когато иде реч за недвижимо имущество (визирам факта, че цените почти ще се удвоят дотогава - в случай, че не е станало ясно).
Бе както и да е. Просто не схващам защо седите и обяснявате, че трябва да живееш като мишка, но да получаваш огразъм от факта, че имаш 2-3 банкноти в портфейла в повече, които така или иначе за нищо по-смислено не можеш да изхарчиш.
Не ми е в компетенциите да ги говоря тези неща, но може би ако имахме сносно правителство, което да подпомага (ама не само на хартия) усвояването на милиардите от еврофондове => оттам и някакво реално производство и износ на продукция ... и дай боже работеща съдебна система, че някоя азиатска фирма да не предпочете в пъти по-скъпата западна Европа за инвестиции ... сигурно българинът щеше да взима малко повече. Или в Естония, Словакия и Словения ядат доматите с колците.
Мен лично не ми е много гот като вляза в магазина за дезодорант да се чувствам като някакъв олигофрен, задето давам 5 лева за глупости ( и това сигурно са глупости, а ? ), а до мен някоя бабка брои жълти стотинки да си плати хляба и млякото с изтичащ срок на годност. Тия хора от нашите данъци си получават пенсиите и мисля достатъчно лайна са преживели, че да си заслужат малко спокойствие на стари години. Ама със средна заплата в България 500 лева, от които колко ... общо сто лева отиват за данъци печалба и ДДС ... нещо не го виждам да става.
Та преди да сочите с пръст и да принизявате недоволството на българина до обикновено хленчене и мързел се замислете какво може да направи един бачкатор, че да промени тази кочина ? Това е работа на онези, които избираме, но факт е, че са или неспособни, или просто не желаят нещата тръгнат в нормална посока.