.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17

Какво да уча след гимназията?

Здравейте,

скоро завършвам гимназия и съм решил да продължа "нагоре". Обаче има един проблем, не съм решил, какво да уча и ми е малко трудно в момента. Вие какво предлагате?

Имам интерес към - спорта, бизнеса, мениджър, нещо по-сериозно, свързано с храните, готварство, полицай... Също така право, но не знам, освен българския, кой предмет ми е нужен? Общо взето за тези се сещам в момента. Искам да уча нещо, с което да мога да си "вадя хляба" в бъдеще и да е нещо сериозно.
    Последно редактирано от waller12345 : 01-20-2013 на 08:41

И моля ви се... Не ми се карайте, просто искам съвети

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    Свързано с храните - Академия по готварство във Варна.
    За полицай - Симеоново.
    Може да кандидатстваш и за военен - изисква се и спорт там.
    Биснез, мениджър, право - са си специалности, които са масово напълнени с хора дето иска да имат платена работа и учат уж щото тва е платено. Да, ама не.

Мега фен Аватара на TheBeliever
    "спорт, нещо по-сериозно, полицай" Обмислял ли си Военноморската академия?
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Помисли си какво най-много ти се иска от изброените. Ако имаш познати от изброените специалности разпитай как е, какво се учи горе-долу и такам.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    Цитирай Първоначално написано от mimsssssss Виж мнението
    Свързано с храните - Академия по готварство във Варна.
    За полицай - Симеоново.
    Може да кандидатстваш и за военен - изисква се и спорт там.
    Биснез, мениджър, право - са си специалности, които са масово напълнени с хора дето иска да имат платена работа и учат уж щото тва е платено. Да, ама не.
    А нима професията учител (примерно) ще бъде по-добре платена?

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Е ти все разнородни специалности си изброил. От готварство, та през мениджър, та чак до полицай.
    Не гледай само да си вадиш хляба, гледай да учиш нещо, което ти харесва, защото в противен случай е безсмислено. Съветвам те да преглеждаш хубаво какви предмети се учат за всяка една специалност и какъв е планът на обучение, така ще имаш по-ясна преценка и по-лесно ще избереш кое е за теб.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Реши с какво искаш да се занимаваш след като завършиш. След това виж какво образованието ти трябва за това. След това провери в кои университети има нужната специалност. После провери какво точно се учи там, виж дали ще ти хареса. И след това виж как се кандидатства.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    Цитирай Първоначално написано от POLLINA Виж мнението
    А нима професията учител (примерно) ще бъде по-добре платена?
    Какво имаш предвид? Познавам учителка от малък град, която си изкарва по 2 бона на месец. Преподава в техникум математика и физика, отделно дава частни уроци на ученици от основно и средно. Всеки ден и е ангажиран поне до 8-9 вечерта, включвам и събота и неделя където събира на групи по 3-4 човека.
    Всеки си знае възможностите. Това, че има учители дето са изкарали 20 години и заплатата им е 500лв си е чисто техен проблем. Има ли желание, има и начин

Правото е хубав избор, но освен БЕЛ трябва да те бива и в историята (страшно любим предмет).В правото трябва да се зубри много членове, алинеи, параграфи иска много учене, но ако имаш желание и ти харесва давай!С желание всичко се постига!

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    Цитирай Първоначално написано от mimsssssss Виж мнението
    Какво имаш предвид? Познавам учителка от малък град, която си изкарва по 2 бона на месец. Преподава в техникум математика и физика, отделно дава частни уроци на ученици от основно и средно. Всеки ден и е ангажиран поне до 8-9 вечерта, включвам и събота и неделя където събира на групи по 3-4 човека.
    Всеки си знае възможностите. Това, че има учители дето са изкарали 20 години и заплатата им е 500лв си е чисто техен проблем. Има ли желание, има и начин
    Това са единични случаи.
    Не смятам,че е перспективна професия,което е жалко. Но.. всеки със собствената си преценка.

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    За правото се изисква история и БЕЛ, поне доколкото аз знам.

Иначе не гледай само колко добре платена е дадена професия, а гледай да ти е приятна и да те е кеф да отидеш на работа, ако разбираш какво искам да ти кажа.

За съжеление по история не съм толкова добър, но по български се справям доста добре

за матурата, мисля че ще бъде английски втория предмет. Просто по география и история не се спрявам добре

но все пак не ми се учи много много нещо свързани с английски и т.н. Просто да си взема матурата с този предмет
    Последно редактирано от waller12345 : 01-22-2013 на 08:28

Кой клас си?
    Историята ти трябва само за кандидат-студентските изпити... евентуално. Т.е. дори и да не ти е силна, ако не си 12 клас, имаш време да се подготвиш. Ако искаш право, де. А в НБУ може да се кандидатства с тест. Има въпроси и по история, но не ти е нужна толкова голяма подготовка, колкото ако трябва да развиваш тема.

Както казах - това ми е последна година и завършвам. Нямам толкова време. А и не мисля, че ще се справя. Просто не харесвам историята, тези години... Всичко трябва да се помни, не е за мен

Моля, ако може някой да ми помогне имам задача с тая програма(Microsoft Access 2003). Не бях на училище, защото бях болна и няма кой да ми помогне. Наистина ще се радвам ако някой може да ми помогне. Наистина е важно, иначе нямаше да се моля
    Ето я и задачата:
    Проектирайте база от данни за:
    Информационна система, която да обслужва заемната в кварталната видеотека. Системата е предназначена да подпомага работата на служителя във видеотеката.
    Системата трябва да включва следните функции:
    1.Актулизация:
    - добавяне - нова видеокасета/нов абонат;
    - изтриване на видеокасета/абонат;
    - заемане/връщане на видеокасетата;
    2.Справки/отчети/:
    - абонат - лични данни за даден/всички/ абонат;
    - видеокасета - данните за дадена/всички/ видеокасета;
    - списък на всички видеокасети, които са налични;
    - списък на всички видеокасети, които са наети в момента и информация за абонатите, които ги използват;
    - даден абонат кои касети ползва в момента;
    - кои видеокасети са ползвани от даден абонат;
    - кои абонати са в нарушение;
    - списък, който да съдържа информация за номерата на видеокасетите с определен актьор или жанр, ако абонат желае да наеме такава видеокасета.
    Последно редактирано от roza3030 : 01-22-2013 на 12:52

Цитирай Първоначално написано от waller12345 Виж мнението
    Както казах - това ми е последна година и завършвам. Нямам толкова време. А и не мисля, че ще се справя. Просто не харесвам историята, тези години... Всичко трябва да се помни, не е за мен
    Каза, че завършваш скоро, а това е разтегливо понятие. ; )
    Ако искаш да учиш Право, Мениджмънт или нещо "по-сериозно", освен да се пробваш в НБУ, друг начин не виждам. Пробните изпити скоро започват, а ти не си започнал и да се готвиш.
    По-добре се ориентирай към нещо с физическа сила...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си