Цитирай Първоначално написано от Hidayet Виж мнението
Здравейте! Исках да попитам българите, които живеят в САЩ:
1. В кой щат живеете? Georgia
2. Лесно ли си уредихте живота там? може да се каже, че всичко стана доста бързо, за лесно , ами не, не беше лесно. Дойдохме в такова време, че нямаше как да бъде лесно както пири повечето хора, които са тук от 90те- началото на 2000, но не се оплаквам.
3. Как ви приемат местните? Добре, тъй като почти никой не знае къде е това, а и сме единственото българско семейство тук. Като се има и предвид , че всеки е от някъде и имигранти бол, хората са свикнали и никога не съм имала проблеми
4. По-висок стандарт на живот ли имате? може да се каже
Общо взето ме интересува животът там. Ще се радвам, ако някой отговори.

Относно тези, които са учили там доволни ли са от образованието и много ли са високи цените за университет?
много зависи за кой град/щат си се насочил. Повечето хора, които искат да дойдат тук се целят все към големите и известни градове като NYC или LA, San Francisco, а там е прекалено скъпо за новодошли. Не казвам, че е невъзможно, просто е много трудно. И като цяло в северните щати се води, че са по-скъпи колежите. Ако се справяш добре обаче, ще ти предоставят възможности като заем , може и стипендия да вземеш. Просто трябва да се учи, а не да се разчита на това, което една голяма час от българите смятат, а именно, че американците са тъпи и образователната им система е на много по-ниско ниво. Примерно моят колеж е около 30к на година (2 семестъра) като включим и учебниците, които никак не са евтини, но имам стипендия, която покрива 90%