.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Hybrid View

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от vladyman Виж мнението
    Съдейки от въпроса ти, съм 100% сигурен, че не си готов да пишеш сценарий. Освен всичко останало трябва да познаваш начина по който функционира киното, как се снима филм, трябва също така да знаеш кой ще режисира, кой ще продуцира, кой ще играе във филма, с какъв бюджет ще разполагаш и т.н. и т.н...

Все пак, ще ти отговоря накратко: сценарий се пише ползвайки специализиран софтуер. Аз съм монтажист обаче, така че не мога да ти препоръчам програма за сценарий. Освен специализиран софтуер, си има и специални формати (pacing, развитие на увод-завръзка-развръзка веригата и т.н.) които човек трябва да познава.

Накратко - сядай и чети. В И-нет е пълно с качествена литература и видео материали по темата.
    Напълно боса съм по темата, но е пълна глупост, че за да напишеш сценарий, трябва да знаеш кой ще режисира и кой ще участва.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Напълно боса съм по темата, но е пълна глупост, че за да напишеш сценарий, трябва да знаеш кой ще режисира и кой ще участва.
    Права си, и аз се чудех какво има впредвид въпросния господин, ни както и да е . Ако сценария ти е бозав, и Стивън Спилбърг да го режисира, пак нищо няма да се получи.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си