.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 90
    Супер фен Аватара на Tsukuda_Hiroshi

РЕФЕРЕНДУМ - ЗА или ПРОТИВ?

Аз лично мога и ще гласувам ЗА.

По принцип тока БИ ТРЯБВАЛО да поевтинее, след като АЕЦ бЪде завЪршен. Казвам "би трябвало", защото след тов сЪщо може да бЪде спекулирано с цената.
    *Освен цената на тока, ще бЪдат открити много работни места. ПЪрво - докато се строи обекта, второ след построяването му и пускането му в експлоатация, сЪщо ще трябва някой да работи там...
    *Казват - вЪрху нестабилна сеизмична зона бил... Да, сЪгласен сЪм! Япония данеби да не е сеизмична зона? Видяхме какво стана вЪв Фукушима... И все пак те имат 40 реактора!!!
    *СтроежЪт щял да излезе 210 милиарда. На човек, това означавало по 2000 и нещо лева. Да, нека! КЪде не сме ги дали?! Поне да има причина... И без това хляба стана лев...

Ето защо аз сЪм ЗА тази електроцентрала, а доводите ПРОТИВ ми се струват смешни.
    Цялата работа според мен е, че Станишев се наяде с парите от проекта и сега Борисов не може да намаже. Ако ставаше вЪпрос ГЕРБ да вземе парата, Борисов с 2 рЪце щеше да скача ЗА...

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Аз съм против конкретния референдум.Това е област, в която решенията трябва да бъдат базирани на експертизи от специалисти, а не от Сульо и Пульо.
    Отделно разходите по референдума са близо 20млн.

Повече от фен Аватара на Delvecchio
    Въпреки,че сделката за централата е неизгодна за България,благодарение на единствените в света социалисти,които защитават интересите на едрия бизнес,ние имаме нужда от реализирането на този проект.Гласуваме ли с не,обричаме България на енергийна зависимост.Токът ще бъде внасян не откъде да е,а от турция,а няма нужда да казвам колко важно е да се държат на страна от икономиката ни хората,които открито заявяват,че ще ни купят.Друг е въпроса,че потенциалът на АЕЦ Козлодуй не е изчерпан и докато може да се добавят нови реактори към една централа,не трябва да се строи нова,само че след като хубавците,които уж защитават интересите ни пред Европа са отписали този вариант,не трябва да им позволяваме да ни отнемат независимостта,срещу комисионни.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Това е въпрос на интереси а и няма кадърни правителства които да се справят както трябва с проекта, изобщо не трябва да има референдум, просто така политиците ще си измият ръцете с народа, а със сигурност резултатът от референдума ще е положителен.
    То инженерите, икономистите и политиците не знаят, народа ще знае
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен Аватара на PurpleDream
    Град
    ....in the rain...
    против
    не знам кой как и къде, но някой ще намаже много, а българския народ кучетата го яли
    Залагате ли?! Спечелихте ли?!
    Че аз умирам, а вас ви презирам!

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от PurpleDream Виж мнението
    против
    не знам кой как и къде, но някой ще намаже много, а българския народ кучетата го яли
    Благодаря, че онагледи тезата ми.
    Именно за това иде реч. Българина не знае, не се интересува, но всичко се приема с голяма доза съмнение ( което не е непременно лошо, дори напротив, но въпроса е, че не се прескача от етапа на съмнението, до етапа на замислянето ) и разбира се, винаги има мнение по въпроси, за които не се е поинтересувал грам.

Както казах, много далеч съм от експерт в областта, но... доколкото ми е известно, произвеждаме значително повече, от нуждите ни. А иначе инвестиции в АЕЦ "Козлодуй" ще излязат нещо от типа на 16 пъти по-малко като сума. Та ако сега производството надхвърля потребностите ни... мисля, че няма нужда да довършвам изречението. : )

Супер фен Аватара на SpiritInBlack
    Ще гласувам за

Град
    ....in the rain...
    чела съм достатъчно мнения против и за на специалисти за да се съглася с тия против, не ми казвай, че не съм се поинтересувала

Твърдо ПРОТИВ. Не ни трябва нова АЕЦ. По- добре да се построят нови реактори в АЕЦ Козлодуй. А колко допълнителни данъци ще трябва да плащаме, докато се изплати това съоръжение. Да не говори, че нямаме ресурса/уранова руда/ трябва да го внасяме от някъде и това ни прави зависими на световните пазари. Ядрените отпадъци. Къде ще ги заровим? В Добруджа където е житницата ли?! Отделно и Вранча е сейзмично-актиивен район. Стане ли ядрена авария заминава половин Европа.

Град
    София
    чела съм достатъчно мнения против и за на специалисти за да се съглася с тия против, не ми казвай, че не съм се поинтересувала
    Ми вместо да се перчиш, можеше да споделиш някой аргумент.

Мега фен Аватара на draid
    против
    Искам да ти чуя тезата ? След като живота на 5-ти реактор изтича 2019 и на 6-ти 2021г. А доставената енергия ок Козлодуй е около 30% от общата производствена мощ. След като 3 от големите ТЕЦ-ове имат живот максимум до 2030-2035. Искам да ми кажеш, как ще покрием потреблението на ток ? Ще купуваме от Турция ли ? И от къде измислихте тая цена 210млрд ??? Инвестицията, която България трябваше да направи е 6.3 млрд. €. Отделен е въпроса дали трябва да се направят 7 и 8 реактор в Козлодуй.

Като цяло България трябва да развива този тип енергия, за да бъде енергийно независима.

Цитирай Първоначално написано от magneticfields Виж мнението
    Твърдо ПРОТИВ. Не ни трябва нова АЕЦ. По- добре да се построят нови реактори в АЕЦ Козлодуй. А колко допълнителни данъци ще трябва да плащаме, докато се изплати това съоръжение. Да не говори, че нямаме ресурса/уранова руда/ трябва да го внасяме от някъде и това ни прави зависими на световните пазари. Ядрените отпадъци. Къде ще ги заровим? В Добруджа където е житницата ли?! Отделно и Вранча е сейзмично-актиивен район. Стане ли ядрена авария заминава половин Европа.
    Белене е проектирана да бъде една от най-сигурните АЕЦ в света. А авариите на атомни централи са изкл. рядкост. Да не говорим че те Румънците и без др. ще построят на границата ни.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от psychopath Виж мнението
    Аз съм против конкретния референдум.Това е област, в която решенията трябва да бъдат базирани на експертизи от специалисти, а не от Сульо и Пульо.
    Toва.

Всеки идиот, който не е прочел и пет реда по въпроса, ще има глас в нещо сериозно. И да си чел, пак не знаеш нищо. Трябват си специалисти.

Няма как да се дострои АЕЦ Козлодуй. Нивата на радиацията там са прекалено високи. Има европейски стандарти по въпроса.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Град
    ....in the rain...
    четох интервю с руски специалист по темата, който е бил в България още преди 11 (не помня точно колко) години като са започнали да мислят за построяването на АЕЦ Белене, човекът си каза, че България произвежда достатъчно електричество и няма нужда от нова централа, ако намеря пак интервюто ще постна линк
    а с тия пари колко щяло да струва на България навсякъде пишат и казват различна цена, за това няма да споря много, но дори и да е 6млрд евро от къде тия пари?
    половината народ в България живее на прага на бедноста, сега само трябва да се хвърлят луди пари за това, та после съвсем да живеем в страх да не стане авария
    и да попитам не бяха ли пак руснаците с идеята за Чернобил ? прекрасно им се получи, да.....
    четох и мнения също и за това, че щели да използват модерни и подобрени материали за построяването и, но кой ще я строи? руска фирма? да даваме парите на руснаците, да си строят централата тук на по безопасно място
    сума ти държави за без електроцентрали и си се справят добре, а ние си имаме, България не е огромна държава, един АЕЦ стига

Град
    ....in the rain...
    http://www.dnes.bg/politika/2013/01/...-belene.178237
    не го четох тук мнението, но е същия човек

Преди 11г България произвеждаше много електроенергия, ама тогава работеха и 1-4 реактори на козлодуй които бяха 440MW, сега те не работят, а скоро няма да работят и 5 и 6, тогава вече ще имаме недостиг на електроенергия. Отделен е въпроса, че за да се излезе от кризата трябва да се влагат пари във високите технологии, а не в земеделие и пътища. Със земеделие или туризъм, никоя държава не е прокопсала. Също така тази централа ще отвори много работни места, както за нискоквалифициран персонал, така и за хората във високите технологии, разбирай хора от интелектуалната прослойка, в момента тия хора изтичат от България като вода през сито...

Град
    ....in the rain...
    една електроцентрала няма да спре хората да бягат от България, дори може повече да избягат от страх като се построи какво може да се случи ;д;д

може ли да помоля ако намерите мнение на специалист, който е ЗА построяването да ми пратите линк
    чела съм статии, новини и простотии ЗА, но не съм търсила точно мнение на специалист по ядрена енергетика or something

Ела в ТУ-София Енергомашиностроителен факултет - катедра топло и ядрена енергетика и ще получиш мнения на специалисти колкото щеш.

И стига с тия схеми какво може да стане. Шанса да стане авария в АЕЦ в България е хиляди пъти по-малка от тази да ти падне саксия на главата. Като не сте се запознали с цялостната система на изграждане на АЕЦ и системите за сигурност, не всявайте паника и не правете заключения че седим върху бомба със закъснител.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    четох интервю с руски специалист по темата, който е бил в България още преди 11 (не помня точно колко) години като са започнали да мислят за построяването на АЕЦ Белене, човекът си каза, че България произвежда достатъчно електричество и няма нужда от нова централа, ако намеря пак интервюто ще постна линк
    а с тия пари колко щяло да струва на България навсякъде пишат и казват различна цена, за това няма да споря много, но дори и да е 6млрд евро от къде тия пари?
    половината народ в България живее на прага на бедноста, сега само трябва да се хвърлят луди пари за това, та после съвсем да живеем в страх да не стане авария
    и да попитам не бяха ли пак руснаците с идеята за Чернобил ? прекрасно им се получи, да.....
    четох и мнения също и за това, че щели да използват модерни и подобрени материали за построяването и, но кой ще я строи? руска фирма? да даваме парите на руснаците, да си строят централата тук на по безопасно място
    сума ти държави за без електроцентрали и си се справят добре, а ние си имаме, България не е огромна държава, един АЕЦ стига
    я кажи какво имаш против руснаците?
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Чернобил няма нищо общо със сегашната руска атомна индустрия, той стана заради прибързаната политика на СССР.

Град
    ....in the rain...
    ^нищо против нямам към руснаците ;д

draid, ами то да ти кажа, едва ли има много хора запознати със системите на АЕЦ, обаче ще се засилят всички да гласуват, кой с мнение, кой без, кой защото няма какво друго да прави в неделя

като искате толкова хора супер запознати с цялата тая работа, нека гласуват само политици и учени, и специалисти, не както каза някой в темата 'сульо и пульо'
    каквото и да става вече все ще има недоволни, неразбрани, ядосани, отчаяни ...

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Въпроса трябва да се решава от управляващите, от тях зависи дали ще е печеливш проекта или не(т.е. дали някой ще се облагодетелства, чии интереси са засегнати и т.н.), т.е. въпроса не е инженерен и технически, ами политикономически.

А тия некадърници не биха се справили с нещо от такъв мащаб така, че да е изгодно за нас.

А народа може единствено да гласува според това любимата му партия за или против е.

Супер фен Аватара на SpiritInBlack
    трябва да ви забранят на глупаците да имате право на глас

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от SpiritInBlack Виж мнението
    трябва да ви забранят на глупаците да имате право на глас
    Само ретардите го повтарят това, или всички могат да гласуват, или никой, или едните имат право да си гласуват според интересите а другите не? Така е в демокрацията, щом не го знаеш това, изобщо не се занимавай с такива теми.
    А и това че някой е умен, не означава, че е по-добър от другите в гласуването.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Само ретардите го повтарят това, или всички могат да гласуват, или никой, или едните имат право да си гласуват според интересите а другите не? Така е в демокрацията, щом не го знаеш това, изобщо не се занимавай с такива теми.
    А и това че някой е умен, не означава, че е по-добър от другите в гласуването.
    Пак. Не е до ум, а до специалност. Не виждам логиката учител по педагогика (примерно) да гласува за въпроси, засягащи ядрени физици. Само специалист може да каже твърдо кое е по-добре. Не ние. За мен това гласуване е пълна идиотщина.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Banned Мега фен
    ЗА... но аз така или иначе нямам правото да гласувам ... България се нуждае от работни места,а това може да осигури доста .... може би и ще поевтинее тока ... но наистина това не е работа за всеки 2ри

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си