Цитирай Първоначално написано от Ukhtar Виж мнението
Много говориш и нищо не казваш.

Защо според теб Белене е икономически обоснован проект? Конкретно, точно и ясно, молим.
Добре кажи ти кво имаш предвид, като гледам с кви идеи изкачаш, я ти се обоснови с нещо, кажи за тия веи-та може и да се съглася ?

Иначе..... не съм казал, че Белене е далаверата на века, няма кво да се лъжем и Белене не е кой знае ква китка, но е някакъв план. Мога да ти кажа, кое е икономически необосновано, Икономически необосновано е както казах и по-рано в темата, ние като държава да нямаме начертан дългосрочен план как ще развиваме ядрената си енергетика и изобщо ще я развиваме ли. Това, което всеки може да види са едни хаотични политически действия, които поне аз си обяснявам,че са в следствие влиянието върху България от други държави, но това е друга тема.... По-лошото е, че без план ние сме обречени, не може днес да се говори как ще се строи Белене, утре да се говори как на нейно място ще се строи газова централа, а на следващия ден да преговаряш с инвеститори отново за АЕЦ и т.н.
Ако някой излезе и каже, че твърдо ще строим 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ Козлодуй съм с двете ръце, че това е по-добре от Белене..... ама не да дойдат някви частници да си построят двата блока тука и след тва като спрат 5-ти и 6-ти блок всичко да стане частно и да си ни ебът както искат, а да знам, че държавата държи контролния пакет акции от проекта. Ний си дадохме електроразпределителните дружества на частници, веи-тата са частни, дай сега и Аец-а да ни е частен и тая хазна откъде ще влиза нещо вътре само от данъци, такси и акцизи ли ? За толко години показахме, че можем да разпродадем цялата държава, което на практика стана, според теб дали няма да стане същото и с Аец Козлодуй, ако дойде някой икономически гигант да си построи двата блока и след това да погълне атомната ни централа ?
Нека ако сме държава, която мисли за бъдещето си да имаме дългосрочни икономически планове, нека да не е Белене, но аз като гледам как през ден си сменяме приоритетите, не виждам до къде ще я докараме.
И пак ще питам, някой сигурен ли е, че ще удължат сроковете за експлоатация на 5-ти и 6-ти блок на Козлодуй ?