- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Противозачатъчни
Калпазанче, вече ходих да давам кръв за хормонални изследвания..
Като ми дойде цикъла съвсем скоро, пак ще отида да дам (каза, че следи някакви фази) и след това тя ще ми каже какво да пия, но просто спомена противозачатъчни и ми е интересно..
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Отлагай максимално и търси и друго мнение, ако се стигне до там. Изследвай и кръвосъсирването, ако ще ги пиеш. Има и една мутация за склонност към тромбофилия- не е зле да изследваш и нея, да не ти изиграе лоша шега.
Настоявай за гестагени/Инофолик. Иди и на ендокринолог. Пусни си пролактин- забравих да ти го напиша в първия пост.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
ох душа, мога спокойно да те сложа до инструкция за употреба, в която са посочени страничните/гадните ефекти..
(без да се обиждаш)
И на еднокринолог съм ходила заради щитовидната жлеза, защото имах някакви минимални отклонения от нормите..
и те това е..
4XCOKИ
АГ получават парички от мед представители, като ви тъпчат с ОК. Замислете се.
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Пак съм аз..
Изписаха ми някакви противозачатъчни, които за пръв път чувам, а и в нета няма никакви отзиви за тях..
Някоя пила ли е 'гестодет'?!
Опаковката е 100 метра дълга с 2345375 вида рак, т.е. тези, които приемали противозачатъчни имала леееееко по-висок риск за заболяване от 389539867363 болести и още 29853425235 странични ефекта..
Гинеколожката само ми ми каза, че в началото можело да имам напрежение в гърдите и главоболие..
Последно редактирано от ShtrudeL : 02-18-2013 на 13:51
4XCOKИ
ShtudeL, как върви приема на хапчетата?
На мен също ми изписаха, но Хлое.
Един момент невнимание - цял живот страдание.
НЕ на войната по пътищата!
4XCOKИ
На мен ми предстои тепърва да започна, изчаквам си менструацията да ме навести. Доколкото успях да разбера, опасно било да пушиш, докато взимаш противозачатъчни. И май смъртните случаи, споменати по-горе, от това да се случили. Знаете ли нещо?
Нямам представа, не пуша, ама и малко пресилено ми звучи. :3
4XCOKИ
ОХ калпазанче! Ако един ден дойда при теб и ме пратиш на още 20 лекаря и изледвания, ще ти тръшна вратата!![]()
Много е преувеличено всичкото това. Ако беше тооооолкова вредно и опасно, нямаше изобщо да произвеждат противозачатъчни и толкова много жени по света да ги пият. :3
Като те чета понякога, имам чувството, че ще умра след 5 години от 29058345 вида болести. :333333
4XCOKИ
Ама така е редно. Щот аз сега ходя по мъките от такива, които не ме пратиха на още 20 лекаря за изследване. И треперя всеки месец дали не се е появила бучка и на кой ден ще ми дойде. Ако не бях уравновесена, досега да съм си застреляла умниците, дето ме натъпкаха с тва.
Аз пих 4 години противозачатъчни. Предписаха ми ги по повод на това, че си прецаках тотално цикъла от едно времешното "спешно" лекарство (Постинор Дуо, ако някой си го спомня). След това продължих да ги пия, за да се предпазвам от бременност по препоръка на гинеколожката ми.
Пих първо Регулон, след това Ясмин.
Моите наблюдения: докато бях на противозачатъчни умирах за сладки неща и пържено, не можех да се спра на пържените картофки (все едно съм нон-стоп във фазата преди цикъл). След като ги спрях чувствително ми намаля желанието за вредни храни. Трупнатите килограмчета обаче още си ги нося. От друга страна една моя колежка ми сподели, че също пие противозачатъчни, не ми е споделила каква марка, но някъде около 2 години и е слаба като вейка. На всеки действат различно, но по-често за съжаление е ефектът като при мен.
За косата - не бих казала, че има някакъв ефект, може би ако косата ти е по-мазна, няма да бъде толкова мазна. Пъпките обаче наистина изчезват (противозачатъчните регулират хормоналния баланс и от там и тези козметични предимства).
Добре е да взимаш хапчето по едно и също време на денонощието, ако е възможно в един и същи час - най-добре. Аз лично си бях навила телефона да ми звъни всяка вечер в 11 и си го взимах тогава. Освен това гледай да не пропускаш - ако това стане - прочети си пак указанието и направи каквото пише. Ако закъснееш доста или пропуснеш прием добре е принципно да използвате и други предпазни средства с приятеля ти, поне докато ти дойде. Ако си пропуснала съответно ще ти дойде. Някой противозачатъчни трябва да се пият в определен ред, а не което ти падне хапче от опаковката.
Иначе като свършиш опаковката правиш 7-дневна пауза, в която ти идва (което явно не е точно цикъл поради някакви причини, може би защото няма овулация), но си е точно като цикъл на "усещане". Като минат 7-те дни започваш нова опаковка. Т.е. цикълът ти ще бъде 28 дни. Докато пиех противозачатъчни ми идваше на втория ден, след като съм свършила опаковката, сутрин, почти като по часовник и следва да отбележа, че през този период не съм имала никакви болки при идването (които сега ми се случват понякога), не знам дали е от хапчетата. Сега цикълът ми е на около 30-31 дни (както си беше и преди да започна да пия (к'во да кажа майната й на Луната, аз съм по календар).
Друго - да, през първия месец от приема, противозачатъчните не предпазват от забременяване. Това е така, защото им трябва време да подействат и да е сигурно, че няма овулация. От втория месец обикновено вече е safe. И тук трябва да отбележа най-големият плюс - сексът е супер! Ако си имаш постоянен партньор и сте здрави от венерически болести, не знам как след това ще се върнете към кондомите (ние не успяхме, признавам си виновно). Другото, което е, че някои хапчетата влияят на либидото...
И накрая - напротив, прочети си всички странични ефекти, за да знаеш, че ако почувстваш някакъв дискомфорт , той може да е причинен от хапчетата и да можеш веднага да се консултираш с твоя лекар да ти ги смени. Естествено, че има и някои доста плашещи, но няма лекарствен продукт, който да бъде пуснат на пазара, ако причинява такива страшни неща на хората често и по принцип. Тези страшни ефекти обикновено са свързани с тежки алергични и имунни реакции към някой от съставките на продукта.
Болестите - и аз четох, че след продължителен прием е възможно да се появи предпоставка за рак. Но това е при прием над 5 години. За това и аз лично ги спрях. Много мислех, преди да започна да ги приемам за по-дълъг период от време, но прецених, че и една непредвидена бременност или аборт могат да навредят много на здравето ми. 4 години бяха достатъчни, за да ме изкарат поне от тийн годините.
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.
Много благодаря за мнението. ( :
Само не разбрах..
Сега пия първия блистер от 21 хапчета.. Сега съм на 12-тото... след като го свърша, ще ми дойде ли? Тогава и е почивката от 7 дни. И после какво? Би трябвало да ми дойде към 12-13 април..
ЗНачи какво? Ще ми 'дойде' фалшиво в тоя период от 7 дни и после пак ще ми дойде когато трябва?! :О И колко трае това течение, което идва след като свърши блистера.. :3
4XCOKИ
Моята опаковка съдържа 28 хапчета, като 21 от тях са активни (жълти), а 7 са плацебо (бели). Първо се пият жълтите, след това белите, за да не се изгуби тренинга от приемането. Гинеколог-ендокриложката ми каза да ги пия 3 години без прекъсвания и без почивки, както е при други противозачатъчни.
StrudeL, твоите хапчета едноцветни ли са в блистерите?
ПП: Имам поликистозни яйчници и хормоните ми не са в нормата.
Последно редактирано от titkos : 03-24-2013 на 13:09
4XCOKИ
И моите имат стрелкички и се редуват Понеделник (Пн), Вторник (Вт), Сряда (Ср)... Само, че, както казах - моите 7 бели нямат активни съставки и явно това е почивката при мен, всеки месец. Кръвотечения ми казаха да очаквам, ако пропусна/забравя хапче, това било "наказанието".![]()
Последно редактирано от titkos : 03-24-2013 на 13:09
Пия от миналия май месец. Изписаха ми Диане- 35 и мога да кажа, че промениха коренно живота ми, но четох разни работи и мисля да ходя при гинеколожката да я питам за страничните ефекти и най-вероятно да направим изследвания, и да ги сменя.
Някои отслабват, а други пълнеят. Аз свалих и качих, но това за мен нещо нормално.Косата ми се оправи. Сега по време на цикъл не ме е избила нито една пъпка.
Предписаха ми ги, заради нередовен цикъл.
Последно редактирано от ledenakrasota : 03-23-2013 на 20:45
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Не случайно забраниха Диане35 във Франция... По принцип тия хапчета хич не са шега работа. Аз също си навлякох куп проблеми. И тези проблеми не се усещат в началото, нито в първите седмици, ами се трупаха постепенно , но ми трябваше време да се осъзная. Едното е, че си докарах нечовешка мигрена. Викала съм линейка посред нощ заради тази мигрена.
Другото, което се случи е, че напълнях много. И то едно такова странно напълняване. Бях като подута. Освен това ми се беше появил и целулил. А аз съм супер активна. Животът ми се върти около спорт и танци и за мен това беше нещо ненормално и тогава се усеих. 3 месеца трябваше на организма ми да се изчисти и да се махнат килата и целулита. За съжаление мигрените, макар и по-леки и по-рядко останаха.
В този ред на мисли съм съгласна с Калпазанка. Лекарите в България са супер безотговорни в това отношение и затова е редно да се пуснат и още допълнителни изследвания.
Значи, пиеш 21-те хапчета, след това правиш пауза 7 дни, през която пауза ще дойде цикъла (обаче в упътването пише, че не е менструация, а е подобно течение, но както казах - това ще ти е, докато ги взимаш, пък те гинеколозите си знаят защо не е менструално течение). След 7 дни (или ако пише друго в указанието към твоите хапчета) започваш да пиеш втората опаковка, независимо дали "течението" е свършило, дошло или не. Обикновено "течението" трае колкото и по принцип си ти трае менструалното течение, понякога дори по-малко ( 3-4 дни) и може да не е толкова обилно , както по принцип. След това няма да ти дойде "нормално". Само ако спреш да пиеш хапчетата (примерно пропуснеш) може да ти дойде , въпреки че не му е било време.
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.
Все се съблазнявам и аз да пия хапчета, щото съм си мръсница, но пък ме спира това, че не са особено полезни... но пък толкова хора ги пият...
И в Германия са спрели от употреба Диане-35. Аз също бях с мигрена 4 дни в седмицата. Невролог ми изписа топирамат, който не можех да пия, защото се оказа ензимен индуктор и нямаше да се осъществи действието на ОК, които УЖ пиех за лечение. Изкарах си и белодробна емболия, а кръвното ми си беше 170/100, при положение че нормално съм с 90/60.
Сдобих се и с мастопатия, която ми повишава риска от рак на гърдата. За капак е добре да забременея колкото може в по-ранна възраст и да кърмя възможно най-дълго, да не говорим, че само 1 бременност не ми решава проблема.
Преди година пак се опитаха да ме тъпчат с ОК, но нали вече съм стара лисица, пуснах си хормоните, дори кръвна захар и холестерол и всичко ми е бомба. Имат много поздрави от мен.
4XCOKИ
Освен цигарите, приемът на кафе и алкохол рискови ли са по време на противозачатъчни?
Ами антибиотици, аналгини, парацетамоли?
Последно редактирано от titkos : 03-24-2013 на 15:15