- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.6
Направих си маска с жълтък, зехтин, бадемово масло, кис. мляко, лимонов сок и малко хума за сгъстяване и сега косата ми е толкова мекичка..не мога да и се нарадвам :д
Здравейте, можете ли да ми разясните от киселото мляко, меда, алкохола и жълтъка, кои продукти са изсушаващи и кои омазняващи косата? сега си направих маска с 3витаминол, кис. мляко, мед, алкохол и жълтък, но косата ми седи суха и леко като метла(не е за подстрегване), нещо май не съм си разпределила правилно продуктите -.-
^ така като гледаш има ли нещо,което да е поне леко мазно ?
в маската ти само тривитаминола е омазняващ
меда е неутрален г/д.
и все пак що ли си мисля,че не си отмила както трябва щом стои на клечки
ако е много суха следващия път сложи в маската някакво масло ( бадемово,кокосово,жожоба,
зехтин,пшеничен зародиш и т.н.)
сега просто си сложи малко масло по дължината или някакъв балсам без отмиване, или кристали
Отмих маската без проблеми, но косата ми мирише на жълтък.![]()
аз като че ли като слагам повечко кокосово масло тая миризма на жълтък някак си се неутрализира.. не ми мирише косата така.. иначе от комбинацията жълтък + кисело мляко мирише,но като сложа купена маска в банята +спрея и кристалите като излезна си мирише на хубаво
Винаги, когато си правя маска с жълтък, косата ми мирише на яйца първите 2 часа.
Слагам и купена маска, и кристали, но пак си мирише. :д
Правя си маски с тривитаминол от време на време, когато се сетя... и обикновено след като се изкъпя си втривам хининова вода в корените и не си суша косата. Ако си взема ампули за по-бърз растеж дали ще стане прекалено, възможно ли е да има обратен ефект ?
Аз пък не мисля, че ще има обратен ефект, просто след известно време третиране с маска+хининова вода+ампули я остави да си почине за месец примерно.
А някой къносвал ли си е косата в червено? И ако да, цветът ярко червен ли става, или по-скоро тъмно червен?
Става въпрос за къносване върху горе-долу такъв цвят коса:
![]()
Елсев (:
УБИЙ СКОРОСТТА - СПАСИ ЖИВОТ !
Това, което винаги съм била, утре ще ме прави нещо по - различно
Да, преди си го бях купувала и ми хареса много, но последня път така стана и повече не го искам този шампоан. :Д Последния път си бях взела този за боядисана коса де.
Да ви споделя впечатлението си от хининовият шампоан на Sara българска марка. Нправо съм очаравана това е любимият ми шампоан един лилав струва 1.50. Първият път като се искъпах ми стана заплетена но като я среших стана мекичка и жизнена. после преди къпане си слагам кокосово масло и се къпя с този балсам и после косата става божествена това е една страхотна комбинация, ако решите да пробвате ползвайте само шампоана и маслото без други купешки маски или балсами за да не натоварвате косата с химия.И вече го ползвам от околу 1,5 месеца направо колко много ми порасна косата сигурно 3см защото иначе ми расте много бавно, а и аз я къдря изправям... а и едно трикче много полезно,но сигно го знаете, но да споделя когато си изправяте косата слагайте на връхчетата малко кокосово масло..
^ какво значи други химии ? то кокосовото масло не е химия![]()
преди или след пресата ? щото ако е преди - не,мерси,масло преди преса е ужасна комбинация
Вярно ли е, че ако си слагаш кристали преди да използваш преса, защитават косата? Защото на мен ми се струва странно, защото стои мазно на косата, а когато пресата мине отгоре излиза пара и все едно буквално се изгаря ;д