.
Отговор в тема
Страница 11 от 13 ПървиПърви ... 78910111213 ПоследнаПърви
Резултати от 251 до 275 от общо 316
    Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от skatew Виж мнението
    а с мишка се разбира ?
    Затова има убийци и изнасилвачи
    За това държавата ни е на такова дередже се казва...
    ПУУ! О-СТА-ВКА! ДОЛУ ОПИТИТЕ С ЖИВОТНИ, ДА ЖИВЕЯТ ТЕЗИ С ЦИГАНИ И ВЕГЕТАРИАНЦИ!

Мега фен Аватара на skatew
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    Е, ако искаш да спасиш мишката може и върху себе си да го тестваш. На който не му допадат тестовете с животни да не си купува козметика и лекарства.
    Ако го напиша 100 пъти, по-разбираемо ли ще е. Това, което ще ослепи мишката, на 95% ще те ослепи и теб.
    Втория ред не го ли прочете?
    Вивисекцията е нещо варварско и напълно ненужно във времето, в което живеем. Това, че масата продукти се тестват върху животните не значи, че няма по-надеждни и удачни начини. Ако искаш и 2000 пъти го напиши...
    Ти пък най-неадекватния пример даде; да, ако си изсипя 1 шише шампоан в окото 95% ще ослепея, то трябва да си идиот, те мишката за това я тестват.
    Правят се тестове върху животни за какво ли не. За едното тютюнопушене, от което масата хора се разболяват с рак на белия дроб, се тества върху всякакви животни и колкото и дим да издишат този рак не може да бъде възпроизведен, но въпреки това тестовете продължават.
    Едно 75% от страничните ефекти, проявени при животните не се наблюдават при хората.
    Знаеш ли, че едни от най-често използваните лекарствени продукти - аспиринът, инсулинът и пеницилинът НЕ са минали успешно тестовете върху животни.
    Около 92% от лекарствата, които са преминали тестовете върху животни се оказват безполезни или твърде опасни, когато се тестват при хората.
    С всичко изписано целях да покажа колко безсмислено и варварско е тестването на продукти върху животни.
    Експериментирането върху клетъчни култури дава 80-85% точност. Техниката е толкова напреднала, а хората са си свикнали по старому и даже върло защитават, както горната студентка по медицина, тази за мен брутална и напълно ненужна практика.
    http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
    I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
    who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
    are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
    who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
    on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
    who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
    how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...

Точно пеницилинът си е достатъчно ефективен при мишки и първо така е тестван преди да се даде на хора.
    Няма да се занимавам да пиша едно и също сто пъти, очевидно достатъчно от експериментите с животни са ефективни, за да се ползват. А докторите и всички в биологичните науки са убийци, точно така е.

// Не съм студентка по медицина.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Втория ред не го ли прочете?
    Вивисекцията е нещо варварско и напълно ненужно във времето, в което живеем. Това, че масата продукти се тестват върху животните не значи, че няма по-надеждни и удачни начини. Ако искаш и 2000 пъти го напиши...
    Ти пък най-неадекватния пример даде; да, ако си изсипя 1 шише шампоан в окото 95% ще ослепея, то трябва да си идиот, те мишката за това я тестват.
    Правят се тестове върху животни за какво ли не. За едното тютюнопушене, от което масата хора се разболяват с рак на белия дроб, се тества върху всякакви животни и колкото и дим да издишат този рак не може да бъде възпроизведен, но въпреки това тестовете продължават.
    Едно 75% от страничните ефекти, проявени при животните не се наблюдават при хората.
    Знаеш ли, че едни от най-често използваните лекарствени продукти - аспиринът, инсулинът и пеницилинът НЕ са минали успешно тестовете върху животни.
    Около 92% от лекарствата, които са преминали тестовете върху животни се оказват безполезни или твърде опасни, когато се тестват при хората.
    С всичко изписано целях да покажа колко безсмислено и варварско е тестването на продукти върху животни.
    Експериментирането върху клетъчни култури дава 80-85% точност. Техниката е толкова напреднала, а хората са си свикнали по старому и даже върло защитават, както горната студентка по медицина, тази за мен брутална и напълно ненужна практика.
    Прав си! Лекарите и учените са садисти!

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Това , което ще ослепи мишката , е приложено върху нея в такава огромна токсична концентрация на активното вещество , каквато дори не е близка до това , което се слага в продукта предназначен за хора. За да се види от кой момент нататък ще се появи какъв вид неблагоприятна реакция , и колко силна. То просто няма КАК да е я ослепи. Да тестваме потенциално канцерогенно вещество в много силна концентрация , приложено на чувствителна зона , за неопределено дълго време , и мишката ослепява , O Kаква Изненада(!) много научихме от този тест , безценен урок , много полезен за човечеството и науката , няма що.
    Има алтернативни методи , и аз не съм медик/учен и не мога да ги изредя. Има много марки , избегнали тази практика , продуктите им са безопасни , ползвани и продължават да се ползват от хиляди хора , без никой да е ослепял. Има марки , ползващи органични и т.н. природни продукти , растителни екстракти , билки , доказано безобидни , които нямат нужда от тестване. Щом съществуват тези варианти , значи е възможно , и аз спя по-спокойно използвайки тях и препоръчвайки тях. Пък който иска да ми вика будала , и да се опитва иронично да принизява по форумите моите разбирания и предпочитания , не се засягам въобще.

Цитирай Първоначално написано от BlackWings Виж мнението
    Това , което ще ослепи мишката , е приложено върху нея в такава огромна токсична концентрация на активното вещество , каквато дори не е близка до това , което се слага в продукта предназначен за хора. За да се види от кой момент нататък ще се появи какъв вид неблагоприятна реакция , и колко силна. То просто няма КАК да е я ослепи. Да тестваме потенциално канцерогенно вещество в много силна концентрация , приложено на чувствителна зона , за неопределено дълго време , и мишката ослепява , O Kаква Изненада(!) много научихме от този тест , безценен урок , много полезен за човечеството и науката , няма що.
    Има алтернативни методи , и аз не съм медик/учен и не мога да ги изредя. Има много марки , избегнали тази практика , продуктите им са безопасни , ползвани и продължават да се ползват от хиляди хора , без никой да е ослепял. Има марки , ползващи органични и т.н. природни продукти , растителни екстракти , билки , доказано безобидни , които нямат нужда от тестване. Щом съществуват тези варианти , значи е възможно , и аз спя по-спокойно използвайки тях и препоръчвайки тях. Пък който иска да ми вика будала , и да се опитва иронично да принизява по форумите моите разбирания и предпочитания , не се засягам въобще.
    Хем твърдиш, че знаеш как се провеждат експериментите и че има алтернативни методи, хем не можеш да ги изредиш и не си "медик"?!

Мега фен Аватара на skatew
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Хем твърдиш, че знаеш как се провеждат експериментите и че има алтернативни методи, хем не можеш да ги изредиш и не си "медик"?!
    Е?

Hayashi, останал съм с впечатление, че си. Каквото и да казваш по колкото и пъти има разногласия по тази тема и очевидно имаме различни мнения. Аз имах предмет "Лабораторни животни" и не мисля, да ви преразказвам какво съм научил, но наистина алтернативни методи ИМА. Обожавам животните и за мен всички опити с животни, с всякакви видове животни, е изключително нехуманно и отвратително. Всяко живо същество трябва да бъде уважавано и третирано както подобава, а не да се гаври човек с него и да изпитва продукти върху него.
    За жалост колкото повече израствам като човек, толкова повече виждам разликата в начина ми на мислене с този на масата хора.
    http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
    I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
    who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
    are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
    who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
    on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
    who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
    how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...

Град
    във форума
    Ти по-голям медик ли си от мен , като си напълно сигурен , че в никакъв случай не е възможно да има абсолютно никакви (безопасни и сигурни) алтернативи?! На какъв тип образование , и каква научна степен , и колко годишна професионална практика в областта , и в колко страни , се опираш на това твърдение?
    Последно редактирано от BlackWings : 07-08-2014 на 20:11

ама то е възможно и извънземни да има... Явно това е най-сигурният тест, щом е масова И ЗАДЪЛЖИТЕЛНА практика при въвеждане на ново вещество, което се прилага върху хора. Казвам ВЕЩЕСТВО, не продукт! Щото ако взема един вече тестван шампоан и му сменя етикета, не ми е нужно да го тествам наново и мога да се пъча колко съм хуманен...
    Аз имах предмет "Лабораторни животни" и не мисля, да ви преразказвам какво съм научил, но наистина алтернативни методи ИМА. Обожавам животните и за мен всички опити с животни, с всякакви видове животни, е изключително нехуманно и отвратително. Всяко живо същество трябва да бъде уважавано и третирано както подобава, а не да се гаври човек с него и да изпитва продукти върху него.
    За жалост колкото повече израствам като човек, толкова повече виждам разликата в начина ми на мислене с този на масата хора.
    Е, аз съм нямал... Я ми обясни какви са тези методи? Защо е задължително новите неща да се тестват първо върху животни и после върху доброволци? Да не би учените и медиците да не са чули за тези начини или просто им е кеф да тероризират мишки и зайчета?
    И аз обичам животните, ама предпочитам едно зайче да си изгуби зрението вместо аз... Сигурен съм, че и ти си на това мнение, така че недей да се правиш на светец!
    Извинявай, "израсналия" човек, ама кифленските ФБ статуси не се броят за аргумент.

Град
    във форума
    Не мили мой , представи си , че не всеки е на твоето мнение. Явно медиците и учените са чували за тези методи , защото съществуват , повтарям съществуват , компании нетестващи продуктите и съставките си , и тях ги ползват и продължават да ползват хиляди хора , и никой представи си не е ослепял , как ли става това? Явно тестват по други методи , явно използват съставки , за които не е нужно тестване , явно не измислят нови и нови космически химии ламтейки за пари. Явно може. И знам , че много ти се иска да има тук велика световна конспирация , и всички ние да сме будали , които ги лъжат , че да може сарказмът и цинизмът ти да са оправдани. Но истината е че хора , на които им пука - явно има , етични компании , на които им пука - има , учени които откриват безопасни методи - има . Едно време при средновековни условия , при липса на технологии , преди големите медицински открития , може и да е имало реална полза от опитите върху животни , най-вече в медицината , може би и при козметиката. В днешни дни толкова открити вещества и толкова доказано безопасни съставки , които могат да се ползват , тези практики вече са забранени със закон в много страни ( и хората в тях не са слепи) , и е въпрос на време да изчезнат напълно най-накрая. Ако нямаш угризения да ползваш най-новия шампоан оцапан с кръв и болка , ползвай го след като няма проблем за теб , това си е твой избор и имаш пълното право на него. Но не бъди циничен пред хора , които не са като теб.

ЕЕ, да си дойдем на думата! Сега казваш, че има компании, които не измислят нищо ново и не тестват върху животни... Да, съгласен съм, че има.
    За мен също, козметиката е последното нещо, което си заслужава да се развива с цената на живот, пък било то и на мишка... Казвам само, че всяка една съставка е тествана върху животно и човек, включително на тези компании, които "не тестват".

Град
    във форума
    И какво му е тествано на следното ( цитирам от крема ми за кожички) - Запарка от лимони , пчелен восък , масло от ший , соево масло , студено пресовано масло от авокадо , масло от манго , екстра върджин кокосово масло , масло от ленено семе , покълнало жито , рициново масло екстракт от гардения , цитрал* , лимонен* , цитронелол * , *срещат се естествено в етеричните масла.
    Скъсали са се да ги тестват

А на бас! Може преди 50 години да са го тествали, но са! Според теб как на някой му е хрумнало да събере въпросните и да ти забърка вълшебното кремче, ако не е изпробвал действието на всяка една съставка?

Град
    във форума
    Пфф страшен си Спориш за спорта , симпатяга.
    Поздравявам те , че тонът ти се промени от първото ти писане в темата насам , но пък тогава не беше много информиран , и искаше само да разбуниш духовете на миролюбиво място.
    Каза че обичаш животните - отново те поздравявам . Можеш да допринесеш за това да не страдат , като купуваш козметика от нетестващи марки , или тестващи нови продукти с нови методи. Ако тропаш с крак че "няма пък , ако животни не страдат , то аз ще ослепея" , значи просто не си за тази тема , тук сме любители на риска

Виж, аз принципно говоря спокойно. Уверявам те, че тази тема не може да ме информира за нищо различно от това, че има много наивни момиченца.
    Обичам животните, но за мен "целта оправдава средствата" и, ако цената за откриване на ново лекарство е 5 мишки и 1 зайче, бих ги пожертвал.
    Не ползвам козметика, ако изключим шампоаните и сапуна... Пак ти казвам, всяка съставка е тествана, така че няма никакво значение на коя марка ще е продукта... Ти може и да обичаш риска, но никоя компания за милиони и милиарди не го обича...

Мега фен Аватара на tori
    А на бас! Може преди 50 години да са го тествали, но са! Според теб как на някой му е хрумнало да събере въпросните и да ти забърка вълшебното кремче, ако не е изпробвал действието на всяка една съставка?
    Това са масла, извлечени от ядки, семена и плодове. С малко познания от учебниците по ботаника можеш да вържеш нещата и да се сетиш, че няма да навредят.

А тея учебници по ботаника са писани от някой, който се е родил научен?

Мега фен Аватара на tori
    Ми не, точно в това се и коренят нещата. Всичко е изпробвано като съставка, къде с гризкане, къде в нечии очи, къде по неволя и някак си не е нужно всичко да се изпробва пак и пак и пак и пак и пак...

Ми, то и не се изпробва пак и пак... Никой няма да се занимава да открива топлата вода... На това разчитат и компаниите , които "не тестват продуктите си върху животни"... Те продават продукти с вече тествани съставки. Чакат някой друг да свърши мръсната работа, но тя пак е свършена...

Град
    във форума
    Уверявам те , че темата може да те информира най-малко за алтернативните методи , тъй като неколкократно попита за тях.
    http://www.peta.org/issues/animals-u...nimal-testing/
    http://www.crueltyfreeinternational....d-alternatives
    Но не ми се превежда , ако ти се чете - чети.

Най общо : Тест ин-витро - чип съдържащ човешки клетки - кожни , кръвни , имитират структурата и функцията на човешки органи и системи от органи , възпроизвеждат човешката физиология , тестове на основата на клетки и тъкани , компютърни симулации , "микродозиране" с доброволци , техники чрез ядрено-магнитен резонанс , които проучва на нивото на един неврон. (Да , това и аз сега го прочетох)

Наивно е да смяташ , че в 21 век , единственият и сигурен начин да провериш дали един шампоан ще те ослепи , е като измъчваш стотици живи животни до смърт. Наивно е да смяташ , че всички са балъци , че няма по-точни и по-хуманни методи , и че всички компании тестват върху животни, каквото и да казват.

Лека нощ от мен
    Последно редактирано от BlackWings : 07-08-2014 на 21:41

Мега фен Аватара на tori
    Ми, то и не се изпробва пак и пак... Никой няма да се занимава да открива топлата вода... На това разчитат и компаниите , които "не тестват продуктите си върху животни"... Те продават продукти с вече тествани съставки. Чакат някой друг да свърши мръсната работа, но тя пак е свършена...
    Тя тая работа така или иначе е направена веднъж, шампоан е ослепил няколко мишки вече, защо отново? Ти като знаеш, че си алергичен към гъби например не ходиш на всеки шест месеца да се тъпчеш с такива, нали? Губи се логиката някак си. Точно за това и повечето от козметиката ми е точно на марки, които не тестват. Защото колкото и пъти да капнеш Даф в окото на мишка, в колкото и очи да капеш като брой и колкото и мишки да трябва да умрат, резултата е един и същ. Нужно ли е да повтаряш и потретваш едно и също нещо като методите дори не са чак толкова сигурни?

Малка вметка: Освен това не знам кой гений би слагал пудра в нечие око като е повече от ясно, че тя ще го раздразни заради агрегатното си състояние и после окото ще е доста по-чувствително.

Ама аз от началото на темата казвам, че и компаниите, които тестват, пак не тестват вече открити вещества и продукти... Те тестват само новите, които ще въвеждат на пазара...

Мега фен Аватара на tori
    Не всеки ден някой открива нещо ново като формула, молим. По-склонна съм да вярвам, че някой си тества партидите, за да си върже гащите, отколкото че само новите неща биват слагани в очите на животни.

Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Не всеки ден някой открива нещо ново като формула, молим. По-склонна съм да вярвам, че някой си тества партидите, за да си върже гащите, отколкото че само новите неща биват слагани в очите на животни.
    Хаха, недей така, моля те! Та те дори и зайците не могат да се множат толкова, че да оцелеят като вид след такова изтребление...
    Линковете не работят.

anonymous895156
    Guest
    an7raks, понякога е по-добре да се откажеш, вместо да минаваш на общи приказки.
    http://www.neavs.org/research/limitations

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си