- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Нека спрем тестването на козметични продукти върху животните
Мисля, че искаш да направиш сапун, в който знаеш какво има и откъде е дошло. Можеш да вземеш рецептата на баба и да я осъвремениш, да добавиш глезотиики и воала. Но тая основа за сапун сама по себе си е готов продукт, който не знаеш откъде идва и какво има в него.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Balea (марка на ДМ) тестват ли върху животни? (кажете не, кажете не)
Когато я търсих и аз, не я намерих и вярвам, че не.Поне се надявам. Интересува ме и за Essence и Catrice.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Аз на такова не вярвам. Те и Ейвън така твърдят.Искам независим източник.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
включвам се в темата ама те повечето ТЕСТВАТ .. ъм,защо в списъка на НЕ тестваните присъства и ейвън ?
Последно редактирано от FuCKkK13 : 05-11-2013 на 18:16
Моля, тези които имат възможност да подпишат петицията против вивисекцията:
http://www.stopvivisection.eu/bg
![]()
Темата е старичка, но искам да подчертая, че Орифлейм ТЕСТВАТ върху животни. Не присъстват нито в черния, нито в белия списък, но продават в Китай. Мисля, че това е достатъчно показателно. От марките декоративна козметика НЕ тествана върху животни се сещам за Urban Decay, Too Faced и доста по-достъпната Gosh. Essence и Catrice също би трябвало да са cruelty free, но там е на вяра към сайта.
let them have the
stage
so long
as I need not be
in the
audience.
На яйцата винаги пише какви са кокошките.
Bioderma, The Body Shop, Avon , Oriflame се тестват в/у животни! Някой има ли информация дали рефан тестват защото са ми много съмнителни
Oriflame не са тествали нещата си върху животни никога от самото си създаване.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
nyx и mac тестват ли върху животни?
http://ask.fm/iwwkaa
NYX не тестват нито съставки , нито краен продукт , и са в международния бял списък на PETA за "Cruelty free" компании.
M.A.C. тестват по всички параграфи , притежават се от Estee Lauder , които са едни от най-големите тестващи гиганти в козметичната индустрия. Освен това продават в Китай , където тестването е задължително по закон , и ги има в черния списък на PETA.
Произведените в Китай неща се тестват, не продаваните в Китай. В Китай не вярвам да няма Нивеа например, които не тестват.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Напротив , тестват се и произвежданите , и продаваните на територията на Китай. Китайците изискват сертификати от чуждестранните компании , че са провели съответните тестове , за да им позволят изобщо да открият магазини в страната. Просто е забранено жител на Китай да има от къде да си купи на негова земя козметика , която да не е тествана. (Вероятно международните сайтове като ebay са изключение). За това и много (американски , европейски ) компании които се водеха нетестващи , си махната печата на такива , и PETA ги махна от белия си списък , само и само да си сложат фирмени магазини в Китай , и да печелят пари И от там. M.A.C. е точно случая.
Последно редактирано от BlackWings : 05-06-2014 на 14:57
Ужас. Значи в Китай няма Нивеа?
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Нивеа е голяма заблуда за добронамерения потребител. Писали са си в официалния сайт сърцераздирателни изявления , че са против тестовете , и не тестват върху краен продукт (?). Но продават в Китай , имат дори официален китайски сайт - http://www.nivea.com.cn/ => Тестват си преспокойно , и аз не спонсорирам козметиката им.
Разбих ли те
Много е отчайващо като вземе човек да си подбира по този параграф козметиката.
Последно редактирано от BlackWings : 05-06-2014 на 16:04
Ужас.
Почти няма фирми, които не тестват.
А то е напълно излишно, тъй като реакциите на човек и на животно от едно и също вещество са коренно различни.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more