- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- В коя държава бихте емигрирали ?
Аз пък харесвам точно такива емоционални хора.
Не мога да си представя да бъда заобиколена от скучни хора и зомбита с промити мозъци. В държави като Италия,Испания,Гърция.. си живеят в някакъв друг свят просто.Не стига, че имат адски красоти относно природа, ами и като външност и характер са адски красиви и интересни. Архитектурата им, културата, музиката, храната, езиците им..всичко ми харесва в тия държави.
Много пламенни хора са, точно като за мен.:Д
Последно редактирано от LovEsIckk : 02-18-2013 на 21:09
Швеция понеже има една, ако не и най-добре развитата социална политика в света ( 75 % от данъците се реализират в тази област ), яки жени, не се бутат в конфликти, заради "някой си", от 200 години не са участвали във война, но иначе хитро продават военна техника на евреите и им взимат парите. Референдумите там са истински, не като нашите измислици и влизат в ЕС само формално, иначе отказаха всичките глупави закони, както и да си дадат валутата, а чрез находищата на нефт и природен газ в Северно море никой не може да и "спре кранчето", а данъците са минимални, водач в развитието на правата на човека... И най-вече, че изобщо скандинавците са страхотни хора ( само финландците са малко забутани ) и се позовавам на лични познати и едноседмичен престой в Стокхолм. Да не говорим, че шведите изобщо не търпят мюсюлмани и такива като нашите етнически групи да им се качват на главите - така избухна голям скандал около това, че в Швеция мюсюлманите живеят само привидно по законите, иначе си гледат шериата. Страхотна природа и чистота, дух за борбеност у хората, от пущинак какво са направили, а ние сме на обратния принцип. + Volvo/Saab < 3 Много неща са, няма да пиша романи, но основното е, че хората сами си коват съдбата, не чакат чудо или "някой да ги оправи"...
Последно редактирано от JagAlskarDig : 02-19-2013 на 10:21
„Зрелост, това е способността да осъзнаваш предела на своите възможности."
Вярно е, че българите сме сравнително емоционален народ и като такъв си пасваме с други страстни хора като италианци, испанци или латиноамериканци много повече, отколкото със скандинавци или германци.
Обаче италианците са ми прекалени вече. Ако имаш среща с италианец в 8, ще дойде в 11, а аз мразя непунктуални хора. Освен това мъжете са фешъни, а жените им са кифли, което е гнусно.
Испанците са малко по-умерени и нормални, ама жените им са грозни за съжаление.
Няма чалми, защото е студено в роби и сандали толкова на север. Сааб не фалираха ли преди година ако не и повече ? Помня, че и в Швеция имаше някаква история със самоубийстватаИ съм останал с впечатление, че шведите имат голямо его, а и езика им е малко странен
A и лично за мен климата също е фактор.
n00bs
^ По-скоро във Южна Америка,отколкото в Северна.В Северна Америка народът е безпочвен,плосък и голяма част от него безмозъчен.Наистина,не са ограничени хора,не са до такава степен расисти,както повечето народи,но са ми ужасно тъпи и ниско интелигентни./А аз като българка оплювах повечето народи...типична черта на българина/
Има голяма емигрантска вълна от Иран/Ирак и повечето шведи въобще не ги харесват, поне тези, които познавам лично това са ми казвали. Езикът им е изключително лесен за научаване и много приятен, но звучи странно, факт. Ако не за хората, то поне за езика във Финландия съм убеден, че е ужасен - 14 падежа и като във френския има огромна разлика между произнасяне и писане, доколкото при шведския всичко е почти 1 към 1. Сааб фалираха, но реших да не го вметвам, понеже тях ги броя като визитка, както часовниците за Швейцария, примерно. Има самоубийства, но от статистиката, която съм чел най-много на мъже са в Австралия, а на жени/общо не знам как стоят нещата, принципно скандинавците са в топ 10, но това са под +/- 1к като брой. С егото са добре, отнасят се зле само срещу мюсюлмани, в отношенията ми към мен винаги съм срещал точни хора, пък и хора всякакви, както навсякъде по света. Само като забавен пример ще спомена, че една негърка във Франция, където трябваше да подготви работна среща с майка ми беше вдигнала скандал, че е подранила, а имало точен час ( за 5 мин. човек, а е някакъв там организатор, а не от бизнес делегацията ), а шведите чуват, че си българин, ок. Климатът си е до човека.
„Зрелост, това е способността да осъзнаваш предела на своите възможности."
Странно, но аз не съм чул в Южна Америка някоя страна да се хвали с голям интелект/изобретатели, нещо което да е доказателство за "неплоскост".
Според мен трябва да се направи нещо срещу арабското нашествие, никъде нищо не се споменава за това ... А Европа се набъка с чалми.
n00bs
Да и не. Че е ужасен, ужасен е, много е труден и не можеш да си правиш аналогия с други езици, просто трябва да назубриш лексиката. Ама граматиката им е изключително логична и лесна за научаване, просто е обемна. В повечето случаи както се пише, така се и изговаря, езика им се води фонетичен.
Просто понякога съкращават някои думи или изобщо не ги изговарят и това създава илюзия. Например minä olen ..... ("аз съм .....") в разговорната реч го казват като olen ...... и според окончанието на думата разбират за кой род и число на глагола става дума. Хубав е езика, много приятен за слушане и интересен за учене![]()
Нямам предвид това,хората там са тъпи и не от страна на точните науки.Доста от тях не могат да си спелуват дори името,а ''езика'' им в социалните мрежи е под всякаква критика.Американците може да дават вид на престижен,образован и цивилизован народ,но са далеч от това /нямам намерение да правя съпоставка с българите,ние като народ сме.../
Американската мечта = американската лъжа.
Това го чувам от всеки, който си идва от там.
Eми, честно да ти кажа, те си идват и заминават пак.
Все пак е по-добре и по-уредено от кошмара тук. Но все пак не смятам, че е най-добрия вариант за емиграция.