- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Бойно изкуство за момиче :)
Тогава що направо не си се запише на бокс и БЖЖ, примерно ?
няма смисъл да се записва и на бокс и на БЖЖ , най добре е да се метна направо на ММА ! : )
ESL !!!
Абе, точно по БЖЖ в България няма кой знае колко добри школи. Надали на тренировките по ММА ще го научи свястно. Никога не съм го харесвал ММА и никога не бих го препоръчал, особено за момиче.
Една приятелка е тренирала няколко години киокушин кай и мога да ви кажа, че ѝ се е отразило много добре, има идеалното тяло. Бих ѝ и го препоръчал на авторката
момичето си решава ние не можем да и заповядаме за отиде на ММА или на кик бокс , карате и т.н.
ESL !!!
Хайде и аз да изкажа мнение по въпроса. ^^ Много е важно за какво точно се тренира здраве, самоотбрана или просто за спорта. От тук вече се избира дали ще е бойно изкуство или боен спорт ( да има разлика ). Ако е за самоотбрана, силовите спортове като бокс, ММА, борба, кик бокс, спортно карате и тн. не са особено полезни. Не отричам, че боксьорите и борците са добри на улицата, но не са достатъчно добри ( зависят много от физическата сила ). Добрата самоотбрана трябва да ефективна срещу всеки вид нападение, да се учи бързо, да няма излишни техники и да позволява на по - слабия да се защити от по - силния. Така в търсене преди няколко години открих бойното изкуство Wing Tsun и останах доста доволен. Според легендата то е направено от жена. Помагало ми е във всяка ситуация включително срещу боксьори, ММА и там подобни, за това го препоръчвам. И все пак една от най - добрите системи за самоотбрана си остава Smith & Wesson. При нея всичко се състой от едно движение ( изваждаш пистолета, прицелваш се и стреляш ). Ако е за спорта мисля, че всички бойни спортове са си добри в това и всичко зависи от собствени препрочитания. Ако пък е за здраве... Хъм тук съм много бос. Знам единствено Чи Гун/ Ци Гун, но никога не съм практикувал нещо подобно.
ако ти трябва самоотбрана намери някой трениран боец, който е фен на бас рутън и ще те направи стрийтфайтър от класа!
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Бокс.
FUCK RULES !!!
Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал
Уинг Чун рабира се!
Поздравявам те за желанието и ако се чудиш на какво и не можеш да си избереш се запиши на ММАНо е малко по-грубичък спорт
![]()
За самозащита бих препоръчал крав мага - там те учат точно как да се справяш в ситуации тип "уличен бой" - някой те напада - отпред, отзад, с оръжие, на земята и т.н. Според мен ще ти е много полезно. По същата логика може и самбо, но на мен лично крав мага ми допада повече.
Ако е за изкуството - избори кооооолкото щеш - всичките видове карате - до, шотокан; таекуондо, айкидо, уинг-чун ( ако си фенка на Ип Ман) и т.н.
Пробвай Крав Мага много е яко става за и за момичета и за момчета, Аз съм много много доволна от него.Разгледай мойта побликация и помисли.....
Крав Мага? Къде? При нинджата Алексчо Петров?http://daobg.com/index.php?showtopic=45274
Най-доброто БИ за теб е лека атлетика или по точно спринт.Защото каквото и да тренираш като ти излезе някой див и пиян селянин сичко се обезмисля.
искам да попитам някой тренира ли кану каяк,и ако да за колко време се получават плочките?
sportuvai kakvoto iskash, no sam si ostanal s vpechatlenieto che "Grapling" sportovete ne sa mnogo podhodqshti tochno za momiche
Първо не си стара изобщо, аз започнах да тренирам бокс на 17 така че...иначе избери кик-бокс или муай-тай имат голямо разнообразие като цяло.
"Andrea, Runway is a fashion magazine, so an interest in fashion is crucial." -The Devil wears Prada