.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 57
    Супер фен Аватара на minchorna
    Защо всички очакват на 25 да вземат 1000+ заплата? Какви примери? Човека е на 45 ,работи в частна болница и кара А8.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Ей тва имах предвид. Че са си заслужили парите, щото докато вземат специалност и натрупат опит, са разчитали на мизерни пари. А и замъгляващият фактор частна болница не е за подценяване. Зад мониторите сте наясно със заплащането, ама давате само тези примери, които ви изнасят на тезата.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Зад монитора в момента съм на работа Давам пример,който поиска за медицината.Колежките в офиса (частна фирма,аз съм в отдел счетоводство) имат по 10-11 години стаж и вземат 2500+ заплата.От 2 месеца съм тук на стаж и вземам над 700 лв(като прибавим и 50 лв ваучери за храна) Примери много,просто човек не трябва да тръгва с очакването ,че като има диплома за висше и автоматично получава 1000 лв+ заплата от 1-вия месец!

Супер фен Аватара на Oldschool
    Tака, много хора тръгнаха с големите кошници, но е важно да се уточнят някои неща:

1. Първа работа ли ти е?
    2. Имаш ли възможност за развитие според теб (и не, не говоря за мъгляво обещание за увеличение на заплатата)?

Аз лично не бих и обмислял подобна оферта, защото съм изградил CV и име, НО едно време съм тръгнал от ниски заплати и работех за точно това CV и име, които сега са толкова сериозни. И понякога е по-добре да поустискаш на 450 лева, отколкото пример да станеш барманче за 900 - инвестиция е

Дам... мислете какво работите, защото това отива в CV-то ви и когато искате да започнете сериозна работа, и ви питат какво сте работили преди, ако кажете "сервитьор/барман", шансовете да ви вземат са малки...
    Мога да дам пример с мен... първата ми работа беше като помощник готвач в единия от хотелите към Гранд Хотел Варна АД и в трудовата ми книжка пише като работодател точно Гранд Хотел Варна. Когато отидох на интервю за работа в Кауфланд и ме питаха какво съм работил преди, и им казах, че съм работил към Гранд Хотел Варна, ме взеха на работа без много други въпроси, понеже им е ясно, че е голяма фирма и хората там работят в екип (нещо което се изисква почти навсякъде... да можеш да работиш в екип с други хора). Сега Май месец стават 2 години откакто работя в Кауфланд, ако отида евентуално да си търся друга работа, и в CV-то ми пише, че съм работил 2 години в Кауфланд, ще имам доста по-голям шанс да ме вземат отколкото ако съм работил като барман, понеже Кауфланд е една от най-големите фирми в България и е доста сериозна, която не търпи мързеливи и несериозни служители...
    "Всичко отдалечено от морето е провинция." Ъ. Хемингуей
    Може и да плува, може и да лети, но не го прави защото го мързи!

Мишинка
    BrainDamage

хахахахахахахаха, всъщност ХАХАХАХАХАХАХАХА

Знаех си, че ще започнете да се смеете, понеже не знаете каква точно е работата в Кауфланд...
    Повярвайте ми, не е само зареждане на стока.
    Това е една малка част от работата...

Мишинка
    BrainDamage

1. аз бих назначил човек, който е работил като барман пред някой, който няма трудов стаж
    2. Гранд Хотел Варна ме разсмя
    3. Кауфланд е една от най-големите фирми в България? Ха-ха-ха... ХА
    4. Не искам да казвам в моето CV какви неща пише, че ще се депресираш

Цитирай Първоначално написано от Oldschool Виж мнението
    1. аз бих назначил човек, който е работил като барман пред някой, който няма трудов стаж
    2. Гранд Хотел Варна ме разсмя
    3. Кауфланд е една от най-големите фирми в България? Ха-ха-ха... ХА
    4. Не искам да казвам в моето CV какви неща пише, че ще се депресираш
    Сподели на нас бедните откъм стаж

не и в темата, но може на лс

не и в темата, но може на лс
    чакам.

Не знам на колко си, но ти говоря за себе си, на 21 години съм с две сравнително сериозни фирми в CV-то.
    И да, Кауфланд е една от най-големите фирми в България... За 2011 е на 7мо място на най-големите работодатели в страната с над 4200 служители.
    И аз искам да разбера...

Мишинка
    BrainDamage

пратих...

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Цитирай Първоначално написано от MaLyKoLiU Виж мнението
    Аз все се чудя защо 85-90% от студентите се записват да учат за нещо, което нямат намерение да работят през живота си?
    Само за да кажеш, че имаш висше образование... и като завършиш и си на 24 тръгнеш да си търсиш работа, нямаш никакъв опит и едното ти висше образование не ти помага щом не е по това което искаш да работиш.
    Защото има много неориентирани с това какво точно искат да се занимават. Във втори курс питат "Ама аз с това какво мога да работя?" и изпадаш в недоумение. Повечето студенти си гледат кефа и живота, мислят на момента какво ще е. Такива завършват и пишат във форумите как са учили и обиждат дадената специалност и държавата. За такива хора мога да кажа, че въобще нищо не знаят и цели четири години са си бъркали в носа. На повечето им се налага да работят, но се справят със студентството и с работата.
    Никой нищо няма да ти поднесе на тепсия. Пълно е с информация, за която не знае този-онзи и се оправдава, като плюе по образователната система. Който иска да се развива, въпреки трудностите, намира начин.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Мега фен Аватара на Chacho
    Аз пък ще кажа, че ако си мислите, че в университета ще ви подготвят за професията, жестоко се лъжете. Там се дават основи и академична подготовка. Ти си се специализираш после на своя глава. Тва ВУЗ-а не е машина за плюене на работоспособни. Плюе мислещи хора, които сами тряа си се ориентират.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Мога ли в CV-то си да напиша, че съм работил (и ръководил отдел) във фирма Костинброд Синтетикс енд Хард Дръгс ООД, която е водеща за страната?

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Аз пък ще кажа, че ако си мислите, че в университета ще ви подготвят за професията, жестоко се лъжете. Там се дават основи и академична подготовка. Ти си се специализираш после на своя глава. Тва ВУЗ-а не е машина за плюене на работоспособни. Плюе мислещи хора, които сами тряа си се ориентират.
    ПС: В CV-то включваш това, което си искаш.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

The Ruler of Tides Мега фен Аватара на NaOH
    Град
    /dev/null
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    То пък понеже медицината ТУК е доходоносна
    Fixed.

Кой ти стои в България ениуей? Ако разбираш нещо, обираш си крушите и отиваш в бяла държава, където ще ти признаят наистина знанията и няма да ти се изхилят и да ти дадат смешна заплатка. Не мога да опиша каква е обстановката в добрите фирми извън България, всички са сплотен колектив и постоянно се смеят и се шегуват един с друг, прекрасно е

Goddess Мега фен Аватара на LovEsIckk
    Град
    Навсякъде, по всяко време
    дуди, да не си напуснал пак България?

The Ruler of Tides Мега фен Аватара на NaOH
    Град
    /dev/null
    Мдам, пак съм в чужбина.
    Глоби, ще те разочаровам, всички от офиса ме търсят за помощ и вече започнах няколко проекта да върша. Дори ме нарекоха 'ценен кадър'.

глоби, що не се задавиш с кур и умреш?

носител си на хепатит

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Бих работил партиен секретар в Партията на Илко.
    Grumpy old madman

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    От офис до офис разликата е голяма :/
    Засега имам само 1 легална работа в трудовата книжка и нямам наблюдение относно това как се отнасят към написаното в нея, другите хора.

Спрете да завиждате на Илко, че е постигнал мечтата на всеки безделник и има свой собствен хеликоптер, бил той и на батерии.
    Последно редактирано от yakuza_ : 03-22-2013 на 14:48
    n00bs

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Аз лично не бих и обмислял подобна оферта, защото съм изградил CV и име, НО едно време съм тръгнал от ниски заплати и работех за точно това CV и име, които сега са толкова сериозни. И понякога е по-добре да поустискаш на 450 лева, отколкото пример да станеш барманче за 900 - инвестиция е
    This. Реално и на строеж се изкарват повече от 400 лева, но дори и да си намериш неплатен стаж, който ти е по специалността и ще ти отвори врати след това за да се развиваш, пак е по-добре. По темата няма достатъчно информация, но в някои специалности се започва от малко, но заплатата бързо расте.

Цитирай Първоначално написано от NaOH Виж мнението
    Fixed.

Кой ти стои в България ениуей? Ако разбираш нещо, обираш си крушите и отиваш в бяла държава, където ще ти признаят наистина знанията и няма да ти се изхилят и да ти дадат смешна заплатка. Не мога да опиша каква е обстановката в добрите фирми извън България, всички са сплотен колектив и постоянно се смеят и се шегуват един с друг, прекрасно е
    Точно пък в софтуерните фирми в БГ, които те касаят, колектива обикновено е млад и сплотен, няма фиксиран час в който да се явиш на работа и можеш да се ебаваш и с шефа си.
    Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
    Oder bist du selbst in Wahrheit f test test

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си