- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Според вас коя магистратура е по-добра
„ПРИЛОЖНА ПСИХОЛОГИЯ"
ПРОФЕСИОНАЛНО НАПРАВЛЕНИЕ: Психология
ОБРАЗОВАТЕЛНО-КВАЛИФИКАЦИОННА СТЕПЕН: магистър
ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ: психолог
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ОБУЧЕНИЕТО: 2 семестъра
ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ: редовна, държавна поръчка
УСЛОВИЯ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ:
за държавна поръчка - диплома за завършена ОКС „бакалавър" в професионалното направление Психология
за неспециалисти - диплома за завършена ОКС „бакалавър" по професионалните направления Педагогика, Педагогика на обучението по..., Социални дейности, Икономика
ФОРМА НА ДИПЛОМИРАНЕ: писмен държавен изпит
ТАКСА: за неспециалисти - допълнително обучение с такса от 700 лв.
или
„КОНСУЛТАТИВНА ПСИХОЛОГИЯ"
ПРОФЕСИОНАЛНО НАПРАВЛЕНИЕ: Психология
ОБРАЗОВАТЕЛНО-КВАЛИФИКАЦИОННА СТЕПЕН: магистър
ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ: психолог
ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ: редовна, държавна поръчка
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ОБУЧЕНИЕТО: 2 семестъра
УСЛОВИЯ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ:
за държавна поръчка - диплома за завършена ОКС „бакалавър" в професионалното направление Психология
за неспециалисти - диплома за завършена ОКС „бакалавър" по професионалните направления Педагогика, Педагогика на обучението по..., Социални дейности, Икономика
ФОРМА НА ДИПЛОМИРАНЕ: писмен държавен изпит
ТАКСА: за неспециалисти - допълнително обучение с такса от 700 лв.
-----
и каква е разликата между двете?
Ами в Уикипедия има обяснено и за 2-те психологии. Честно казано не намирам голяма разлика каква психология ще запишеш.
И двете са супер в гъза, щото в България работа за психолози няма! Ти пък чак и магистратура ли се излъга да запишеш? Тя бакалавърската степен не струва, та това... изгуби си времето само... после ще станеш магазинер/ка...
но все пак има хора, които работят по специалността си и са психолози.
много обременявате хората с негативните си убеждения. това, че вас ви е страх, че няма да си намерите работа не значи, че трябва да насъсквате и другите . Айде всички да станем програмисти, да сме спокойни, че ще си намерим работа.![]()
И с двете ще завършиш зад щанда, така че какво се чудиш?
Всъщност имам идея да си отворя частен кабинет.
тогава втората.
преди да прочета този ти коментар, щях да кажа първата, заради преподаването;
и все пак, много несериозно стои тази 1-годишна програма, за която би следвало да си постлал с бакалавър по психология. но пловдивският явно държи да бъде пародия на университет (дори повече от останалите)...
успех!
Има някво допълнително обучение, ама и аз не знам точно как стоят нещата още. Щом за кабинет трябва консултативна, значи нея ще избера най-вероятно <3
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
С психология може да се работят доста неща. По-важно е с какво мислиш да се занимаваш. В МВР изкарват добри пари, но е много натоварващо.Най-добре платената е тази, в която правиш прогнозите на пазара и като цяло е свързана с бизнеса (все й забравям името), но ти трябват поне два езика. Аз все още се чудя дали да я карам у нас или навън, но първо да завърша.
![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
С каквото и да е висше образование може да работиш почти каквото си поискаш... зависи какви връзки имаш
Аз познавам психоложка, завършила журналистика в СУ
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Aбе намира се къде да работиш като психолог. Малко повече търсене трябва..
В моята рода има хора, които работят психолози в разни институции и са много добри в работата си.
А за частен кабинет, първо трябва да имаш наложено име и доста парички, та тогава.
Това е малко като адвокатската работа..За да ти се довери някой и да поиска помощ от теб, трябва вече да си се доказал и да имаш име в града.