- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Цветни лещи за очи
Здравейте хора,имам нов бръмбар в главата
Видях,че в ДМ има лещи за очи.Цветни,за промяна на цвета на очите.Когато казах на мама за идеята ми,тя ми каза че съм щяла да си разваля очите,че трябвало специален разтвор бла,бла...Не успя да ме стресне и съм си наумила да си купя лещи.Аз съм с тъмно кафеви очи а искам да си купя лещи,които придават син цвят.Въпросът ми е:Ще си личи ли,че имам лещи ?Ще изглежда ли изкуствено?
Не ми пука какво мислят за мен хората.Важно ми е какво мислят за мен,хората които аз държа на тях!
Слушай майка си.
Знаеш ли лещите каква хигиена изискват ?!
Ако зеницата ти е по-малка и си вземеш лещи със по-отворени зеници изглежда изкуствено. Аз никога не съм си взимала. Също съм чувала, че ако носиш цветни лещи през нощта е много различно - променя се цвета на виждането и е малко размазано. Така съм чувала, но може и да не е вярно.
Според мен цветните лещи са по-скоро за някакво събитие, отколкото за ежедневна употреба. Ако не ти се налага, според мен е напълно безпредметно да слагаш. Аз нося, но са с диоптер и са безцветни (е, имат антирефлексно покритие и се личат). Носенето на лещи не е чак такава философия, каквато всички я описват - да, не можеш да си бръкнеш с мръсните ръце в окото, но едни мокри кърпички и антибактериален гел те оправят в екстремни ситуации, например когато си някъде навън. А разтвора е скъпичък, особено ако си взимаш качествен - моя е 20 лв, но стига за наистина мноого време. Аз нося отскоро и нямам идея за колко точно време е, но една приятелка кара с един вече от година - година и половина, и определено си е инвестиция.
И мойта мама така говореше. Е, това нищо не промени нещата и си взех. Да, личи си. Да, трябва специален разтвор. Ако си ги сложиш както трябва, изобщо няма да ги усещаш. Но дори и най-малката прашинка, влакънце и каквото щеш, дразни.. За това трябва да го почистваш хубаво.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Имах съученичка, която беше с кафеви очи и носеше сини лещи. Стоеше ужасно, защото заниците на лещите бяха големи и се виждаше нейния ирис. Плюс това наистина се иска голяма хигиена за лещите.
^^^
Бургас <3
^ Може и да не използва разтвор всеки път, когато трябва. Много хора не го правят, ама аз предпочитам да бъда стриктна.
- при всяко сваляне на лещите (чистят се от 2-те страни)
- при всяко слагане на лещите (чистят се от 2-те страни)
- изплакване на контейнерите при всяко слагане на лещите
- отделно, ако има прашинки, отива пак разтвор
Една приятелка по бая време си държи един и същ разтвор в контейнерите. Да, нищо не й беше ставало, ама вече от 2 месеца едното й око постоянно се зачервява и се чуди защо. Мерси.
Така че, хигиена се изисква. Дори не мога да си представя да си сваля лещите само след използване на една кирлива мокра кърпичка/гел.
Да, вярно е искат много грижа, а и наистина цветните развалят очите.
Аз съм чела, че по принцип лещите, независимо дали цветни или с диоптер, са вредни за окото, защото ограничават достъпа на кислород и за това е вредно да се носят постоянно. За някакво събитие, да. Освен това си мисля че ако човек ще си взима лещи, по-добре от оптика, а не от ДМ, където се продават козметика и памперси, наред с кучешка храна.
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.
Има толкова грозни цветни лещи, че не е истина. Стоят ми изкуствено, не ми харесват. И лесно можеш да си замърсиш очите, ако не спазваш хигиенните изисквания.
Имах една приятелка от даскало, която беше с кафяви очи и искаше много да са ѝ светли. Беше взела някакви зелени лещи- как да е, ама взе после едни сиви... изглеждаше като от филм на ужасите.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5