.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

Есе: човешкият живот е броеница от бели и черни зърна

Здравейте хора! Имам да пиша това есе по БЕЛ и имам някакви идеи какво ще напиша, но ще съм много благодарна ако си нахвърляте и вашите мисли по темата и ми помогнете малко.
    Мерси!
    Попитай ме щастлива ли съм ?
    - да, поне в мечтите ..

грешен раздел

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Кво му е на раздела?
    Как какво да пишеш? Квото мислиш...живота не е само цветя и рози, има и неприятни моменти , независещи от нас.Нито пък е само черно и бял. Има сиви моменти.
    Не е сложно да завъртиш есето си около тези неща. Може и да пишеш съвсем различно нещо , ако ти е по-добре.
    maDamn

Първо кажи дали знаеш какво е броеница. Ако не знаеш, попитай/прочети някъде, като обърнеш особено внимание кога и как се ползва броеницата. Оттам направи един паралел между "зърната" на броеницата и "повратните моменти" в живота. Посоката която ще поемеш оттам нататък вече си зависи от тезата която гониш - 1)за живота като комбинация ((не)балансирана?) от добро и лошо. 2)за това как(дали?) доброто следва лошото 3) за това дали можеш да "манипулираш" живота (както можеш да манипулираш броеницата) и т.н.

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Съгласна съм с коментара над моя.
    Иначе черните и белите зърна можеш да ги представих като добрата и лошата страна в нашия живот.
    Коя посока ще избереш в живота /както при броеницата/, си зависи от теб, като избирайки своята посока в живота, се стремиш да постигнеш целта си и избирайки посоката си, следваш идеалите си. Сама поемаш по пътя, за да достигнеш някъде.

да и аз около това си мислех да суча
    - да, поне в мечтите ..

училище е грешен раздел?
    - да, поне в мечтите ..

Мерси за коментарите! (:
    - да, поне в мечтите ..

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми