- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- На всички добър късмет-на есен в университет! 12 клас - 2012/2013 VOL. 2
Имам спор с учителя по БЕЛ
Изречението е следното "ала-бала, но от друга страна, знаеше, че бла-бла"
Твърди ми, че запетайка трябва да се сложи само СЛЕД "от друга страна", защото било едносричен съюз и вметната част. Според класа запетайката трябва да се сложи и преди, тоест "но, от друга страна, знаеше, че...". Или изобщо да не се слага ...
Някой ако може да разреши спора и да ми обясни защо е така ...
Утре заминаваме за Созопол, ляляляляля! Много ми е кеф! Ще чета Кант и Платон днес! <3
Да, разсеяна съмИ това е най-голямата причина за тази оценка.Като цяло не е лоша, но няма да ми стигне.Ходя на уроци и съм решила куп тестове
Няма да се откажа и ще продължа да чета пък дано има резултат
.Благодаря ви все пак!
На върха на щастието съм. Получих си служебната бележка от състезанието "Знание за Европа" Имам 6 по история, 6 по англиски...и официално - само подавам документи и съм вътреееее....ЮПИ
maDamn
Грейнджърке Честито !
Имам да правя една голямааа презентация по Историяа съм направила едва 5 слайда и ми трябват още 15 поне.
отмарям 30 минутки -час и се захващам , че и по датски трябва да си слушам касетите .
И вече броя седмиците за да си прибера вкъщи<3
Господи, какви учители имате...
Не знам как да го обясня, честно казано, толкова е очевидно. "От друга страна" е вметнат израз, огражда се със запетайки от двете страни. Учителят ти нещо си е проспал лекциите за едносричните съюзи и кога важат. Взимай каква да е граматика и отивай при него.
мммм , само 5 часа днес, умирам от кеф. Госпожата по СиЛ адски много ми се зарадва,защото тя ме нави за състезанието към СУ и ...йей
Иначе 6цата по физика вчера ми се отрази добре.
maDamn
http://bg-eu.eu/index.php/bg/2012-09-25-08-35-52
Това ли състезание иначе?
Същото.
От 1во до 5то получихме грамоти и награди,като тея на първите 3 места от всичките 9,10,11 и 12 клас отидоха в Брюксел. А останалите 20 от 12 клас май бяхме,които писахме европеистика - 3ма или 4ма не помня бяха оценени с 6 по двата модула АЕ и История.като кака е една от тях![]()
Последно редактирано от granger : 04-18-2013 на 11:10
maDamn
^Честито : )
момичетаа беше ми дадено това, като подчертано беше до след втория въпросителен знак и трябваше да кажа какво е подчертаното изразно средство :
Живот ли бе – да го опишеш?
Живот ли бе – да го разровиш?
Разровиш ли го – ще мирише
и ще горчи като отрова.
а) градация
б)синтактичен паралелизъм
в)сравнение
г)метафори
писах синатактичен паралелизъм ... вие как мислите ?
В мойта сцена на живота,
вече ще си публика,
и от ъгъла ще гледаш,
как ще блестяя..
И аплодират ме, по име викат ме.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=440091 влез...
И в тая ли тема почна да избиваш комплекси ?
3 часа уроче добре ми дойде и съм много доволна от себе си .
Стефчо? Хах, ми не знам,добре се беше подготвил, аз повече на тестовата част и изпитчето по АЕ наблегнах, не толкова частта с Брюксел. Ама доволно де![]()
maDamn
Кой спомена, че няма сертификат за C2 на немски?
Гледам, че в Гьоте- института са въвели някакъв
http://www.goethe.de/ins/bg/sof/lrn/prf/nc2/bgindex.htm
Плам,най-искрено ти честитя!
Аз днеска не ходих на училище. През уикенда мисля да спя,в мечтите си,а всъщност ще правя презентация за държавния и трябва да изям учебника по психология...Завиждайте ми пък!![]()
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
А ваканцията ни беше от 26 април до 6 май или се лъжа?
Не искам да споря.
Само отбелязвам, че според мен учителят е напълно прав.
В противен случай изречението ще се натовари излишно.
Най- добре попитайте отново. Няма откъде да проверя в момента, но съм почти сигурна, че запетая преди "от друга страна" е излишна.
Във въпросното изречение, естествено.
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]
мерси ,Пифи
иначе , дап , от 1ви до 6ти е ваканцията. Аз имам да правя клип и сайт , ама нещо яко ме е хванал мързела, просто не ме пуска...иначе и презентация по география имам да правя,ама лесна работа.
maDamn
В мойта сцена на живота,
вече ще си публика,
и от ъгъла ще гледаш,
как ще блестяя..
И аплодират ме, по име викат ме.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=440091 влез...