.
Отговор в тема
Страница 2 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 105
    Повече от фен Аватара на Kyisi
    Цитирай Първоначално написано от vladyman Виж мнението
    Първо, преувеличаваш. И то много.

Второ, нещата които описваш ги е имало винаги и навсякъде. По времето на родителите ми е било същото. Живял съм три години в UK и около година в САЩ - и там е така. Имам един познат който навремето учи в Корея - и при тях ги има същите неща. Нямам време да пиша в детайли. но нещата които описваш са нормални фази на съзряването през които минава всеки човек - търсенето на "аз"-а, себедоказването, изпъкването, пробването на забраненото и т.н.

Трето, както ти каза другият постър - не виждам теб какво те бърка другите как живеят. Стига да няма ефект конкретно върху теб, ти наистина нямаш право да съдиш другите или да си мислиш, че знаеш по-добре от тях дали са прави или не.

Така, че живей си живота според както смяташ за добре. Ако си бил прав/а някой ден ще покаже.
    +1 . Аз дори смятам, че българското образование е на ниво. Това за аутсайдерите и тн го има навсякъде. Не случайно американците искат българи да им работят,а именно защото учим повече. Изобщо не знам каква е връзката между тея неща дето каза с образованието.

Пп : Всеки ученик е минал през тези работи. Ти говориш по скоро за държанието на учениците отколкото за самото образование.

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Kyisi Виж мнението
    +1 . Аз дори смятам, че българското образование е на ниво. Това за аутсайдерите и тн го има навсякъде. Не случайно американците искат българи да им работят,а именно защото учим повече. Изобщо не знам каква е връзката между тея неща дето каза с образованието.

Пп : Всеки ученик е минал през тези работи. Ти говориш по скоро за държанието на учениците отколкото за самото образование.
    Българското образование НЕ Е на ниво. Американците не ни искат. Иначе не знам какво се жалва, че са го тормозели. Напълно нормално е, щом си слаб и не умееш да се защитаваш. Пък и така слабите характери ги подготвят за живота.
    знам колко отвратително го казвам, но е така

Град
    София
    Точно за това писах че преди са ма тормозили и като се изправиш и се защитиш всичко се оправя
    Improvise Adapt Overcome

Наистина образованието не е на нивото на това в Германия да речем но..
    В странната има много будни и млади хора които за съжаление си отиват от тук заради управниците
    Поколението не е виновно , то взима пример от власта .
    Освен това живяла съм в Германия 16 години от живота си и там ги има тези неща които ти описваш но там децата са научени на дисциплина и бъдещето и нямат нужда да излизат извън държавата за да имат добро образование и добър живот.
    Проблемът не е сегашното поколение а старато което не дава добър пример
    Последно редактирано от girlwithblueeyes : 04-30-2013 на 17:42

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Наистина образованието не е на нивото на това в Германия да речем но...
    Да речеш, че в Герания пък са кой е по-по-най... Ама нали е модерно сега всичко българско да е най-зле...
    Don't worry, be happy!

Факт е че са доста по напреднали във всяко едно отношение от България .
    Там знаят как да си запазят младите хора в странната а тук не става .

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Bubbly Виж мнението
    Да речеш, че в Герания пък са кой е по-по-най... Ама нали е модерно сега всичко българско да е най-зле...
    пфф
    погледни по-далеч от носа си

Голям фен
    А и точно пък немската дисциплина и роботизираното съществуванийце на масата не ми се връзва някак си с идеала за човек, ама въпрос на гледна точка, все пак. Така че тук масата може и да е зле, обаче в никакъв случай по-зле от масата в останалата част на света. Предполагам де. Нито в Китай, нито в САЩ и тн съм била.
    Don't worry, be happy!

Ей там е разликата в Германия децата са научени на дисциплина .
    Тук такава няма и затова положението е такова .

Голям фен

Wink

хахахах еми погледнала съм. Имам диплома за немско средно образование, в момента следвам вече втора година тук.
    Не парадирам за 100%ова обективност, изказвам мнение. Не всичко в тоя живот е "стандарт на живот", демек парички, икономически ръст и тн. Много поздрави
    Don't worry, be happy!

Да но всички тези неща са важни фактори за оставенето на младият човек в дадена държава .

Голям фен
    girlwithblueeyes, права си, не отричам. аз просто се опитвам малко така да се каже по-философски да погледна.
    Don't worry, be happy!

Ами тогава добре ти ако не харесваш държавата и хората защо си отишла там? Значи има нещо което те привлякло .

Мега фен
    А и точно пък немската дисциплина и роботизираното съществуванийце на масата не ми се връзва някак си с идеала за човек, ама въпрос на гледна точка, все пак. Така че тук масата може и да е зле, обаче в никакъв случай по-зле от масата в останалата част на света. Предполагам де. Нито в Китай, нито в САЩ и тн съм била.
    Мда. Такива изказвания никога не съм разбирал. Различна ценностна система предполагам. Със същия успех можеш да твърдиш, че и японците са някакви роботизирани. Вярно, така погледнато сигурно има истина в думите ти, но пък дали проблемът не е в нас ? Аз не виждам проблем в това да бачкам от 9 до 5, да се прибера, да седна с жената и детето да гледаме някой филм, да вечеряме и да си легна. Събота и Неделя да излезем на риболов или просто на разходка. Пък защо не и да оставя лапето да си прави каквото намери за добре, а с жената да излезем из града или да се видим с приятели.

Откъде тая идея, че трябва хем да бачкаш за сносни пари, хем да можеш да си вееш байряка ... не става просто така. Поне за повечето от нас.

Та то в тоя ред на мисли и Б-я не е лошо място да живеене, стига да не живееш 'по български'.

Голям фен
    Еми защо защо и аз това се питам периодично. хахахах С риск да прозвучи супер наивно, но наречи го стечение на
    обстоятелствата или най-точно съдба. Иначе дaлеч не съм мислила за стандарт, заплати, бъдеще за децата ми, ако щеш.
    Друг е въпросът, че сега взема ли кредит, няма мърдане, поне докато не го изплатя, колкото и да не ми се ще да оставам...
    Но все пак да не се отклоняваме от темата.
    Don't worry, be happy!

Голям фен
    Точно въпрос на лично възприятие. По същия начин аз предпочитам да работя за далеч по-
    малко пари, но пък поне донякъде да разполагам с време за себе си и странични занимания.
    Последно редактирано от Bubbly : 04-30-2013 на 18:21
    Don't worry, be happy!

Мега фен
    Еми защо защо и аз това се питам периодично. хахахах С риск да прозвучи супер наивно, но наречи го стечение на
    обстоятелствата или най-точно съдба. Иначе дaлеч не съм мислила за стандарт, заплати, бъдеще за децата ми, ако щеш.
    Друг е въпросът, че сега взема ли кредит, няма мърдане, поне докато не го изплатя, колкото и да не ми се ще да оставам...
    Но все пак да не се отклоняваме от темата.
    Таксите в Германия не са ли нещо от типа на хиляда евро годишно ?

Голям фен
    Няма такси, 200 и нещо евро на семестър за градски транспорт и отделно храна и общежитиевсеки месец, което макар и нищо в сравнение с Англия и тн, пак идва солено, ако ги нямаш.
    Don't worry, be happy!

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Zui Виж мнението
    Здравейте не мога да разбера какво стана с повечето училища в България . Всеки втори 13-14 годишен ми се прави на
    националист щото чул от баща си , че циганите,евреите,турците трябва да бъдат избити . Всяко второ момиче на по 12 години ми ходи с 5 тона грим все едно се снима в холивудски филм прави ми duck face в фейсбук. Пак най трудните години в училище 5-9 клас да не говорим просто подиграват се на момчета/момичета с затлъстяване че са дебели без да мислят , че не са виновни те а могат да имат здравословни проблеми. Подиграват се на хора които са по умни от тях и им завиждат просто нямам думи повечето деца на 14-15 години са толкова комплексирани,елементарни, пъпчиви,пубери.
    Подиграват се без да гледат себе си !!! Гледам от 5-6 клас в голямото междучасие се сабират да пушат цигарки да пийнат една биричка да изпушат по една цигара ганджа и после се връщат в клас. Нямам думи просто ..... Искам да дам съвет на аутсайдерите не се предавайте не позволявайте да ви накарняват самочуствието . БОРЕТЕ СЕ . Не се предавайте . Като ви се подиграват или обиждат не обръщайте внимание. Запишете са на някой спорт. Повечето на тези , които им се подиграват да знаят че са много повече от тях да знаят , че най вероятно примерно някой пъпчив глупак ви се подиграва че най вероятно ще свърши на улицата . Като ви заплашват с бой или ви бият не стойте на едно място отвръщайте на удара защитете се или се обърнете към някой възрастен колкото и да срамно да е . Това е общо взето !
    ти пък си много повече като обиди другата страна... г/д. описа себе си - както някой нареждат циганите в момента ти нареждаш пуберите и честно казано всички знаем мисленето на 12-13-14-15,че някой и 16-17-18 годишни ( да не казвам и нагоре щото има и такива на които цял живот не им идва сивото)така че не виждам що ги нареждаш.. следвай си примера без да се самоизтъкваш за откривател на световно чудо ..

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от Zui Виж мнението
    Точно за това писах че преди са ма тормозили и като се изправиш и се защитиш всичко се оправя
    И к'во, сега си голям гангстер ли?

Сигурен ли си, че не си от същите онези, срещу които ревеш, че се правели на интересни...?

Мен пък ме дразнят хора като тебе,дето мислят,че точно по тяхно време е най-тежко и всичко запада.Ти какво мислип,че преди 20-30 години не са се смеели на дебелите/грозните/различните на такива години,или че 5-6-7 клас не са пропушвали?Айде бабини глупости.Това са детски истории.Надрастват се.Децата са жестоки и тва е факт.Смеят се на другите,подиграват се и това винаги е било така,така е и ще бъде така.Не си мисли,че в момента е различно.И аз съм тормозен горе-долу на тея години.А малко по-късно и аз съм тормозил хора.В момента аз съм се променил,въпросните хора-също.С някои от тях дори сме в доста добри,да не кажа приятелски,отношения.Детск ите глупости се израстват.Не може да очакваш от 14-годишно лапе да има напълно изградена ценностна система.Доста си мислят,че имат,обаче след няколко години им става ясно колко смешни са били тези им идеи.На колкото и години да е човек,той се мисли за голям,зрял,готов за живота и т.н.Това не е така.Децата се държат по определен начин,в каквато и епоха да живеят.И първото мнение по темата,което ти определи за малоумно,всъщност е доста точно.Стига си мрънкал/а.

Мега фен
    Подигравките че са били факт и преди 20-30 години така е - принципно може да си на 14, 24, 34, 44, 54... години и пак да ти се подиграват явно или не до толкова. Това нещо го е имало, има го и ще го има навсякъде по света. Даже и в САЩ го има. Проблемът у нас обаче е по-тревожен. Нормално е всеки набор да има своите издънки, но ненормалното започва тогава, когато издънките и нормалните си сменят местата по брой (познайте в полза на кого). Затова сегашната ситуация изглежда по-стряскаща. А дали само ще изглежда или действително ще стане това времето ще покаже.

Според мен все повече се върви към регрес и вината не е само у младите родители - как да възпитаваш ценности у един подрастващ, как да го накараш да учи, да се опитва да бъде човек, да не мисли само за разврат, алкохол и наркотици когато в неговата държава всяко хлапе знае, че законът е врата в полето (най-малкото!; да не изреждам). Въобще доста е трудно подрастващите да се изградят като възпитани, интелигентни и мислещи хора в държава в която отрицателните примери изобилстват за сметка на положителните. Това е от eдната страна. А от другата страна, когато на самите родители им липсват първите 7 години, доста ще им бъде трудно да възпитават своите деца.

Не трябва да се подминават и годините в които тези деца израстват - ако поколението на 90-те години нямаше Iphone, Ipad, таблети, компютри и всякакви други щуротии, то сегашното поколение ги има. Самият живот е много по-различен от тогава. Това също има голямо влияние при формиране на техния мироглед.

Един път и аз да бъда на едно мнение с dimitar.,, че българското образование наистина не е на ниво. То действително трябва да стане по-привлекателно и приятно място за учениците, но това трябва да стане бързо, защото с настоящите темпове може и да е фатално.

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    Не изтъквам, че съм стар или нещо такова, но от известно време в днешните деца наблюдавам някаква огромна злоба и се чудя откъде идва тя. Те сегашните чавета нямат страх от нищо. Когато аз бях малък, когато големите дойдеха и ни кажеха "чупка", ние се измитахме, защото знаеш ли ги, не ги ли знаеш. Сега като отидеш да им кажеш да се дръпнат от игрището, ония отварят усти колко Гранд Каньон. Че и те псуват като каруцари.

Това, което наблюдавам в последните години е, че всеки един набор колкото по-надолу отива, толкова по-зле става. И не се опитвайте да ме убедите в противното, защото, видиш ли, във форума има хлапета 96-97 и те били примерни деца. Така и баба знае. Това, което им трябва на децата е движение. Някакъв спорт, с който да избият малко тая агресия, а не да ми пушат и да ми се правят на гъзари. На мен самият като пушач ми е обидно някаква лапетия 1.50, 45 кила с мокри гащи да дойде и да ми каже: "Пич, дай една цигара"! Направо като заповед прозвуча.

Образователната система и политиците продължават да следват своята цел-рязко затъпяване на народа с цел произвеждане на евтина работна ръка. Тъп човек няма да те обори, няма да ти се противопостави. Ти ще му дадеш 450 лв и той ще бачка. Училищата в момента не правят нищо друго, освен да манипулират учениците. Да, скъпи ученици, да не си мислите, че всичко, което хвърчи се яде?? Лошото е, че учителите са принудени да извършват тези манипулации, за да може ония горе да се тупат по рамената. Ярък пример за това колко не му пука на нашето министерство за нищо е това, че обявяват Левски за престъпник, крадец, убиец и т.н, искат да махат Вазов и Ботев, защото, видиш ли, техните произведения били твърде далече във времето и не можели да се разберат от децата. А???????? Ние как ги учихме, когато бяхме в училище? Нас някой питаше ли ни?

В заключение ще кажа на учениците да не слушат учители, реклами и родители по някои теми, а да слушат главите си и да докажат, че могат да ги ползват.
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

Мега фен
    Град
    Earth...
    Аз дори смятам, че българското образование е на ниво.
    Българското образование много ама много под ниво!!! Не само образованието ами и днешните дечурлига в България!

Не случайно американците искат българи да им работят
    Това не го знаех...

а именно защото учим повече.
    Нито пък това...

Когато говоря с хора които имат MBA в България се хващам за главата на глупостите които дрънкат...

Е добре де, авторе, като ще говориш за упадъка на младите не се ли сети, че щеше да бъдеш малко по-убедителен, ако си беше подредил малко текста, изгладил изказа, проверил лексиката и граматиката, а?
    Цитирам:
    "Подиграват се без да гледат себе си !!!"
    Е ти пък критикуваш без да гледаш себе си.
    И относно последния съвет на ОП, когато те бият, ако си нормален хилав хлапак, по-добре си спасявай главата, а не се прави на Чанинг Тейтъм на фрат парти. Мир.

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си