- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Накъде отиде българското образование .....
Не ми е излезнала втората част от поста :\, а тя беше, че за мен покачващият се процент на отрепките (измежду които има изключения, естествено, както за всичко, това не мисля, че някой би го оспорил) е при хората, които в момента са на 23-4-5 и надолу.
nyancatx, на колко си години? живееш, струва ми се, в розов балон, като си мислиш, че всички, протестиращи по улиците, всички, нямащи пари да си платят тока и т.н. ,са от 'лошите ученици', от онези, които, докато другите са учили, те са пили по градинките.. За жалост не е така.
"Ако имаше повече хора, които осъзнаваха, че ако не учат след години ще съжаляват"
А дали? Защото на мен ми прави впечатление, че има достатъчно хора на високопоставени длъжности, които не могат да се подпишат още, не знам някои от тях и средно дали имат. Докато не се постави фокус в/у образованието и се взимат всякакви, от кол и въже, няма да го има и стимулът у хората да достигнат по- високо ниво на образованост.
Не съм чел цялата тема, но ще кажа, че не образованието е виновно, а семейството и приятелската среда. Не може в училище за 40 минути да бъдеш превъзпитан, ако през останалото време си заобиколен от зверове.
Вижте, има огромна разлика между глупав и пропаднал/прост. Факт е, че с времето хората става все по-умни и по-умни. Но като липсва възпитанието, тези хора пропадат. На мен ми е тъжно като гледам как съучениците ми си въртят задните части на долнопробната чалга музика и се хвалят, че не четат книги. Разбирам да бяха тъпи - на глупавия човек колкото и да му обясняваш, няма да вдене. Но те са умни! Имат акъл в главите си, просто никой не им е казал, че трябва да го използват.
Проблемът не е, че децата нямат потенциал, а че не го оползотворяват. Все пак и най-острият нож ръждясва, когато не се ползва.
Съгласен съм с BloodyDreamer. Само информативно да те питам - според теб кои са виновни за неосъзнатия огромен потенциал на децата?
Не е само един виновникът. Прочети ми първия коментар в темата (на предната страница).
Много точно казано. Затова у нас се толерира простотията. Примерите от телевизията са все пропадняци с фиктивни милиони.
Като цяло се наблюдава едно изостряне. Днешните деца имат много повече енергия и устрем. Държат на мнението си, пробивни са. И както в една среда е пълно с разпорени от е*ане ку*ветини, така в друга днешният човек е много по - амбициозен, находчив и в крайна сметка успешен. Наред с безскрупулното потъпкване на ценности (приятели, семейство, природа) се заражда вълна от хора с изявена благотворителна дейност и с ясната цел да променят света към по-добро.
Смешно е да плюем по новото поколение. Защото или самите ние сме част от тях, или то е такова заради нас.
always late but worth the wait!
Напротив, въпросните хора могат да пишат, даже имат и образование. Проблемът е, че не струват като хора, имат измислено образование (понякога купена диплома), не разбират почти от нищо, но ги слагат на ръководни постове поради партийна принадлежност и/или връзките. Образованите хора винаги остават на заден план при наличие на връзки и/или партийна принадлежност
dimitar., иска ми се след 20-25 години отново да бутнем тая тема и да видим тия интелЕгентни авантюристи до къде ли ще са я докарали България и какви ли ще бъдат те. Иначе хубави работи пишеш, само дето не може да си създаваш мнение за младите хора в една държава само на база на мнението на няколко учителя. Може би има единични случаи на интелигентни деца, но по принцип това не може да се каже за масата и това го знае всеки нормален и мислещ човек в тази държава.
На мен пък ми е по интересна следната ситуация. Семейство има фирам за нещо си и има и син или дъщеря и дете автоматично започва да взема някаква висока длъжност само защото им е дете . А хората с висше и умения кучатата ги яли .
Всички ги знаем проблемите...
Всички искаме и говорим за промяна.
Никой нищо не действа.
Бабини му работи.
Не виждам някой да има цели да става политик от Вас.
Пошех макло трива ас
Не, сериозно, това го написах за застраховка да не ми реве някой после, че всички са обречени. В едно стадо не всички овци са черни - факт! Но не се бърка съотношението да е 99:1 за черните.
А климатроника обобщи най-добре всичко написано до тук.
О, не го взимай толкова присърцеАз съм на 22г. и отдавна не съм ученичка, но в седми клас и мен ме тормозеха по всевъзможни начини (при това без да съм имала проблеми с килограмите, или да съм била "натегачка" или "зубърка" или нещо такова), но като всяко нещо и това мина.
За гримовете, е, не беше чак толкова страшно, колкото изглежда сега, но и по "мое време" имаше нагримирани седмокласнички с прашки, подаващи се от панталоните и пушещи и пиещи през междучасията. И мен са ме били и то момчета (женско съм) Виж фейсбук нямаше тогава, но пък наличието му сега дори ти е в плюс: като видиш профилите им и какви глупости правят и как се снимат, освен да ти се вдигне самочувствието, че не ставаш за смях като тях, друго не виждам как би могло да ти повлияе.
Не отричам, че докато си "в центъра на събитията" е доста травмиращо, но ще видиш, че и това ще мине и след няколко години ще има да се червят като се сещат колко глупави са били. Но повечето хора на тази възраст са, ще видиш, че и ти ще правиш глупости, просто няма да са същите.
Не се впрягай толкова.
Последно редактирано от thewhitelotus : 05-07-2013 на 19:46
Ще им дойде акъла на половината и от тях ще стане нещо, ама другите ще живеят ден за ден. И на мен не ми е приятно да гледам децата на какъв хал са в момента, ама извъртам глава и си казвам, че то си е за тях. След време те ще берат душа някъде по улиците и ще правят свирки за по 1 хляб с една лютеница, ама то си е за тях. И сега не можеш да си изкривиш душата и да кажеш, че и ти не си пробвал от алкохол, цигари и т.н. Всеки е имал интерес. Дори едно време са имали интерес към тревата, въпроса, че не е била толкова разпространена е друг. И алкохола и цигарите не правят един човек лош, а възпитанието му. А и не всички са такива. Може би 1/3 или 1/4 от поколението са такива. Колкото по-голям набор са, толкова по-големи лайна стават и то всичко си е за тях. Гледай си своята паничка, себе си и твоето семейство и остави другите да са си такива каквито им харесва.
The Protocols of the Elders of Zion
Ще препоръчам на автора на тази тема да прочете тази книжка и да види как всичко ,което е написано за евреите там , сега е факт. Няма да е зле ,преди да хвърля безцелни обвинения по адрес на българските младежи , да прочете някои неща. В 21век всички сме роби , но си мислим ,че сме свободни . Това е разликата от света ,който е бил до 1945та година. Победителят пише историята и по тази причина много от информацията е неверна , но въпреки всичко има неща ,които не са скрити! С риск да прозвуча банално , евреите са виновни за всички ,а мюсюлманите са заплаха за обществото и исляма трябва да бъде елиминиран от този свят. Това не е истинска религия и не може да бъде толерирана в 21ви век. Навсякъде гледам черни лица ,лъжливи еврейски езици ,които ни засипват с погрешна информация , хора опозорени и обзети от еврейската алчност , хора ,които реално няма за какво да живеят освен да се дрогират и да се стрелят по гетата ( визирам чернокожите хора и някои бели прихванали тази зараза от тях). Абе накратко казано : честита демокрация , честит Ви 9ти май , честита победа на цялата измет ,която унищожава света в момента!
Само да добавя ,че настръхвам при мисълта ,че даже има и хора , които се противопоставят на религията и обикновено това са същите боклуци като тези ,които изредих по-горе!
Трудно ,но наложително е да се живее без наркотици , алкохол и цигари . По-скоро наркотиците са това което ме притеснява масово се използват а те са средство за контрол над масите... Но българската младеж се пробужда!
Браво , г-н Педагог. Те ,че са жалка гледка , жалка са! Да не забравяме обаче ,че българите , българският народ като цяло са един от най-великите народи на този свят. Кой друг народ е запазил националната си идентичност в продължение на 500 години? И кой народ сега е манипулиран и търпи интегриране на турски маскари ! Да тези ,с които се занимавате Вие г-н "Педагог" са българи с промити мозъци! Това не са истинските българи. Обвинявайте когото искате само да не хулите националистите ,защото те са истинското бъдеще! Борбата е задължителна , трябва да бъдем твърди и нетолерантни към чудестранните грабители . Това е единствения път към връшането на България в български ръце!
Последно редактирано от eastman47 : 05-09-2013 на 12:42
Пич, подбирай си литературата. В книгата няма грам истина, но просто е много удобно всичката власт и източници на проблеми да се хвърлят на едно място, и решението им да изглежда просто. В днешната конспиративна литература няма 1 книга, която да си заслужава четенето, всичкото са бабини деветини и както ти обясняват, че само неуките не вярват в тях, се оказва, че единствено простолюдието им се лови.
И сигурно не си виждал наркоман през живота си. Измежду тях има хора, които биват манипулирани и такива, които не се поддават, както всички нормални хора. Тревоманите масово вярват, че тревата е забранена заради някаква си война за коноп и дървесина, за икономически интереси, подобно на твоята вяра за властването на евреите. Езотериците пък вярват в загубени знания от предишни цивилизации, във властване на по-висши духовни създания, в хора със свръхестествени способности и в ината на днешната наука.
И водещето в тези теории е, че днешната политика е само една маска за масите. Твърдите как разбирате онова отгоре и сме слепи да гледаме долу, но масово конспиратоманите нямате и бегла представа от съвременната политика. За да не се задълбавате в сложността й, вие разглеждате по-простата алтернативна. А ако бяхте погледнали реалността, щяхте да знаете, че никой няма да допусне чак такова задкулисие.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Chacho, "пичът" според това, което е писал е на 42 години и честно казано не ме тревожи какво чете. :/ Повече ме притеснява, че пише във форуми за тийнейджъри, проповядвайки разни леееко крайни расистки и ксенофобски идеи на тийновете, някои от които и без това са си доста объркани и без да им пълнят мозъците допълнително с глупости.![]()
Последно редактирано от thewhitelotus : 05-09-2013 на 14:11
да бе, направо сме велик народ![]()
![]()
![]()
знаеш ли, да казваш "защо сме зле, едно време какви бяхме" е все едно някой да каже "защо имам лоши оценки, едно време все шестици изкарвах"
пс: ще емигрирам, ако дойде националистическа партия на власт. Това обаче никога няма да станее![]()
Последно редактирано от dimitar., : 05-09-2013 на 16:03