.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 25

Кандидатстване след седми клас - 2013 г.

Здравейте,

Тази година, по-точно след няколко дни, ми предстои да се явявам на НВО, тъй като съм 7 клас. Проблемът е, че и аз не знам към коя от всички гимназии да се насоча. Да не забравям — от София съм. Към момента съм учил английски език, не е да го знам перфектно, но се справям, та ми се иска да се насоча към някой втори чужд език. От друга страна ми се иска да кандидатствам в някоя от гимназиите като НТБГ, НФСГ и подобните, защото поне дават основата, за да мога после да започна професия и учейки, дай боже в чужбина, да мога и сам да се издържам, или поне отчасти. Оценките, които мисля, че ще изкарам, са ~5.50 по БЕЛ, а по математика се въртя между 4.85-5.25. От езиковите най-много ми допадат френската и английската гимназия, горе-долу знам каква е обстановката в 1 АЕГ, тъй като съм в 112, а те са една сграда, та ми се иска някаква насока и отговор на следният въпрос:

Към кое училище е добре да се насоча, като се има предвид успехът ми?

Мисля ,че е прекалено рано да казваш колко ще изкараш.И аз съм 7 клас и те съветвам първо да изчакаш резултатите ^^После ще имаш достатъчно време да решиш.

Много пробни изпити съм правил и това са средните оценки, които съм изкарвал, имал съм и по-ниски, и по-високи, разбира се, но предполагам, че ще изкарам толкова. Затова и питах, с тези резултати къде имам шанс да вляза, а също като се има предвид към какво искам да се насоча. По принцип най обичам да се занимавам с уеб дизайн, но такава специалност не намерих в училище, което отговаря на изискванията ми, затова мисля да се уча такова нещо, когато, дал господ, вляза в университет. Също гледам новини, слушам боботенето на баба си, където говорят, че тази година баловете ще скочат и т.н., затова реших да се поинтересувам.

Абе ,и аз мисля ,че тая година матурите ще са доста смешни.И аз ,като теб, обичам да се занимавам с уеб програмиране.Не знам как е в София ,но тук в Пазарджик си имаме МГ ,в което има специална паралелка точно за уеб дизайн.Ако искаш програмиране следвай в НПМГ или СМГ(не съм сигурен тук каква беше паралелката) с Математика ,АЕ/НЕ, Информатика.Аз на пробните в нашето МГ изкарах 3.40 и имаше само едно момиче ,което имаше 5 и това беше добре ,защото това значи по нисък среден успех .Ти може да имаш г/д около 32-3-4 БАЛ при добро стечение на обстоятелствата ,което е доста добре и ти отваря врати навсякъде. ) Според мен ще влезеш ,където пожелаеш.Аз лично съм се влюбил в НПМГ и не знам какво ще правя ако не вляза там

Аз много исках да уча в НПМГ и затова се интересувах от баловете, та с математика и информатика с тези оценки би могъл да влезеш. Но наистина 99 сме голям набор, така че се очаква баловете наистина да скочат. За СМГ това, което съм чувала е, че с бал по-нисък от 34,7/35 не може да се влезе

П.П. И аз съм седми клас и след дълго чудене къде е най-добре се насочих към едно частно, пък от септември ще видим дали правилно съм решила Успах на всичкии

magcho99 за частните не минаха ли изпитите вече?
    Иначе по темата: И аз като теб се бях спряла на Първа английска и Френската. Те със сигурност ще са ми на първо и второ класиране, за трето ще пиша Руската. Ако искаш да учиш по-нататък в чужбина, учи език. Аз още от сега съм се заловила за Оксфорд или Кралския колеж, затова обръщам внимание на английския. По принцип ако влезеш в професионална гимназия, шансовете да ти харесва тази професия по-нататък са минимални. Така че аз съм за езиковите, според мен там е най-сигурно. Пожелавам ни успех на матурите, утре е първата и малко ме е шубе...

Голям фен Аватара на Leticcia
    И аз много се притеснявах...Апф не е толкова страшно....даже изобщо....Успех на всички <3
    По-добре да си обичал и загубил, отколкото никога да не си обичал...

Утре е първият изпит и направо се попикавам от притеснение, въпреки че съм много добър по БЕЛ, а по математика не си и представям какво ще бъде. Не знам, ама вече едвам заспивам, даже и да спя не мога, едва задрямвам към 2-3 и в 5 съм буден, ебаси параноята, да минават тия гадости, че ми бъркат в здравето.

Да, и аз съм така. И пак съм ходила на симулации на изпитите, обаче не е същото, защото знам, че нищо не ми зависи от тях. И аз ъм много добра, обаче пак се притеснявам да не ми излезе всичко от главата Дори не мога да уча, под такъв стрес съм...

Голям фен Аватара на black pearl
    Цитирай Първоначално написано от chtlsy Виж мнението
    Утре е първият изпит и направо се попикавам от притеснение, въпреки че съм много добър по БЕЛ, а по математика не си и представям какво ще бъде. Не знам, ама вече едвам заспивам, даже и да спя не мога, едва задрямвам към 2-3 и в 5 съм буден, ебаси параноята, да минават тия гадости, че ми бъркат в здравето.
    Все едно ме описа.. оф ще се побъркам :Х

Голям фен Аватара на black pearl
    Цитирай Първоначално написано от Renesme Cullen Виж мнението
    Да, и аз съм така. И пак съм ходила на симулации на изпитите, обаче не е същото, защото знам, че нищо не ми зависи от тях. И аз ъм много добра, обаче пак се притеснявам да не ми излезе всичко от главата Дори не мога да уча, под такъв стрес съм...
    Ходила съм на толкова много пробни изпити, но въпреки това при мисълта за утре треперя :д

Здравейте,

Тази година, по-точно след няколко дни, ми предстои да се явявам на НВО, тъй като съм 7 клас. Проблемът е, че и аз не знам към коя от всички гимназии да се насоча. Да не забравям — от София съм. Към момента съм учил английски език, не е да го знам перфектно, но се справям, та ми се иска да се насоча към някой втори чужд език. От друга страна ми се иска да кандидатствам в някоя от гимназиите като НТБГ, НФСГ и подобните, защото поне дават основата, за да мога после да започна професия и учейки, дай боже в чужбина, да мога и сам да се издържам, или поне отчасти. Оценките, които мисля, че ще изкарам, са ~5.50 по БЕЛ, а по математика се въртя между 4.85-5.25. От езиковите най-много ми допадат френската и английската гимназия, горе-долу знам каква е обстановката в 1 АЕГ, тъй като съм в 112, а те са една сграда, та ми се иска някаква насока и отговор на следният въпрос:

Към кое училище е добре да се насоча, като се има предвид успехът ми?
    Иди в немската ЕГ, ако ти стига бала . Чувал съм че е хубаво там, учи се достатъчно.

Абсурд, отде ще го изкарам тоя бал за тая немска, аз 33 вържа ли, шʼ са спукам от кеф, а за немската трябва над 34, пък един профил в СМГ, май природоматематическият, иска над 35 бал.

Пичове, успокойте се Утре ще отидете, ще седнете, ще имате ужасно много време да разгледате теста спокойно, да помислите и да го решите. Вероятно, както става винаги, ще постоите там поне половин час преди най-сетне да ви дадат заветния изпит, така че ще имате време да посвикнете с атмосферата и да се успокоите. Успех ви пожелавам и умната

Сега се сетих, някой има ли скалите за оценяване тази година? Гледах тези от 2009, ама се съмнявам да не са се променили поне малко.

Е изглежда не си запознат, нямаме 3 часа, то три часа не е общото време. Пък и учителите няма да са от нашето училище. Първият модул е един час, вторият е 1 час и половина.

Ей значи, веднага да скочиш да се дървиш... изказвам мнение просто... не съм казвал, че времето само за първи модул е 3 часа. За учителите не бях сигурен, дори си го бях написал. Само ще гледам, няма да пиша тук повече...
    Успех отново.

Повече от фен
    Кога трябва да си пишем желанията ?

Не знам просто .. по БЕЛ айде, може и да изкарам някак
    ама по математика.. направо не ми се мисли
    ПП:и аз съм се насочила към френската (с испански, въпреки че и с АЕ може )
    много късмет и успех пожелавам на всички. Дано зубърите проклети си счупят някой крайник да не могат да се явят на изпит

и най-добре пийте по един валериан преди лягане

сега къде учите ? .. смисъл... от кое училище ще си тръгнете с бясна скорост

Цитирай Първоначално написано от Ramona Виж мнението
    Кога трябва да си пишем желанията ?
    След като излязат резултатите се подават заявленията.

По БЕЛ не ми е притеснено, но математиката.. Представям си как си забравям бележката и ми става лошо направо. =)

Не мога да повярвам, че всичко свърши...

Ще я ползвам темата, за да питам — по БЕЛ мисля, че ще имам някъде около 5.60-5.70, а по математика — 5.05-5.15, като това са приблизителни оценки спрямо точките, които смятам, че ще имам. Дали ще ми стигне балът за френската гимназия?

Супер фен Аватара на ~The Smile~
    Ще я ползвам темата, за да питам — по БЕЛ мисля, че ще имам някъде около 5.60-5.70, а по математика — 5.05-5.15, като това са приблизителни оценки спрямо точките, които смятам, че ще имам. Дали ще ми стигне балът за френската гимназия?
    А колко ти се получават годишните оценки по български и математика?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си